Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов ще се бори за титлата на европейското до 23 години

Георги Иванов
Снимка: БФБорба

Георги Иванов достигна до финала за титлата на Европейското първенство по борба до 23 години в Букурещ (Румъния). Младият български национал постина две победи, като на старта в категория 125 килограма в свободната борба се наложи над Азамат Хосонов (Гърция) с 6:0, а на полуфинала преодоля и турчина Ал Ефе с 6:2. През миналата година представителят на димитровградската школа стана трети на европейското до 20 години.

Други трима български национали продължават на репешажите утре, след като загубиха на старта от финалистите. Стилян Илиев в категория 61 килограма падна от украинеца Андрил Джелеп с 0:11 и в пресявките ще спори с Давити Абдаладзе (Грузия). Николай Димитров загуби със същия резултат от азера Туран Байрамов и в неделния ден ще излезе срещу Магамед Далиев (Франция) при 74-килограмовите. Илия Христов беше спрян от състезаващия се за Франция Рахим Магамедов също с 0:11 и утре ще има за съперник Владислав Прус (Украйна) в категория 86 килограма.

Репешажите започват от 17:00, докато финалите са от 18:30 часа.

Божидар Джоров остана на пета позиция в категория 65 килограма, след като в малкия финал отстъпи на Микита Хончаров (Украйна) с 0:6.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Цолов

Никола Цолов ще стартира от първа редица в Унгария

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа най-добрата си квалификация в шампионата, след като завърши втори в битката за стартовите позиции в Унгария. Българския лъв се пребори за място на първа редица в основното състезание в сесия, която не започна никак добре за него. Цолов загуби първата си бърза обиколка в квалификацията заради неспазване..

публикувано на 19.07.24 в 18:56

Черно море привлече защитника Асен Дончев

Черно море привлече четвърти нов футболист през лятото, съобщиха от клуба. Договор с "моряците" подписа защитникът Асен Дончев. Роденият през 2001 година футболист идва от тима на ЦСКА София. За последно той игра като преотстъпен в Пирин (Благоевград).

публикувано на 19.07.24 в 14:54
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов полуфиналист в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи петия в схемата Евгени Донской (Русия) с 6:4, 6:3 за 83 минути. Българинът направи два пробива по пътя си към..

публикувано на 19.07.24 в 14:51
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална визи я на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде вплетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагреника Главният треньор на националния отбор Петя Неделчева..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29