Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК- Добрич обучава дистанционно членовете на СИК как да работят с машините за гласуване

Снимката е илюстративна
Снимка: БНР

Четири дни ще се провежда дистанционно обучение за работа с машина за гласуване за членове на секционни избирателни комисии, съобщиха от РИК-Добрич. На страницата на Районната избирателна комисия са посочени датите и часовете за включване в тези обучения, както и видео, показващо как ще се извършва видеонаблюдението в деня преди изборите и след приключването им във всяка от секциите.  

Линковете и паролите за връзка с обучаващия са посочени в сектор „съобщения“ на страницата на РИК Добрич, първото такова е планирано за 23 март от 18.00 часа, посочи председателят ѝ Цонка Велкова: 

„Тази година няма демонстрационно гласуване, така че това е един добър вариант да се обучат представителите на Секционните избирателни комисии, в които ще се осъществи гласуване с машинна бюлетина“.

На 25 март в Тервел започват и обученията на секционните избирателни комисии. Всички те ще се проведат присъствено. Според Цонка Велкова, ако протоколите бъдат попълнени коректно, забавяне в работата на РИК в деня на изборите не би трябвало да има. 

 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Клисурския манастир завършва първият летен лагер по религия за деца

В Клисурския манастир "Св. Св. Кирил и Методий" край Вършец завършва първият летен лагер по религия за деца. 20 момичета от Видинска епархия и страната завършват лагера днес.  Преди обяд, пред своите родители, децата ще изнесат представление със стихчета и песни, научени по време на лагера.  Те ще изиграят сцената за пророк Даниил и..

публикувано на 10.07.24 в 08:15
Новата ракета

Новата ракета "Ариана 6" изведе успешно микроспътници в орбита

Час и шест минути след излитането си днес новата европейска ракета "Ариана 6" изведе в орбита микроспътниците, които носеше. Този успех при първия полет на ракетата носител бе посрещнат с бурни аплодисменти и възторжени възгласи в космическия център Куру във Френска Гвиана, предаде АФП. "Това е исторически ден за Европейската космическа..

публикувано на 10.07.24 в 08:14

НСОРБ готви позиция относно новия законопроект за ВиК

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на поредния законопроект за водоснабдяването и канализацията, който предвижда консолидиране и на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните и промени,  свързани с регулиране на цената на услугата.  Текстовете предизвикаха недоволство сред кметове на общини, а на предстоящото в четвъртък..

публикувано на 10.07.24 в 08:09
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Управлението на кризи обсъждат на форум в София

Учени от България и франкофонски държави ще обсъждат на конференция в София управлението на кризи. Организатор е Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт. Форумът, който ще се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще бъде открит от вицепрезидента Илияна Йотова.

публикувано на 10.07.24 в 08:06

Започва основният ремонт на Дунав мост

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 07:59
доц. Искрен Иванов

Доц. Искрен Иванов: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход . Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Много зависи по какъв начин съюзниците ще се..

публикувано на 10.07.24 в 07:56

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас – стана ясно след комуникация между Комисията и българското земеделско министерство. Ще бъдат допустими инвестиции само в съществуващите до момента напоителни инсталации. Агроведомството публикува за ново обществено обсъждане подмярката за инвестиции в напояването. Общият бюджет на процедурата е..

публикувано на 10.07.24 в 07:53