Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) излъга Славия и е на полуфинал

Снимка: БГНЕС

Локомотив (София) победи с 2:1 у дома Славия в двубой от 1/4-финалите от турнира за Купата на България по футбол. Така футболистите на Станислав Генчев станаха първия полуфиналист, след като Мартин Райнов в третата минута на добавеното време на срещата вкара решителното попадение. 

Славия създаде отлична възможност още в първата минута от срещата. Ертан Томбак изведе в чиста позиция в наказателното поле Емил Стоев, който стреля, но топката се отби от дясната греда.В 15-ата минута Локомотив откри резултата. Дейвид Малембана даде дълъг пас от своята половина към Антонио Вутов, който се измъкна сам срещу Светослав Вуцов и подаде към Димо Бакалов, а нападателят с глава прати топката в мрежата. В 28-ата минута Димо Бакалов получи отличен пас от Ивайло Найденов и стреля, но Вуцов майсторски отрази.

Четири минути по-късно Локомотив удвои своя аванс след корнер. Алан Диас се разписа от непосредствена близост, след като получи пас от Малембана. Попадението обаче беше отменено поради засада след дълга справка с ВАР. 

През второто полувреме Славия владееше инициативата, но резервата Тони Тасев прати топката в напречната греда на вратата, пазена от Гайе. В 66-ата Давид Малембана свободен удар, а топката се отби в десния страничен стълб на Вуцов. Капитанът на „железничарите“ Кацаров бе на точното място при рикошета, но не успя да намери опразнената врата.

В 73-ата минута Славия изравни резултата, когато Чунг Нгуен До изведе вдясно Тони Тасев, който намери в малкото наказателно поле Ахмед Ахмедов, а той прати топката във вратата на Гайе.

В третата минута от добавеното време Мартин Райнов отбеляза победния гол. Топката беше центрирана в наказателното поле на Славия, а Малембана отигра с глава и намери Райнов. Опитният халф без да се бави отклони топката и не остави шансове на Вуцов за 2:1.

Локомотив (София) - Славия 2:1

1:0 Димо Бакалов 15

1:1 Ахмед Ахмедов 73

2:1 Мартин Райнов 90+4

Локомотив (София): Бабукар Гайе, Божидар Кацаров, Дейвид Малембана, Красимир Милошев, Алан Диас, Матеус Дуарте, Антонио Вутов, Димо Бакалов (73-Мартин Райнов), Станислав Костов, Ивайло Найденов, Юлиан Ненов​ (82-Селсо Рапосо)

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Велко Йеленкович, Людовик Соарес, Ерол Дост (50-Натам Гасана), Чунг Нгуен До, Иван Минчев (46-Тони Тасев), Галин Иванов (62-Дарко Тасевски), Кристиан Добрев, Емил Стоев (82-Владимир Николов).


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще проведе разговор с полузащитника и ще се опита да го убеди да промени решението си. 25-годишният Краев..

публикувано на 03.06.24 в 06:25