Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Израел ще си партнират в конгресния и медицинския туризъм

5
Снимка: Кети Тренчева

България и Израел ще разширяват своите партньорства в туризма в посока на конгресния и медицинския туризъм. Това стана ясно по време на посещението на министъра на туризма на държавата Израел, Хаим Кац, в Банско.

Банско е една от най-предпочитаните дестинации за зимен и спа туризъм в Израел, но има още много възможности за сътрудничество. 

Това  заяви  по време на посещението си в ски курорта израелският министър на туризма Хаим Кац, който в ски зоната се запозна със свои млади сънародници, дошли на ски тук:

"Това, което чух от израелците, които срещнах, те  бяха много доволни от обслужването, от храната, от отношението".

Министър Хаим Кац сподели категоричната си убеденост, че израелският народ може да даде много на приятелите си от България и от първите си впечатления очерта възможностите за развитие на медицинския и научен туризъм:

"Убеден съм, че ако в България се организират медицински конгреси, израелските лекари ще дойдат с най-голяма радост".

Това е една изключително добра ниша, потвърди и проф. Мариела Модева, заместник-министър на туризма:

"Специално внимание отделяме на здравния туризъм. За нас това е една ниша, която ще разработваме".


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Прокуратурата протестира предсрочното условно освобождаване на Биляна Петрова

Окръжна прокуратура Сливен протестира пред Апелативен съд – Бургас предсрочното условно освобождаване на бившия заместник-кмет на столичния район "Младост". На 3 юли Окръжен съд Сливен е постановил освобождаването, но информацията за това решение стана известна едва днес.  Петрова няма да бъде освободена, докато не се вземе решение от..

публикувано на 11.07.24 в 18:59
Димитър Главчев

Димитър Главчев няма обяснение защо президентът бави връчването на втория проучвателен мандат

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство: "Сигурно президентът Радев има някакви съображения по темата, тъй като знаете, че не е записан конкретен срок в Конституцията за връчване на мандата, но се смята, че..

публикувано на 11.07.24 в 18:55
Снимката е илюстративна.

53 млн. лв. за проекти на производители и преработватели на земеделски стоки за изграждане на ВЕИ

Близо 53 милиона лева е безвъзмездната помощ, с която ще бъдат финансирани проекти на производители и преработватели на земеделски стоки за изграждане на ВЕИ. Приемът  на проектни предложения започва днес и ще продължи до 11 октомври. Допустими за подпомагане в този прием по Подмярка 4.2 са инвестиции за закупуване и инсталиране на..

публикувано на 11.07.24 в 18:53

Продължават неяснотите около бъдещото управление във Франция

Във Франция продължават неяснотите около бъдещото управление четири дни след извънредните избори, изненадващо спечелени от обединената левица, но без пълно мнозинство. До утре лявата коалиция "Нов народен фронт" може да предложи кандидат за премиер на Франция, това уверява пред радио Франс енфо депутатката от "Зелените" Сандра Регол след..

публикувано на 11.07.24 в 18:48

Хиляди почетоха 29-ата годишнина от клането в Сребреница

Многохилядно множество се събра днес на мемориалното гробище Поточари в Босна и Херцеговина на 29-ата годишнина от клането в Сребреница, признато от съдилищата на ООН за геноцид срещу местното мюсюлманско население. Повече от 8000 възрастни мъже и момчета бошняци са отведени от там на 11 юли 1995 година от армията на босненските сърби и в последствие..

публикувано на 11.07.24 в 18:35

Полицаи откриха 27 кг марихуана в кучешка колибка в двор в Русенско

27 кг марихуана са иззети по време на съвместна акция на полицейските служители от Русе и Шумен. Наркотиците са били скрити в кучешка колиба, а стойността им е половин милион лева. До откриването на марихуаната се стигнало след взаимодействие между криминалистите от областните дирекции на полицията в Шумен и Русе. Шуменските полицаи подали..

публикувано на 11.07.24 в 18:32
Дмитрий Песков

Русия вижда НАТО като сериозна заплаха за сигурността си

Русия вижда НАТО като заплаха за сигурността си, и то много сериозна. Това стана ясно от реакцията на говорителя на Кремъл по повод декларацията на държавните и правителствените ръководители на Алианса на срещата им във Вашингтон. "НАТО продължава да приближава инфраструктурата си към границите на Русия и цели да ѝ нанесе стратегическо поражение. Това..

публикувано на 11.07.24 в 18:12