Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Левски след 2 отменени гола

Снимка: Спортал

Отборът на Черно море победи Левски с 1:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача вкара новото попълнение на "моряците" Александър Василев в 35-ата минута след грешка на капитана на столичани Николай Михайлов.

Двубоят се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново заради наказание на Левски лишаване от домакинство. Това бе първи официален двубой и за двата отбора през пролетния дял на шампионата.

В 35-ата минута далечно центриране изненада вратаря на Левски Николай Михайлов, който отби топката с ръка в горната си греда. Тя тупна пред голлинията и стоящият в близост Александър Василев вкара първия си гол в официален мач за Черно море.

В 69-ата минута Алекс Фернандес вкара след бърза контраатака. Първоначално страничният съдия маркира засада на съотборника на Фернандес Атанас Илиев. Така обаче се оказа, че няма след намесата на ВАР, но видеоарбитрите забелязаха игра с ръка на Илиев, което даде основание на главния съдия Никола Попов да не признае гола.

Броени минути по-късно Исмаил Иса, който влезе като смяна на мястото на Илиев, също вкара гол с глава, но и това попадение бе отменено, този път заради засада.

С победата Черно море събра 32 точки и излезе на шесто място за сметка на съперника си. Левски е седми с 32 пункта.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59
Испания победи с 2:1 Франция

Испания победи Франция и е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата. В 21-ата минута..

публикувано на 09.07.24 в 23:55