Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при челен удар на два автомобила в Дупница

Снимка: БГНЕС

Двама водачи са загинали при ПТП в Дупница снощи, съобщиха от полицията. При челния удар на двете коли има и две ранени момичета, пътували в едната от тях.

Инцидентът е станал малко след 21.30 ч в дупнишкия кв. "Ценеви" при излизане от Дупница към Кюстендил. Сблъсъкът между лек автомобил БМВ, управляван от 20-годишен от Бобов дол, и "Опел“, управляван от 42-годишен кюстендилец, е челен.

Водачът на опела е починал на място, водачът на другия автомобил е починал няколко часа по-късно в дупнишка болница. Там са настанени и  две момичета, които са пътували в автомобилите. Едната е на 17 г., другата – 14 г.

По първоначални данни са без опасност за живота. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. Обстоятелствата около  тежкото ПТП и смъртоносния инцидент се изясняват.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антъни Блинкън и Бенямин Нетаняху

Блинкън: Нетаняху потвърди подкрепата си за предложението за примирие

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху го е уверил в подкрепата на новото предложение за преодоляване на огъня в Ивицата Газа, което има за цел да преодолее различията между Израел и "Хамас", съобщават Франс прес и Ройтерс. "В много конструктивна среща с министър-председателя Нетаняху..

публикувано на 19.08.24 в 20:31

На гръцкия остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода

На остров Тилос мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода. Властите спасиха бежанците, но опозицията иска обяснение по случая от правителството. Трафиканти са вкарали нелегално група мигранти до остров Тилос, като ги оставят на скалист залив, до който се достига само с лодка. Мигрантите престояват на това място три дни, докато..

публикувано на 19.08.24 в 20:10
Град Покровск, Донецка област

Украйна: Цивилните имат "седмица или две", за да се евакуират от ключовия град Покровск

Цивилните в източния стратегически логистичен център на Украйна - Покровск разполагат с не повече от две седмици за евакуация, тъй като руските войски настъпват към него, докато тези в близкия град Мирноград имат само няколко дни, за да напуснат, заявиха официални украински лица в понеделник, съобщава Ройтерс. Фронтът в Покровск остава зоната..

публикувано на 19.08.24 в 19:57
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ установи случай на антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското с. Брестовене

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи случай на заболяването антракс в нерегистриран животновъден обект в разградското село Брестовене. Сигналът за обекта е постъпил на денонощната телефонна линия на агенцията и след извършена проверка , се констатира заболяването. Всички животни в село Брестовене ще бъдат ваксинирани,..

публикувано на 19.08.24 в 19:34

Напълно е потушен горският пожар в района между селата Баховица и Николаево

Напълно е потушен горския пожар  в района между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, който възникна тази сутрин. През целия ден   противопожарни екипи, служители на горското стопанство, доброволци и земеделци с техника гасиха  пожара  тръгнал от земеделска земя. Действията им бяха затруднени от силния вятър, но огънят беше..

публикувано на 19.08.24 в 19:30

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери. Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим. Те се водоснабдяват от местни водоизточници. Поради възникналите проблеми..

публикувано на 19.08.24 в 19:03
Обвиняемият Румен Гайтански

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Румен Гайтански

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Румен Гайтански по прякор Вълка - един от тримата обвиняемите по аферата "ББР". Той се предаде сам миналия петък, а в съдебната зала беше доведен   при засилени мерки за сигурност. Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа Решението за мярката за неотклонение..

публикувано на 19.08.24 в 18:27