Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Николай Милков за срещата в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

Николай Милков
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Милков определи вчерашния си разговор в Брюксел с държавния секретар Антъни Блинкън като опит за реактивиране на темата България да получи заместващо въоръжение при изтичащ летателен ресурс на изтребителите МиГ-29 и преди доставката новите самолети  Ф-16.  

"Не сме влизали в детайлите на този процес, за нас беше принципно важно, за да подчертаем за пореден път, че България има нужда от заместващи способности преди изтичането на ресурса на много от въоръженията, които имаме в момента.


Най-много са коментирани, разбира се, въпросите, свързани с изтичането на ресурса на МиГ-29 и там едни 2 или 3 години, през време на които ние няма да имаме заместваща способност. Това беше нещо, което секретарят Блинкън си записа специално.... И той обеща да проследи въпроса".

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия "Колекция Светлин Русев"

В Плевен отбелязват 40 години от откриването на галерия Дарение "Колекция Светлин Русев".  През 1984 г. акад. Светлин Русев подари на родния си град Плевен над 400 произведения на изкуството - живопис и скулптура, икони от личната си колекция. Община Плевен предостави за това изключително дарение уникалната сграда на бившата градска баня,..

публикувано на 15.07.24 в 17:02

ЕИФ е инвестирал в България 782 млн. евро през 2023 г.

782 млн. евро са инвестирани в България от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) миналата година. Това отрежда страната ни на второ място по кохезионни инвестиции от фонда, като пред нас е Румъния с над 2 млрд. евро, сочи доклад на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Групата на Европейската инвестиционна банка, в която е и инвестиционният..

публикувано на 15.07.24 в 16:48
Снимката е илюстративна.

25-годишен мъж се удави в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен

25-годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал вчера, съобщиха от полицията. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и..

публикувано на 15.07.24 в 16:38

Станислав Анастасов: В ДПС няма конфликт Пеевски - Доган, а срещу деребеите

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и деребеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и Джейхан Ибрямов. Това заяви в интервю пред БНР зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Той също е въвлечен във вътрешния скандал в..

публикувано на 15.07.24 в 16:28
Проф. Иван Костов

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов с мандат за още 3 години

Дългогодишният директор на "Майчин дом" проф. Иван Костов ще управлява лечебното заведение с мандат за още 3 години. Това показват окончателните резултати от конкурса за ръководител на държавната акушеро-гинекологична болница. Според информацията от проведената процедура Костов е бил единственият кандидат за ръководния пост и успешно е преминал..

публикувано на 15.07.24 в 16:28

Българисти от 32 държави се събраха във ВТУ за семинар по български език и култура

Българисти от 32 държави от три континента се включиха в триседмичния семинар по български език и култура, който започна днес във Великотърновския университет.  88 са участниците в 47-ото издание на семинара във Велико Търново, чиято цел е утвърждаване на българистиката в чужбина. Сред участниците има както студенти и докторанти, така и..

публикувано на 15.07.24 в 16:22
Среща на президента Радев с представителите на ПП-ДБ

Среща на президента с ПП-ДБ преди връчването на втория мандат

Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". В сградата на президентската институция пристигнаха съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков, Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Атанас Атанасов...

публикувано на 15.07.24 в 16:02