Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният Левски пак ще спори за купата

Снимка: БФБаскетбол

Отборът на Левски победи Черноморец със 77:73 (25:11, 17:27, 18:19, 17:16) в първия полуфинал от турнира за купата на България в „Арена София“ в столицата и се класира за финала за шести пореден път, съобщи БТА. 

Съперник на „сините“ ще бъде победителят от втория полуфинал между ЦСКА и Балкан, който започва в 20:30 часа.

Финалистът от миналата година Левски стартира по-добре и поведе с 12:4 в първите четири минути на срещата. След две поредни тройки на Алън Арнет и Николай Михайлов „сините“ се откъснаха с 15 точки при 21:6 в седмата минута, а след първата част резултатът бе 25:11 за Левски.

Черноморец реагира със серия от 8 безответни точки в следващите две минути и намали пасива си до 19:25, а малко по-късно бургазлии се доближиха на 1 точка при 26:27. Воденият от старши треньора Васил Евтимов тим изравни в средата на втората четвърт за 29:29 след тройка на Джордан Тъкър, но с добри изяви на Алън Арнет тимът Левски пак се откъсна със 7 точки при 38:31. На почивката „сините“ водеха с 42:38, фиксирани с тройка на Момчил Кадиев.

Левски остана водещ в резултата в началните минути на второто полувреме, но бургазлии продължиха да притискат противника в средата на третата част Георги Боянов им донесе преднина от 51:50. Златин Георгиев отговори с тройка за Левски, връщайки аванс от 53:51 за „сините“, които водеха с 60:57 преди последната част.

След подновяването на играта Черноморец успя да поведе за кратко при 61:60, с тройка Лъчезар Димитров отново изведе Левски напред в ответната атака. Мачът продължи с размяна на водачеството, а по-малко от 6 минути преди края резултатът бе равен 67:67. „Сините“ отбелязаха 9 поредни точки, а с точна стрелба от далечна дистанция на Златин Георгиев и кош на Алън Арнет дръпнаха със 76:67 при оставащи малко повече от 3 минути.

Черноморец намали пасива си до 73:77 48 секунди преди края на мача, но Левски удържа победата.

Най-резултатен за „сините“ бе Алън Арнет с 20 точки и 4 борби, а по 13 точки вкараха Джон Флорвиъс и Серхий Павлов.

За Черноморец най-резултатен бе Джордан Тъкър с 29 точки и 8 борби, а Мунис Туту добави 17 точки и 8 асистенции.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се опита да върне топката към вратаря Димитър Шейтанов и за малко не си отбеляза автогол. В 10-ата..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра успя да финишира първи с време 1:44.72 минута, две стотни пред втория Матю Ричардс.  Олимпийското..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса..

публикувано на 29.07.24 в 19:58

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро. "Рикардо е голяма личност и характер. Той има специфични умения, които ще ни направят по-силни..

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32 години. През 1992 година на олимпийските игри в Барселона Силвия Митова завършва на 8-мо място във..

публикувано на 29.07.24 в 17:10