Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за подкуп полицай остава за постоянно в ареста

Снимка: БГНЕС

43-годишният полицай Валентин Тренев, който беше задържан в момент на получаване на подкуп, остава за постоянно в ареста.

Софийският градски съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки настояването на защитата на Тренев, че той е в тежко здравословно състояние. 

Служителят на 9-о Районно управление в София е обвинен, че е поискал 5 000 лева подкуп от бизнесмена Иван Кирков, за да не образува преписка по полицейска проверка за злополука с негов служител, обясни наблюдаващият прокурор Димитър Франтишек:

"След което започват поредица от срещи, инициирани през цялото време от полицейския служител, които след определени уговорки, мотивиране, което колко ще струва, как нещата ще се оправят, се стига до поискване на конкретна сума и на 22-ри е получил първата част от сумата, която е и последна за него".

Валентин Тренев може да обжалва постоянния си арест пред Апелативен съд – София.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Двойка минава покрай украински знамена, издигнати в памет на загиналите украински войници, на площад

И Киев, и Москва обявиха, че са постигнали успехи на бойните полета

И двете страни в руско-украинската война обявиха днес, че са постигнали успехи на бойните полета в Донбас и край Курск. Руското министерство на отбраната увери, че укрепва граничните области на Белгород, Курск и Брянск, за да предотврати и ограничи нови украински атаки. А в овладените руски територии в Курска област бе установена украинска..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Преговори в Доха за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

В Доха бяха подновени преговорите за примирие в ивицата Газа и освобождаване на заложниците, които са в ръцете на палестинската терористична организация "Хамас". Към момента няма официално потвърждение, че групировката е изпратила официални представители в катарската столица. Палестинското министерство на здравеопазването, управлявано от..

публикувано на 15.08.24 в 17:30
Германският канцлер Олаф Шолц.

Растящо недоволство от правителството в Берлин

Ново социологическо изследване в Германия сочи растящо недоволство от правителството на тройната коалиция. Повече от половината анкетирани не одобряват работата на канцлера Олаф Шолц. Липса на лидерски качества - това е основната критика на германците към канцлера Олаф Шолц, който ръководи тройна коалиция на неговите социалдемократи със..

публикувано на 15.08.24 в 16:55

Величка Таседжикова: Много са проблемите в образованието, но сред тях не е пропаганда на ЛГБТ

Имаме много проблеми в образователната система, но пропагандирането на различна от традиционната сексуална ориентация не е сред тях. Това каза пред БНР Величка Таседжикова - директор на столичното 70-о ОУ "Св. Климент Охридски" и секретар на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета, в коментар на поправките в Закона за..

публикувано на 15.08.24 в 16:51

Още по-строг режим на водата в Тетевен

Тетевен преминава на още по-строг режим на водата заради продължаващото засушаване и намалелия дебит на основния водоизточник, който захранва града. Режим на водата от днес в Ловеч Водата ще се спира през деня от 12:30 ч. до 16:30 ч., както и през нощта от 22  ч. до 6 ч. сутринта.  На воден режим е и тетевенското село Глогово.

публикувано на 15.08.24 в 16:45

Депутатите изслушват Цветан Василев по видеовръзка от Белград

И четвъртият опит за събиране на кворум в Народното събрание за продължаване на пленарното заседание се провали. Регистрираха се едва 94 народни представители и председателстващата заседанието Росица Кирова го закри, въпреки опита на депутата от БСП Георги Свиленски да се изкаже от парламентарната трибуна.  Така няма да се проведе и..

публикувано на 15.08.24 в 16:41
Президентът Румен Радев

Президентът е подписал указа за обнародването на Закона за предучилищното и училищното образование

Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях. Това се посочва в прессъобщение от прессекретариата на президента в отговор на отправени въпроси за това какво отношение ще вземе държавният глава относно гласуваните от Народното..

публикувано на 15.08.24 в 16:34