Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин организира състезание по таекуондо в Северна Македония

Димитър Михайлов
Снимка: Личен архив

България спечели три медала от турнира по таекуондо с ранг G1 – Скопие Оупън Рамус. Отличията донесоха Любомир Богданов – 54кг., Калоян Бинев – 74 кг. и Николет Костова - 48кг., предвождани от треньора към Българската федерация - световният медалист Влади Далаклиев.

Любопитното е, че престижната надпревара в столицата на Северна Македония беше организирана от българин. Членът на УС на БФ Таекуондо Димитър Михайлов е първият чужденец, който организира състезание от такъв ранг в западната ни съседка.



„Ако трябва да съм честен такова състезание, не се организира лесно.За мен това беше ново начинание с доста неизвестни. Причината да реша да организирам там „Скопие опън Рамус“, който е включен в календара на световната федерация е, че явно с организацията на другитесъстезания, които правим в България като „Рамус София опън“ съм направил добро впечатление на ръководството на македонската таекуондо федерация.Другата причина е, че нашият основен спонсор се развива и на македонския пазар и се съгласих да участвам в това нещо, за дамога да подпомогна и популяризирането и на спортатаекуондо и на нашата дейност“, сподели за БНР Димитър Михайлов.


„Състезанието предизвика огромен интерес, въпреки че се организира за първи път. Над 500 бяха състезателите от близо 40 държави, сред които личаха имената на олимпийски и световни шампиони.Тоест, конкуренцията беше много сериозна. Даян Георгиевски е втори от олимпийските игри в Токио, при тежките състезатели.Той взе участие и предизвика големиемоции сред публиката. По време на неговите мачове имаше можеби над 2000 човека в залата.Което е страхотно, защото таекуондо в Македония не емного развито, нямат много състезатели на високо ниво, нопък с такива изяви с такива състезания даде голямоотражение по отношение на развитието на спорта. Нашето представяне със сигурност бих желал да бъде подобро от това, което беше, но резултатите са такива. При мъжете имаме два медала - сребърен медал за Любомир Богданов и бронзов за Калоян Бинев, а Николет Костовазавърши 3 при жените, което на фона на конкуренцията не е лошо като представяне.Разбира се, нашите очаквания са за по добро, но трябва дапоработим повече, за да се получи това“, допълни Михайлов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния..

публикувано на 14.07.24 в 10:21

Таунзенд и Синякова спечелиха титлата на двойки жени на "Уимбълдън"

Американката Тейлър Таунзенд и чехкинята Катерина Синякова победиха канадката Габриела Дабровски и новозеландката Ерин Раутлиф със 7:6(5), 7:6(1) и спечелиха титлата на двойки жени от турнира по тенис от веригата за Големия шлем "Уимбълдън". За Таунзенд това бе първа "мейджър" титла в кариерата, след като американката загуби на домашна почва през 2022..

публикувано на 14.07.24 в 10:10
Уругвай

Уругвай спечели бронзовите медали на Копа Америка

Уругвай победи Канада с 4:3 след дузпи в мача за третото място на футболния турнир Копа Америка, след като двата отбора направиха равенство 2:2 в редовното време на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, Северна Каролина. По-късно днес Аржентина ще защитава титлата си на Копа Америка срещу Колумбия на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями, Флорида.

публикувано на 14.07.24 в 10:00
Луис де ла Фуенте

Луис де ла Фуенте: Очаквам много равностоен и оспорван мач

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте очаква финалът на Евро 2024 срещу Англия в Берлин в неделя да бъде "много равностоен мач, много оспорван" въпреки различния път, който извървяха до тук двата тима. Испания, спечелила сърцата на неутралните зрители заради атрактивната и почти непрекъсната атакуваща стратегия, се..

публикувано на 14.07.24 в 04:54
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт: Да завършим започнатото през 2022 година

Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт призова футболистите си да завършат това, което са започнали през зимата на 2022 година по време на световното първенство в Катар. В неделя Англия излиза в Берлин срещу Испания във финала на Евро 2024 в опит да спечели първия си голям трофей от световната титла през 1966 година. "Работя в..

публикувано на 14.07.24 в 04:46

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38