Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на Нефтохимик с инфарктен първи успех срещу Хебър във финалната серия

Нефтохимик - Хебър
Снимка: nvl.bg

Нефтохимик 2010 започна с драматична победа във финалната серия в мъжкото първенство по волейбол. Бургазлии се наложиха изключително трудно с 3:2 (20:25, 31:29, 26:28, 29:27, 19:17) у дома срещу Хебър и водят в плейофите за титлата с 1:0 успеха. Възпитаниците на Атанас Петров състав постигнаха  обрат, след като изоставаха с 0:1 и 1:2 гейма и успяха да спасят четири мачбола.

"Тигрите" имаха аванс от 11:8 в първата част, но допуснаха изравняване при 14:14, за да спечелят с крайното 25:20 след успешна атака на бившия национал Тодор Алексиев. 

Вторият гейм се разви изключително драматично. Първоначално бургазлии изпуснаха преднина от 19:16, но успяха да изравнят при 31:29 при неуспешно нападение на Джулио Саби.

Малко по-късно ситуацията беше подобна, но в полза на гостите от Пазарджик. Те пропиляха аванса си от 16:13, но съумяха да си върнат водачеството в двубоя след 28:26 след успешна игра на блокада на Саби.

Драматичните разигравания в четвъртата част взеха връх, а Хебър пропусна четири мачбола и преднина от 24:20 при начален удар на резервата Мариян Наков, за да позволи на домакините да направят обрат до 29:27 след грешка в атака Джулио Саби.

В тайбрека гостуващият отбор направи 3:0 и 7:5 всвоя полза, но се стигна до равенство 8:8, а Нефтохимик 2010 поведе за 13:10, но Хебър съумя да изравни до 14:14. Бургазлии се възползваха от шестия си мачбол и приключиха срещата след ас на Красимир Георгиев при 19:17 след повече от три часа в зала "Младост".

"Свикнахме да правим драми. Пребориха се момчетата срещу силен отбор и показаха характер. Когато ни повеждаха, пак имаше усмивки в нашето поле. Тези, които влязоха от пейката, обърнаха мача с началния си удар. Иван Станев доигра мача с големи болки. Дано го възстановим за утрешния двубой. Във втория мач ще ни бъде доста трудно, но момчетата ще успеят да превъзмогнат това", заяви треньорът на победителите Атанас Петров.

Матей Михайлович отбеляза 26 точки в полза на домакините, а съотбрникът му Калоян Балабанов добави още 17 точки.

Джулио Саби от Хебър беше най-резултатен в двубоя с 32 точки. Тодор Алексиев отбеляза още 21 точки за "тигрите".

Втората среща между двата тима е в сряда отново в Бургас.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
България - Турция

Младите ни волейболисти с втора загуба на Европейското

Националният волейболен тим на България за мъже U18 загуби от отбора на Турция с 0:3 (18:25, 23:25, 22:25)  на Европейското първенство, което се провежда в София и Пловдив. Нашият тим допусна втора поредна загуба в зала "Левски София", след като вчера отстъпи и пред Финландия.  Съставът на България бе Николай Николаев, Жасмин Величков, Ерик Георгиев,..

публикувано на 15.07.24 в 20:40

БФС измести за по-късни часове мачовете от първите два кръга

Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз (БФС) направи промени в началните часове на мачовете от първия и втория кръг на Първа лига, които са продиктувани от горещото време. Дербито на първия кръг между отборите на Лудогорец и ЦСКА (София) се изместено с 15 минути и ще започне в 21.15 часа на стадион "Хювефарма-арена" в град Разград...

публикувано на 15.07.24 в 20:26

Ансамбълът усложнява съчетанията преди Олимпиадата

Ансамбълът ни ще усложни съчетанията си по време на тренировъчния лагер на „Спорт Палас“.  Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Маргарита Василева и Рейчъл Стоянов заминават утре за последния си подготвителен лагер, това споделиха специално за БНР Камелия Петрова и Маргарита Василева при прибирането си в София от световната чалъндж..

публикувано на 15.07.24 в 17:04
Александра Трусова

Александра Трусова се завръща на леда през новия сезон

Фигуристката Александра Трусова работи върху два скокови елемента и планира да се завърне на леда през новия сезон, съобщава ТАСС. Вчера рускинята обяви, че ще участва в контролните състезания за определяне състава на националния отбор, които ще се проведат на 14-15 септември в Санкт Петербург. "Александра Трусова работи върху два скока – троен аксел..

публикувано на 15.07.24 в 16:23

НСА с 16 олимпийци на Игрите в Париж

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще има 16 олимпийци на предстоящите летни игри в Париж. Откриването е на 26 юли, а България изпраща 46 състезатели в 16 спорта. Така една трета от елитните спортисти, от които очакваме добро представяне и медали на олимпиадата, са възпитаници на НСА. Някои от тях са дипломирани специалисти, други са в..

публикувано на 15.07.24 в 14:27
Килиан Мбапе

80 000 ще приветстват Мбапе в Реал (Мадрид)

Всички билети за представянето на нападателя на френския национален отбор Килиан Мбапе в Реал (Мадрид) вече са разпродадени, съобщава вестник АС. Събитието утре на стадион "Сантиаго Бернабеу". Капацитетът на съоръжението е 80 хиляди зрители. В първия ден от продажбите, 12 юли, запалянковците изкупиха 85 процента от входните талони. В неделя вечерта, 14..

публикувано на 15.07.24 в 13:33
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55