Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Трябва да вдигнем ритъма и динамиката в играта

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов се надява след третата контрола тимът му да е готов за шампионатния мач срещу Локомотив (София) в събота.

"Желанието в тази контрола беше по-голямо от мача с Ботев (Враца). Но все още смятам, че трябва да намерим верния ритъм и да вдигнем движението си по терена. Естествено, трябва да подобрим завършващата фаза, защото през първото полувреме имахме 4-5 положения, дори повече, които пропускаме с лека ръка. Срещу по-сериозен съперник това може да се окаже важно. Труден период е, когато толкова дълго време нямаш официални мачове, защото гадаеш в какво състояние са футболистите", коментира той на пресконференцията след мача.

"Петрис има лека настинка, а Кристиян Димитров имаше удар в мускула от предния мач и получи оток, който е почти изчезнал. Надявам се двамата до ден-два да бъдат готови за игра", надява се треньорът.

"Голяма част от младите регулярно тренират с нас. При някои правим постоянни въртележки - първия отбор, втория. Всички трябва да получат стимул да покажат каквото трябва. С оглед на двамата наказани играчи и контузията на Илиян Стефанов е нормално някои от младите да попадат в групата. Много е хубав футболът, защото има терен, на който всичко се вижда. Така че, който показва качества, ще играе. Има млади играчи, които се стараят и видимо напредват. При младите проблемът, че имат периоди на върхове и спадове, но трябва да продължи тяхното обучение. Темата за младите и създаването на кадри се оказва изключително тънка в българския футбол. Трябва да търсим нашето ниво. Много по-лесно е да влезеш в отбори с по-малки изисквания и критерии, отколкото във водещите отбори. Затова тук младите играчи трябва да скачат значително по-високо", каза той.

"Имах идея днес да играем на централния терен, но след като имаше дъжд и вторият ни терен не е в лошо състояние и затова там се състоя мачът. Малко захладня времето, което не е приятно, най-вече заради феновете, но това са последните издихания на зимата", смята специалистът.

"При всички положения бих предпочел да играем официално мачове пред контроли. Постарахме се да имаме нужния игрови ритъм. Това са въпроси, които трябва да ги задаваме на хората, които правят програмата. Има мачове за купата, но в цял свят се играят междинни кръгове. Не може заради осем отбора, които играят четвъртфинали другите да стоим по 20 дни без срещи. Сега след мача в събота имаме още 10 дни до следващия. Така че се оказва, че за един месец сме играли мач само срещу Локомотив (София). Това са професионални футболисти и бизнес, като трябва да има значително повече мачове при добри условия. Щеше да е по-добре първенството да беше сега в началните си кръгове. Ние пак ще играем събота-събота. За това се оплакваме, че няма динамика. Аз вече изчерпах потенциала за тренировки, защото имаме много дълго време да се готвим. Мачовете носят авторитет, престиж, победи и приходи, слава на играчите и клуба", каза Стоилов.

"Отдавам спекулациите на интереса към Левски. Много от нещата се преекспонират или всеки може да говори каквото си иска. Отдавам го и на нездравата обстановка. Когато има нещо, ще го разберет първо от мен. Никога не съм крил нищо", допълни той.

"Много е рано да има интерес към Кордоба. Георги (б. а. - Миланов) си има договор с клуба от Дубай до края на юни. Ако прецени, че не може да продължи там, ще преценим дали да се върне в Левски", обясни треньорът.

"Очакванията ми от Общото събрание е да влязат повече приходи в клуба, за да почнем да чистим задълженията към държавата", завърши Станимир Стоилов.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ахмед Ахмедов (вдясно) вкара гола за гостите

Спартак (Варна) нанесе първа загуба на Ботев (Пловдив)

Отборът на Спартак (Варна) продължава със силното си представяне в Първа лига, след като играчите на Александър Томаш нанесоха първа загуба на Ботев (Пловдив) от началото на сезона и надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на „канарчетата“. Двубоят се игра на базата на „жълто-черните“ в пловдивския квартал „Коматево“ заради лошото състояние..

публикувано на 24.08.24 в 23:39
Барселона се наложи с 2:1 над Атлетик Билбао

Барселона надигра Атлетик Билбао с голове на Ямал и Левандовски

Отборът на Барселона се наложи трудно с 2:1 у дома срещу Атлетик Билбао в среща от втория кръг в Примера дивисион.  Голове на Ламин Ямал и Роберт Левандовски във всяко от двете полувремена осигуриха втори пореден успех в полза на каталунците през сезона. Испанският национал Ямал откри головата сметка в 24-ата минута на мача, а до края на..

публикувано на 24.08.24 в 22:31
Арсенал победи кто гост с 2:0 Астън Вила

Арсенал измъкна 2:0 при гостуването на Астън Вила

Отборът на Арсенал победи Астън Вила с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига по футбол на стадион "Вила Парк".  Двубоят започна със закъснение, защото комуникационната система на съдиите не работеше. Малко след началото на срещата десният защитник на бирмингамци Мати Кеш се контузи след стъпване накриво.  В 16-та минута..

публикувано на 24.08.24 в 21:58
Борусия (Дортмунд) се наложи трудно с 2:0 над Айнтрахт (Франкфурт)

Борусия (Дортмунд) стартира сезона с трудна победа

Отборът на Борусия (Дортмунд) започна новия сезон в Германия с победа. В мач от първия кръг "жълто-черните" се наложиха трудно с 2:0 на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" срещу Айнтрахт (Франкфурт). Срещата беше официален дебют за новия треньор на домакините Нури Шахин. В нея двамата вратари нямаха много работа и до развръзката се стигна през..

публикувано на 24.08.24 в 21:54
Парма се наложи над Милан с 2:1

Парма надигра Милан, Удинезе победи Лацио

Отборът на Парма се наложи над Милан с 2:1 във втория кръг от италианската Серия А. Денис Ман откри резултата за домакините още във втората минута на мача, като така завърши и първото полувреме. "Росонерите" все пак успяха да изравнят в 66-ата минута чрез американския национал Кристиан Пулишич. Това обаче не беше всичко, защото десет минути..

публикувано на 24.08.24 в 21:50
Примож Роглич

Роглич спечели осмия етап в Обиколката на Испания

Словенският колоездач Примож Роглич от тима Ред Бул-Бора-Хансгрое спечели осмия етап от Обиколката на Испания. Той завърши етапа между Убеда и Касорла, дълъг 159 км, за 3:38.34 часа. Роглич изпревари във финалния спринт двама испанци. Енрик Мас от Мовистар завърши на втора позиция планинския етап, а сънародникът му Микел Ланда от белгийския..

публикувано на 24.08.24 в 21:47
Томислав Стипич

Томислав Стипич: Просто не сме достатъчно добри, депресирани сме

Хърватският треньор на ЦСКА София - Томислав Стипич, не успя да намери обяснение защо отборът му допусна четвърта загуба от първите пет мача за новия сезон. Той обаче не смята да подава оставка заради представянето на тима и се надява на още един шанс с отбора. "Не знам, просто не сме достатъчно добри. Не бяхме добре, не бяхме агресивни,..

публикувано на 24.08.24 в 21:44