Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В силистренското село Богданци протестираха срещу акция на МВР

Снимка: Незабравка Кирова

Едночасов мирен протест събра жителите на силистренското село Богданци на площада.

Протест срещу провелата се преди дни специализирана полицейска операция на територията на целия регион, в частност в Богданци, втора за последния месец и половина.

Организирана бе и подписка, адресирана до Министерство на вътрешните работи и други държавни институции.


Към подписката ще бъде прикрепена и декларация за несъгласието на хората от Богданци с извършените обиски от полицейските служители, в голяма част от къщите в селото, съобщи кметът Сафи Мустафа.

Протетсът бе подкрепен и от кмета на Община Главиница Неждет Джевдет и общинското ръководство.

Според него, щом няма задържани с обвинение за престъпление, би следвало полицейските органи да се извинят на населението.

От Областна дирекция на МВР в Силистра заявиха, че на този етап се въздържат от коментар.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Столицата на Четвърти революционен окръг - Панагюрище, събра българи от цялата страна

България отбелязва 148 години от Априлското въстание.   Днес столицата на Четвърти революционен окръг - Панагюрище, събра българи от цялата страна , за да се потопят във възрожденската атмосфера на този бунтовен град. " Много важна част от нашата история . Благодарение на това въстание сме се освободили. Идваме всяка година по това време"...

публикувано на 01.05.24 в 13:45
Така ще изглежда атракционният парк при Крепостта Хисарлъка над Кюстендил
Макет: Община Кюстендил

Правят атракционен парк край Хисарлъка в Кюстендил

Атракционен парк в долната част на хълма Хисарлъка ще изгради общината в Кюстендил, обяви кметът инж. Огнян Атанасов. Финансирането ще е с проект по Програмата за трансгранично сътрудничество е вече е одобрен на първи етап. Предвижда се новата атракция за жителите и гостите на града да бъде изградена в долната част на крепост "Хисарлъка“..

публикувано на 01.05.24 в 13:41

Жена и дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7-годишно дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал около 10.30 часа в дома им, когато жената включила газов котлон.  Последвала експлозия, след която възрастната жена е успяла да изведе детето от помещението.  Пострадалите са откарани в болницата.  Детето е с 35 процента изгаряне по крайниците и..

публикувано на 01.05.24 в 13:33
Община Болярово

10 млн.лв. за ремонт на водопроводна мрежа очакват в селата до Болярово

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъдат ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана водопроводна мрежа. Средствата са предназначени за основен ремонт на водопроводната мрежа в..

публикувано на 01.05.24 в 13:30
Клисура

Христина Калчева: Малко са онези, които както клисурци, отстояват докрай на дадената клетва

Годишнината от Априлското въстание днес се отбелязва тържествено и в Клисура – градът, известен със славното си участие в събитията от 1876 г. и с желанието и решителността на жителите му да се включат в борбата за Освобождението на България. "Малко са селищата, които могат да се похвалят с такова изключително достойно участие във..

публикувано на 01.05.24 в 13:25

Ескалират протестите в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранното влияние

Протестите в Тбилиси ескалират. Грузинската полиция е задържала 63 души по време на снощните демонстрации срещу законопроекта за чуждестранното влияние в столицата. Грузинските сили за сигурност използваха водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати срещу хилядите протестиращи пред парламента късно снощи. А лидерът на основната опозиционна партия..

публикувано на 01.05.24 в 13:12
възстановка

Родолюбци от клуб "Традиция" показват, че историята не е само суха фактология

Българската история е не само в учебниците и в летописите. Тя "оживява" чрез възстановките на различни периоди и събития, които правят родолюбивите мъже и жени с различни професии, обединени в клубовете "Традиция". Един от тях е във Велико Търново.  Историята не е само сухи дати и фактология. Историята е емоция и това показват при..

публикувано на 01.05.24 в 13:00