Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал победи Ливърпул и в Мадрид

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал очаквано елиминира Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига. 

След като спечелиха с 5:2 първия сблъсък на "Анфийлд", футболистите на Карло Анчелоти се наложиха с 1:0 в реванша и не допуснаха да се стигне до драмите, съпътствали похода на тима към трофея през миналия сезон. 

Гола вкара Карим Бензема в 79-ата минута след пас на Винисиус. 

Реал записа победа в своя юбилеен мач номер 300 в Шампионската лига, като за трета поредна година спря Ливърпул в Шампионската лига.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златен медал за Ружди Ружди от Паралимпийските игри в Париж

Ружди Ружди спечели титлата в тласкането на гюле от паралимпийските игри в Париж. Българинът триумфира в категория Ф55 с голяма разлика пред своите конкуренти. В най-добрия си опит Ружди постигна 12 метра и 40 сантиметра, което му донесе златния медал от най-големия спортен форум за хора с увреждания. За него това е втора победа на Летни паралимпийски..

публикувано на 30.08.24 в 23:01
Никола Цолов

Никола Цолов тръгва от осма редица в двете състезания на "Монца"

Никола Цолов ще започне и двете състезания от последния кръг за сезон 2024 във Формула 3 на пистата „Монца“ от осмата редица на стартовата решетка. В квалификацията, в която пилотите бяха разделени в две групи, Никола попадна във втората. Въпреки това разделение на групи отново имаше голямо дебнене за въздушна струия и в двете групи, което доведе до..

публикувано на 30.08.24 в 18:22
Ботик ван де Зандсхулп (вдясно) получава поздравления от Алкарас.

Сензацията е факт: Нидерландец отстрани Алкарас на US Open

Нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп поднесе голямата изненада на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, след като отстрани третия в света Карлос Алкарас. 28-годишният Зандсхулп спечели мача между двамата от втория кръг с 6:1, 7:5 и 6:4 за 2 часа и 21 минути. В първия сет Алкарас не показа нищо от играта си, като допусна ранен..

публикувано на 30.08.24 в 07:38
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек с експресна победа срещу японка

Водачката в схемата Ига Швьонтек постигна експресна победа срещу японската квалификантка Ена Шибахара с 6:0, 6:1 за малко повече от час игра във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, последен за годината турнир от Големия шлем. Полякинята не остави съмнение в превъзходството си и след леки колебания в първия кръг, когато допусна..

публикувано на 30.08.24 в 07:08
Яник Синер

Яник Синер стигна третия кръг в САЩ

Водачът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в схемата Яник Синер (Италия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Синер се наложи на представителя на домакините Алекс Микелсен с 6:4, 6:0, 6:2 за 99 минути на корта. Италианецът реализира осем от 16-е си възможности за пробив по пътя до успеха на корт..

публикувано на 30.08.24 в 07:06
Лига на конференциите

Резултати от Лига на конференциите

Срещи-реванш от плейофния кръг на Лига на конференциите: ФК Астана (Kазахстан) - Бран (Норвегия) 3:0 (0:2 в първата среща) Зира (Aзербайджан) - Омония (Кипър) 1:0 (0:6) ХИК (Финландия) - Клаксвик (Фарьорски острови) 2:1 (2:2) Ружомберок (Словакия) - Ноа (Армения) 3:1 (0:3) Олимпия Любляна (Словения) - Риека (Хърватия) 5:0 (1:1)..

публикувано на 30.08.24 в 07:05

Резултати от Лига Европа

Срещи-реванш от плейофния кръг в турнира Лига Европа: АПОЕЛ (Кипър) - РФС (Латвия) 2:4 след изпълнение на дузпи, в редовното време и продълженията 2:1 (1:2 в първата среща) Елфсборг (Швеция) - Молде (Норвегия) 4:2 след дузпи, 0:1 в редовното време и продълженията (1:0 в първата среща) Петрокуб (Молдова) - Лудогорец (България) 1:2 (0:4 в..

публикувано на 30.08.24 в 07:03