Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хеттрик Ботев (Пловдив) победи Пирин и записа първа победа от два месеца

Снимка: БФС

Ботев (Пловдив) победи Пирин с 4:2 като гост в среща от 29-ия кръг на Първа футболна лига. Антоан Бароан реализира хеттрик и помогна на "канарчетата" да прекъснат серия от шест поредни мача без победа в шампионата, с което си гарантираха оставане в елитната група. За последно Ботев спечели в шампионата преди точно два месеца с 2:1 при гостуването на Черно море.

Ботев е 10-и в таблицата с 32 точки, докато Пирин остава 14 с 21 точки и продължава битката си за оцеляване в първа лига.

Пирин можеше да поведе в 5-а минута след пробив на Андрей Йорданов от ляво и пас към Даниил Кондраков, който стреля слабо от границата на наказателното поле и Виктор Генев изби пред голлинията.

Най-опасният играч в състава на гостите Антоан Бароан бе близо до попадение за Ботев в 12-а минута, но ударът му премина покрай десния стълб. Малко по-късно отново французинът стреля от движение и топката срещна левия страничен стълб, а в 23-а минута той пропусна нов шанс, след като ударът му премина покрай целта.

По-активната игра на пловдивчани даде резултата в 27-а минута, когато Бароан най-сетне прати топката в мрежата. Пет минути по-късно реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за нарушение на Макрецкис срещу Самюел Акере. Антоан Бароан стреля точно за 2:0.

В самия край на първата част Пирин се активизира и успя да изравни до почивката. В 44-а минута Виктор Генев бе хванат в крачка и засече топката в собствената мрежа след остро центриране на Вячеслав Велев. 

В добавеното време на първата част Мартин Смоленски свали топката за Макрецкис, който технично овладя и майсторски отбеляза за 2:2.

В самото начало на втората част Бароан прати топката в мрежата на Пирин за трети път, но попадението бе отменено заради засада.
 
В 64-а минута Макрецкис получи възможност да направи пълен обрат за Пирин, като бе изведен от Бенгюзов на чиста позиция, но не успя да завърши с гол.

В ответната атака Ботев поведе. След изпълнение на корнер и разбъркване Мертенс стреля, а топката се отби в крака на капитана на Пирин Дюлгеров и влезе в мрежата.

Спорна ситуация в 66-а минута нажежи страстите на терена, след като атака на Пирин завърши с удар на Смоленски, след който играчите на домакините поиска дузпа за игра с ръка на Виктор Генев. След удара вратарят Ханкич хвана топката, а Кондраков посегна за топката и удара стража, заради което реферът изгледа ситуацията на ВАР за потенциален червен картон. В крайна сметка Кондраков видя жълтия цвят на картона.

В 75-а минута Антоан Бароан оформи своя хеттрик с прецизен шут с левия крак и реши крайния изход от мача.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СДВР издирва вандалите изпочупили залата на ЦСКА, грози ги до 5 г. затвор

Столичната дирекция на вътрешните работи  се сезира и издирва вандалите, които изпочупиха в неделя вечерта прозорците на залата на клуба по спортна гимнастика ЦСКА.  Вече е образувано досъдебно производство, а ако извършителите бъдат установени, те ще бъдат подведени под отговорност по чл. 216 от Наказателния кодекс, според които ги грози до 5..

публикувано на 27.08.24 в 15:01
Национален отбор на България по спортна аеробика

Над 560 състезатели от 25 държави със заявка в МТ по спортна аеробика в Пловдив

Над 560 състезатели ще участват в 15-о издание на международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени, което ще се проведе от 30 август до 1 септември в Пловдив. Надпреварата се организира от спортен клуб "Аеробика-АМД", с подкрепата на Община Пловдив и на Съюза по аеробика България с председател..

публикувано на 27.08.24 в 12:38

Ювентус оглави класирането

Ювентус разгроми Верона с 3:0 на "Марк Антонио Бентегоди" в последния мач от втория кръг на Серия "А".  Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа.  По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и..

публикувано на 27.08.24 в 06:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.  Тя отстъпи със 7:6, 0:6, 5:7 срещу рускинята Екатерина Александрова, 31-ва в световната ранглиста. Началото беше чудесно за Томова. Първият сет беше решен след тайбрек, в който Вики показа хладнокръвие и направи няколко перфектни отигравания. Вторият започна катастрофално за..

публикувано на 27.08.24 в 06:16

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50