Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На всички входни артерии към София движението е натоварено, за момента няма "тапи"

Снимка: БГНЕС

На всички входни артерии към София от магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма" движението е натоварено, макар че за момента няма "тапи", съобщават от МВР.

По магистрала "Струма", в участъка от Симитли до Благоевград, в посока столицата се е образувала 6 километра колона от автомобили. 

От министерството призовават шофьорите да намалят скоростта, да не правят рискови изпреварвания и да спазват ограниченията.

Информация от "Пътна полиция" към 16:00 часа:

Екипи на "Пътна полиция" контролират и подпомагат движението. В София традиционно най-натоварени са входните пътни артерии - булевардите "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", "Цар Борис III", както и Околовръстният път и Северната скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". Поради подмяна на ограждения в средната разделителна ивица движението по магистрала "Тракия" в участъка от 120-и до 135-и километър в двете посоки се осъществява поетапно в една лента, ограничено е движението по изпреварващата лента, като движението се осъществява по активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. По същата автомагистрала движението в участъка от 346-и до 349-и километър в посока София се осъществява с повишено внимание по активната и изпреварващата лента, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Ограничена е аварийната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по магистрала "Хемус" в посока София от 35-и до 33-ти километър е ограничено само в изпреварващата лента за моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при 33-ти и 34-ти километър като се осъществява по двете активни ленти. Поради изграждането на пътна връзка за крайпътен обект при 422-ри километър движението по магистрала "Хемус" в участъка от 422-ри до 423-ти километър в посока София се осъществява с повишено внимание. Скоростта е ограничена до 70 км/ч и участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

На граничните контролно-пропускателни пунктове "Капитан Андреево", "Дунав мост 1", "Дунав мост 2" и "Калотина" няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на ГКПП "Капитан Андреево" има около 300 свободни места. Не се наблюдава натоварване на трафика.

Към момента на всички входни артерии към София от магистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" се наблюдава интензивен трафик на вход към София с тенденция към засилване, без образуване на тапи и задръствания. Засега трафикът по магистрала "Струма" в посока София в участъка от Симитли до Благоевград е интензивен, образувала се е към 6-километрова колона от автомобили, като от страна на МВР са предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване. Към 16:00 часа няма въведени ограничения във връзка с възникнали пътнотранспортни произшествия (ПТП).

От 0:00 часа до 15:30 часа днес на територията на страната са възникнали общо 49 пътни инцидента, от които 15 са тежки, информират още от МВР. От там апелират към водачите да намалят скоростта, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията, въведени посредством знаци при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи, да предприемат пътуване единствено след като са се уверили в техническата изправност на управляваното от тях превозно средство.

Временно движението при км 37 на път II-81 София – Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Движението се регулира от "Пътна полиция", информираха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".​

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

7 души са ранени при срутване на таван на сватбен салон край Кърджали

Седем души са ранени, сред тях и дете, при срутване на таван на сватбен салон край Кърджали. Инцидентът е станал по време на проливния дъжд в района малко след 19.30 часа. Пострадалите са отведени в спешния център, откъдето съобщиха, че раните им са порезни и състоянието   стабилно без опасност за живота. По време на инцидента в салона е..

публикувано на 05.08.24 в 21:26

ЕК предостави на Италия 11 млрд. евро от петия транш по ПВУ

ЕК предостави на Италия 11 милиарда евро от петия транш по Плана за икономическо възстановяване и устойчивост (ПВУ). В комюнике на правителството се посочва, че плащането е в резултат на положителната оценка на Европейската комисия, официално приета на 2-ри юли, свързана с 53 цели и задачи отнасящи се до петия транш. С това, се казва още в..

публикувано на 05.08.24 в 20:20
Пожар в Кипър

До 12 години затвор и 100 000 евро глоба в Кипър за предизвикване на пожари

До 12 години затвор и 100 000 евро глоба ще се налагат в Кипър за предизвикване на пожари. Правителството затяга санкциите с изменения в шест законопроекта, които то одобри на заседанието си днес. Избухналите през това лято и през последните години пожари нанесоха огромни щети на острова. Целта на приетите промени е с модернизация на..

публикувано на 05.08.24 в 20:16

"Скоуп рейтингс" очаква България да влезе в еврозоната до 2026 г.

Рейтингова агенция "Скоуп рейтингс" (Scope Ratings) обяви, че запазва кредитния рейтинг на България на ниво "BBB+" с положителна перспектива в местна и чуждестранна валута. Това се посочва в сайта на агенцията, предаде БТА. Базираната в Берлин "Скоуп рейтингс" е агенция, призната от ЕС и от Европейската централна банка (ЕЦБ) за външна..

публикувано на 05.08.24 в 20:14

Тържествата по повод 145-ата годишнина от създаването на ВМС започнаха по традиция от Русе

Тържествата по повод 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили започнаха по традиция от Русе, където Дунавската флотилия поставя началото на военноморското дело в Княжество България. С поднасяне на венци пред паметната плоча на първия командир на Дунавската флотилия кап. л-т Александър Конкевич и пред Паметника на моряка..

публикувано на 05.08.24 в 19:55

Община Горна Оряховица иска пренасочване на средства за ремонт на водопроводите на с. Драганово

Община Горна Оряховица се отказва да ремонтира един от възловите си булеварди и иска от регионалното министерство и НС парите да бъдат пренасочени за ремонти на водопроводите за село Драганово. До решението се стигна след протестите с блокади от миналата седмица на местните хора, които са на драстичен воден режим. В Драганово живеят..

публикувано на 05.08.24 в 19:43
 Димитър Главчев

Главчев: Не е работа на МС да дава оценка на внесени от депутати законопроекти

С думите, че "не е работа на министерският съвет да дава оценка на законопроектите внесени от депутатите", Главчев коментира предложението на ПП-ДБ за промяна в Закона за Сметната палата. Предлага се заместник-председателите на Сметната палата да се избират по утвърдена от парламента процедура директно от Народното събрание, без да е..

публикувано на 05.08.24 в 19:38