Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн пак се изложи, загуби от Майнц

Байерн (Мюнхен)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Байерн Мюнхен загуби гостуването си на Майнц с 1:3 в среща от 29-ия кръг в първенството на Германия по футбол. Шампионът в Бундеслигата остана с 59 точки начело във временното класиране, давайки възможност на втория Борусия Дортмунд да се изкачи на първата позиция при успех при домакинството си на Айнтрахт Франкфурт.

Майнц 05 излезе на шесто място с 45 точки към момента и вече десети двубой няма загуба в шампионата.

Гостите от Мюнхен поведоха в 29-ата минута с попадение на Садио Мане за 1:0 след подаване от Жоао Кансело. Той вкара топката във вратата на домакините и в 16-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада.

Футболистите на Майнц осъществиха пълен обрат след почивката. Първо Людовик Айорк с глава изравни за 1:1 в 65-ата минута, малко след отлично спасяване на Ян Зомер след удар на Дже-Сун Лий.

В 73-ата Леандро Барейро даде преднина на домакините за 2:1, а шест минути по-късно влезлият като резерва испанец Арон Мартин Карикол увеличи аванса на Майнц на 3:1.

Вердер Бремен постигна победа като гост на Херта в Берлин с 4:2. Българинът Илия Груев бе резерва и влезе в игра в 90-ата минута за Вердер на мястото на Кристиан Грос. Тимът от Бремен е 12-и в подреждането с 35 точки, а Херта остава последен, 18-и с 22 точки в актива си след като допусна трето поредно поражение и няма победа в Бундеслигата от края на февруари.

Марвин Дюкш реализира хеттрик за гостите в попадения в шестата, 27-ата и 51-ата минута. Мичел Вайзер се разписа за 4:0 в 63-ата минута, а пет по-късно Джесик Нганкам намали на 1:4. Доди Лукебакио вкара от дузпа за Херта Берлин, правейки резултата 2:4.

Волфсбург победи Бохум с 5:1 като гост в друга среща от кръга и събра 43 точки на осмото място във временното класиране в германския шампионат. Бохум остава 15-и с 27 точки в актива си. Матиас Сванберг отбеляза два гола за успеха. Той реализира за 1:0 в десетата минута на двубоя след като засече с глава топката след центриране и я прати в мрежата на домакините, а в 56-ата минута се разписа за 4:0. Преди това в 21-ата минута Якуб Камински отбеляза втория гол за Волфсбург в мача, а в 33-ата Патрик Вимер бе точен за 3:0.

Мориц Брошински намали на 1:5 в 68-ата минута, вкарвайки за Бохум. Йонас Винд пропусна дузпа за гостите в 77-ата минута след като удари греда, но Лука Валдшмид бе най-съобразителен при добавката и отбеляза петото попадение за Волфсбург, оформяйки крайното 5:1.

Хофейнхайм загуби като домакин на Кьолн с 1:3 и след като прекъсна серията си от четири мача без поражение в Бундеслигата, заема 14-ото място във временното класиране с 29 точки. Кьолн е 11-и с 35 в актива си.

Флориан Кайнц откри резултата в 18-ата минута, реализирайки дузпа за гостите от Кьолн, а в 39-ата Дейви Зелке бе точен за 2:0. Другите две попадения в мача дойдоха в добавеното време. Първо във втората минута на продължението, дадено от рефера, Ян Тилман увеличи аванса на Кьолн на 3:0, а две по-късно Каспер Долберг се разписа за крайното 1:3.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с второ място във временното класиране след изпълнението с пет обръча на СК в Клуж-Напока

Ансамбълът на България за жени заема втора позиция във временното класиране за многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха отлично композицията си с пет обръча и получиха..

публикувано на 12.07.24 в 19:32
Мариела Стойчева и Мария Вангелова

България с двама съдии на олимпийския турнир по скокове на батут в Париж

България ще бъде представена от двама съдии на олимпийския турнир по скокове на батут в Париж. Мариела Стойчева и Мария Вангелова бяха избрани от Международната федерация по гимнастика да оценяват изпълненията на най-добрите 16 мъже и жени на Игрите във френската столица. „Разбира се, че щяхме да сме по - щастливи да имаме и състезател,..

публикувано на 12.07.24 в 19:19
Христина Пенева и Мартин Димитров

Христина Пенева и Мартин Димитров спечелиха квалификациите на ДП по скокове на батут в Габрово

Националните състезатели Христина Пенева и Мартин Димитров спечелиха квалификациите в олимпийската дисциплина батут индивидуално при жените и при мъжете на Държавното първенство по скокове на батут в Габрово. Най-силната българска състезателка при жените от клуб Акро-Арт (Габрово) влезе във финала след отлично изпълнена комбинация, за която получи..

публикувано на 12.07.24 в 19:14

Битката за Евро 2024 - сблъсъкът на треньорите

Преди година Луис де ла Фуенте набелязваше първия си трофей като треньор на Испания. “Ла Роха” бе сред полуфиналистите на турнира Лига на нaциите, благодарение на работата на Луис Енрике. Тимът обаче загуби лошо от Шотландия три месеца по-рано. Философията на Де ла Фуенте, изглеждаше, няма да пасне на испанците. Имаше и много..

публикувано на 12.07.24 в 14:41
Ботев (Пд)

Резултатите в Лига Европа и Лига на конференциите

Първи мачове от първия квалификационен кръг в турнира по футбол Лига Европа: БОТЕВ ПЛОВДИВ (БЪЛГАРИЯ) - Марибор (Словения) 2:1 Елфсборг (Швеция) - Пафос (Кипър)             3:0 Пакш (Унгария) - Хунедоара (Румъния)          0:4 Ружомберок (Словакия) - Тобол (Казахстан)     5:2 Шериф (Молдова) - Зира (Азербайджан)          0:1 Висла (Полша) -..

публикувано на 12.07.24 в 06:11
Ботев (Пд) - Марибор

Силен Ботев (Пд) се завърна с успех в евротурнирите

Футболният Ботев (Пловдив) започна с победа участието си в европейските клубни турнири. Носителят на Купата на България надделя с 2:1 над словенския Марибор като домакин в първа среща от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Пловдив двата тима изиграха интригуващ двубой, в който..

публикувано на 11.07.24 в 23:12
Барбора Крейчикова

Крейчикова ще бъде съперник на Паолини в женския финал на Уимбълдън

Барбора Крейчикова се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Чехкинята, номер 31 в схемата, победи с 3:6, 6:3, 6:4 шампионката от 2022 година Елена Рибакина. Представителката на Казахстан, която четвърта в основната схема, взе преднина в двубоя след три пробива в своя полза и 6:3 в първия сет. Чешката тенисистка..

публикувано на 11.07.24 в 22:47