Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за Александър Джорджев от Мултиевропейските игри по таекуондо

Александър Джорджев
Снимка: Личен архив

Александър Джорджев спечели бронзов медал в категория 68 килограма от Мултиевропейските игри по олимпийско таекуондо с ранг G1, които се проведоха в Босна и Херцеговина.

В предварителните кръгове състезателят на клуб "Левски" записа две победи - над Асад Нофал (Палестина) с 2:0 рунда и над представителя на домакините Мохамед Джонко с по 2:1 рунда.

В полуфиналите българинът отстъпи с 0:2 рунда пред Беркай Ерер. Турчинът спечели шампионската титла след като във финала се наложи над  Пабало Патино с 1:0 рунда и оттегляне на испанеца.

Националът ни участва в първенството без треньорите си ( национален -Фарзад Золхадри и клубен- Калоян Бинев, които все още са на лагер в Йордания).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46
Александър Везенков

Везенков е приел офертата от Олимпиакос и иска да напусне НБА

Александър Везенков е приел личните условия от гръцкия баскетболен клуб Олимпиакос и е информирал Торонто Раптърс, че иска да напусне Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада, съобщава fosonline.gr. Българският национал не е свободен агент, а Раптърс все още не са обявили публично намеренията си спрямо него. Според..

публикувано на 13.07.24 в 10:43
Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българският национален отбор за жени се класира за четвъртфиналите на европейските квалификации по плажен хандбал във Варна. В последния си мач от група "А" на турнира момичетата на старши треньорa Виктория Жосан победиха с 2:1 части (22:16, 18:19, 5:4) Турция. Националките взеха първата част, загубиха втората след "златен гол" на Турция, но..

публикувано на 13.07.24 в 10:40
Джейдън Санчо

Джейдън Санчо и Ерик Тен Хаг вече не са във война

Джейдън Санчо е провел първа тренировка с английския футболен клуб Манчестър Юнайтед от десет месеца насам, след като е разрешил проблемите си с мениджъра Ерик тен Хаг, пише агенция Ройтерс, позовавайки се на източник от клуба. Двамата са се срещнали на базата в Карингтън. Санчо, на 24 години, изигра само три мача за Юнайтед през миналия..

публикувано на 13.07.24 в 09:46
Якоб Ингебригтсен

Норвежец постигна рекордно време за сезона на 1500 м

Норвежецът Якоб Ингебригтсен свали три секунди от рекордното време за сезона в бягането на 1500 метра за мъже и спечели първото място на кръга от турнира по лека атлетика Диамантена лига в Монако. Джамел Седжати на 800 метра и Куинси Хол на 400 метра също записаха рекордни постижения за сезона. Ингебригтсен пробяга финалните 400 метра с..

публикувано на 13.07.24 в 09:31
Оли Уоткинс вкара гол за 2:1 в полуфинала с Нидерландия

Англичанинът Оли Уоткинс: Испания е фаворит на финала

Националният отбор на Испания заслужава да бъде считан за фаворит в неделния финал на европейското първенство по футбол, но англичаните са напълно способни да се противопоставят на шампионите от 2008 и 2012. Това заяви нападателят Оли Уоткинс, цитиран от агенция Ройтерс. Уоткинс е новият голям герой за сребърните медалисти от 2021, след като..

публикувано на 13.07.24 в 09:24