Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) на финал за купата след разгром над Барселона

Барселона - Реал (Мадрид)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Реал (Мадрид) разгромиха големия си съперник в Испания - Барселона с 4:0 при гостуването си на "Камп Ноу" в полуфинална среща-реванш от турнира за купата на страната и с общ резултат 4:1 се класираха за финала, където на 6 май ще срещнат Осасуна. Над всички в мача бе централният нападател на столичани Карим Бензема, който се отличи с хеттрик срещу безпомощните домакини, а другото попадение бе дело на направилия страхотен мач Винисиус Жуниор.

Въпреки началните добри минути за Барселона, в които каталунците пропуснаха да отбележат чрез Гави, а след това и техни претенции за дузпа не бяха уважени от съдията, мачът се изнерви, като футболистите на двата тима често влизаха в пререкания. За подобно нарушение Винисиус и Гави бяха официално предупредени, а треньорът на Барселона Шави получи жълт картон за бурна реакция срещу рефера.

Първото полувреме отиваше към логично нулево равенство, когато столичани изненадаха съперника при реално първата си чиста голова възможност. В 45-ата минути Реал организира прекрасна контраатака, при която Винисиус комбинира с Бензема в зоната на десния фланг, той му върна топката, и бразилецът с шут от 10-12 метра отбеляза първия гол, с който изравни общия резултат от двете срещи.
Втората част премина изцяло под диктовката на Реал (Мадрид) и развихрилия се Карим Бензема, за ужас на запалянковците на домакините, които бяха напълнили "Ноу Камп". Той започна наказателната си акция още в 51-ата минута. Лука Модрич получи пас в зоната на десния фланг, влезе към наказателното поле между трима бранители на Барселона и подаде на французина на границата на пеналта. Без да се бави Бензема насочи топката с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Тер Стеген и удвои преднината на своите. В 58-ата минута Барселона изпадна в шок, след като Кеси извърши нарушение в наказателното поле срещу Винисиус, а рефера бе категоричен въпреки протестите на домакините - дузпа! Зад топката застана отново Бензема, който не сгреши, правейки аванса на своите повече от солиден. Дойде и 81-ата минута, в която "белия балет" затвърди категоричното си превъзходство - поредната много силна контраатака завърши с подаване на Винисиус към непокрития Бензема, той хладнокръвно вкара четвъртия гол в мрежата на Барселона - краен резултат 0:4.

Полуфинал-реванш от турнира за купата на Испания:

Барселона - Реал (Мадрид) 0:4
(с общ резултат 4:1 Реал (Мадрид) се класира за финала на 6 май, в който ще срещне Осасуна).
Състави:
Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кунде, Алонсо, Балде, Роберто, Бускетс, Кесие, Рафиня, Гави, Левандовски;
Треньор: Шави Ернандес
Реал (Мадрид): Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Кроос, Бензема, Модрич, Камавинга, Валверде, Винисиус, Родриго;
Треньор: Карло Анчелоти.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кордоба е много близо до Рейнджърс

Хосе Кордоба е съвсем близо до трансфер в Рейнджърс, съобщава "Дейли Рекърд". Защитнтикът на българския Левски може да премина в клуба от Глазгоу за три милиона лири. 23-годишният Кордоба ще трябва да замени напускащите стадион "Айброкс" Борна Баришич, Джеймс Тавърниър и Конър Голдсън. Националът на Панама трябва да бъде един от..

публикувано на 21.05.24 в 06:08

Славия повали носителя на Купата

Игралият повече от едно полувреме с 10 футболисти отбор на Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Още в петата..

публикувано на 20.05.24 в 22:18

Официално: Ливърпул обяви Арне Слот

Ливърпул обяви назначението на новия си мениджър Арне Слот. 45-годишният специалист от Нидерландия наследява на поста германеца Юрген Клоп. Слот беше начело на Фейенорд Ротердам от 2021 година.  "Това не е никак лесно решение. Имах толкова много хубави моменти. Работих успешно със страхотни хора. Възможността да стана треньор във Висшата..

публикувано на 20.05.24 в 21:12
Цветана Пиронкова

Пиронкова завърши курс за помощник треньор

Българска федерация по тенис проведе нов ЦПО курс за помощник треньор по тенис, който се състоя на базата на БНТЦ в Борисовата градина.  Сред известните имена, завършили успешно курса, бяха бившите тенисисти Цветана Пиронкова, Иво Трайков, Радо Радев и Мартина Гледачева. Курсът беше разделен на три присъствени модула по четири дни, а 14..

публикувано на 20.05.24 в 20:51

Арда и ЦСКА 1948 заплетоха интригата за 7-то място

Арда (Кърджали) направи равенство 0:0 пред собствена публика срещу ЦСКА 1948 в мач от 34-ия кръг в Първа лига, за разпределение на позициите между седма и десета.  В третата минута Борислав Цонев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите Петър Маринов изби. Две минути след това Цонев пробва късмета си с изстрел от пряк..

публикувано на 20.05.24 в 20:34
Черно море - Лудогорец

Черно море излезе втори след голяма победа срещу Лудогорец

Черно море победи шампиона Лудогорец с 4:0 и излезе на второ място във временното класиране на Първа лига. С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА София, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в столицата. Лудогорец, който си осигури 13-ата поредна титла предсрочно остава със 79 точки. Двата..

публикувано на 19.05.24 в 22:32
Кирил Десподов

Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа с 2:1 в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия у дома. Жълто-черните от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки...

публикувано на 19.05.24 в 22:19