Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивша депутатка от "Български възход" напуска формацията

Лилия Недева
Снимка: bgvazhod.com

Бившата депутатка от „Български възход“ Лилия Недева напусна формацията на Стефан Янев. Във "Фейсбук" тя обяви, че като член на Партия на зелените преминава към новата формация на Ива Митева и Любомир Каримански коалиция „Заедно“. Според нея „Български възход“ е загубило доверието на избирателите, няма структури в страната и липсва яснота кои са лицата по региони и чия номинация са.  

Недева беше депутат от Пловдив. „Български възход“ и влезе в 48-ия парламент като коалиция с още три партии. От тях във формацията на Стефан Янев остава само Земеделският народен съюз на Румен Йончев. 


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч е уволнен дисциплинарно

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч Георги Иванов е уволнен дисциплинарно със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Заповедта за уволнението на Георги Иванов е от миналата седмица, потвърдиха от пресцентъра на МВР. През май той беше временно отстранен от длъжност заради образувано срещу него..

публикувано на 08.07.24 в 13:09
Снимката е илюстративна, архив

Полицията изведе от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство

Полицията в Каварна е извела от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство. Намесата на органите на реда е била провокирана от поредица сигнали, подадени до телефон 112. Мъжът е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Добрич. Първият сигнал, подаден на 5 юли, се отнася за мъж в неадекватно състояние в апартамент в Каварна...

публикувано на 08.07.24 в 13:07

Украинските военновъздушни сили отблъскват руско нападение по Киев

Украинските военновъздушни сили отблъскват руско ракетно нападение по столицата Киев в светлата част на денонощието, което е рядкост, отбелязват информационните агенции. Кметът Витали Кличко съобщи за експлозии в града и призова хората да потърсят прикрития. Линейки има в квартал в централната част на украинската столица, но няма данни за..

публикувано на 08.07.24 в 11:45
Виктор Орбан и Си Цзинпин.

Си Цзинпин призова световните сили да помогнат на Киев и Москва да възобновят преговорите

Президентът на Китай Си Цзинпин е заявил на срещата си в Пекин с унгарския премиер Виктор Орбан, че световните сили трябва да помогнат на Русия и Украйна да рестартират преките преговори за мир, съобщи държавната телевизия. Си е добавил, че "само когато всички големи сили упражнят положителна енергия, вместо отрицателна, зората на прекратяване на..

публикувано на 08.07.24 в 11:42

Местят статуята на Хермес от Хераклея Синтика в музея в Петрич

Тази седмица двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, ще бъде преместена в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил Вагалински. Статуята е " голяма, на места крехка ", обясни археологът. Голяма мраморна статуя откриха в античния град Хераклея Синтика край Петрич Гръцките медии..

публикувано на 08.07.24 в 11:11

Новите планове за защита на НАТО изискват до 50 допълнителни бригади

НАТО ще се нуждае от между 35 и 50 допълнителни бригади, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия, твърди анонимен военен източник пред Ройтерс. Той не е дал повече подробности за плановете, които са секретни. Една бригада се състои от между 3000 и 7000 военни. Не е ясно откъде могат да се изтеглят..

публикувано на 08.07.24 в 11:08

Община Сапарева баня плаща все повече за сметосъбиране заради многото туристи и строителството

Община Сапарева баня плаща все повече за сметосъбиране заради многото туристи. Лятото градът нараства три пъти като население с посетителите, но и при активното строителство в курорта. Това беше казано на последното заседание на Общинския съвет. "Генерираме отпадъци като количество колкото в община Дупница", каза кметът Калин Гелев. По данни на..

публикувано на 08.07.24 в 11:08