Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Иванов се завърна с 2 титли

Снимка: Фейсбук профил на А. Иванов

Антъни Иванов от клуб Черно море записа завръщане на победния път с първото място на 100 м бътерфлай и в щафетата на държавното отборно първенство в столичния басейн „Спартак“. 

В бътерфлая той плува за 54,42 секунди и остави на 11 стотни зад себе си изгряващата звезда в националния отбор Петър Мицин от Вихрен. Да отбележим обаче, че Антъни, който преди време се оплака, че вече не му се плува, беше улеснен от уморителното участие с победа на Мицин на 400 м свободен стил минути преди това, както и от отсъствието на Йосиф Миладинов, който не се включи в дисциплината още в сутрешните серии, въпреки заявката, за да може – по думите на националния селекционер Кристиян Минковски - да участва в щафетата в края на вечерта. Антъни все още очаква санкция за пропуснати допинг проверки и в момента временно е с възстановени състезателни права.

В същата дисциплина при жените победителка е Симона Богданова от Олимпия с 1:02,22 минути.

На 400 метра свободен стил Мицин победи с 4:04,96 минути, доста зад новия републикански рекорд, който самият той постави в тази дисциплина на турнира Мултинейшън в Кипър преди дни. Тук при жените спечели Преслава Тошева от Дамини с 4:27,31 минути.

На 200 метра гръб при мъжете победи Валентин Филипов от Черно море с 2:05,93 минути, а при жените очакван пореден успех за Габриела Георгиева с от Дамини с 2:14,39 минути.

На 200 метра бруст – успехи за Иван Грабко от Пловдив 2019 с 2:21,12 минути и за Катрин Радивчева от Каменград с 2:39,31 минути.

На 200 метра съчетано победители са Калоян Братанов от Астери с 2:01,40 и Петя Боянова от Левент с 2:27,18 минути.

При щафетите 4 по 100 метра свободен стил титла за мъжкия отбор на Черно море (Самуил Данаилов, Валентин Филипов, Владислав Терзиев и Антъни Иванов) с 3:29,04 минути. Победа и за женския тим на Спринт (Тиана Темелкова, Яница Карлова, Милена Христова и Александра Димитрова) с 3:58,55 минути.

Като цяло резултатите на победителите са доста под републиканските върхове, въпреки че турнирът е квалификация за световното първенство във Фукуока през лятото и за олимпийските игри в Париж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските игри са единственото събитие, което може да обедини света, заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, след като пристигна в Олимпийското село. "По целия свят продължават множество конфликти, войни, ненавист и разруха", заяви Бах. "Олимпийските игри са единственото събитие, което все още е способно да..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Националките до 20 години загубиха от Турция на Балканиадата

Националки по волейбол загубиха от Турция на Балканиадата

Националният волейболен тим на България за жени до 20 години отстъпи пред връстничките си от Турция с 0:3 (20:25, 12:25, 16:25) в третия ден на Балканското първенство, което се провежда в Тирана.  До средата на първата част играта бе равностойна, като дори тимът на Борислав Крачанов водеше с 13:12. Последваха няколко поредни точки за..

публикувано на 22.07.24 в 17:52
Георги Дерменджиев

Треньорът на Лудогорец: Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от победата с 1:0 над ЦСКА на старта в Първа лига. Специалистът демонстрира самочувствие, въпреки колебливото представяне на неговия тим във втори пореден мач. „Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА, но този един гол ни донесе трите точки срещу съперника. Бяхме подготвени точно за такава..

публикувано на 22.07.24 в 06:23
Томислав Стипич

Томислав Стипич: Понякога футболът е несправедлив

Треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич бе разочарован от поражението с 0:1 от Лудогорец. Той похвали старанието на футболистите си и отличи желанието на младите кадри при „армейците“. Стипич съжалява и за отсъствието по трибуните на феновете на тима, които много са липсвали в днешната среща. „Като цяло съм доволен от представянето на моя..

публикувано на 22.07.24 в 06:22
Лудогорец започна новия сезон с успех над ЦСКА

Лудогорец с първи успех за новия сезон, надигра ЦСКА-София

Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в среща от първия кръг на футболния елит в България. Единственото попадение в срещата падна в 54-ата минута, когато националът Християн Петров си отбеляза автогол. През първото полувреме на мача Тобиас Хайнц пропусна дузпа за „армейците“. Главният съдия на двубоя Никола Попов бе награден точно преди старта. Опитният..

публикувано на 21.07.24 в 23:34

Тъжна вест! Почина Йордан Самоковлийски

На 74-годишна възраст днес почина емблематичният футболист и треньор на Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски. Той е юноша на Марек, а като футболист прави забележителна кариера при "орлетата", като достига и до националния отбор.  Като треньор има няколко престоя начело на пиринци, а също така е водил Вихрен, Миньор (Перник), Банско, Добруджа и..

публикувано на 21.07.24 в 22:53
Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон  в Първа лига

Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон в Първа лига

Носителят на купата на България Ботев (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с победа с 3:1 над Ботев (Враца) като гост. На стадиона под връх Околчица всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе..

публикувано на 21.07.24 в 21:13