Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът партиите да се отчетат в Сметната палата за изборите от 2 април

Снимка: БГНЕС

Днес изтича срокът, в който политическите партии, коалициите и инициативните комитети от изборите на 2 април 2023 г. трябва да представят отчетите си, припомнят от Сметната палата. В тях трябва да са описани приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания.

Тогава в изборната надпревара взеха участие14 партии, 7 коалиции и 2 инициативни комитета, припомнят от Сметната палата. 

При нарушение глобите са между 2000 и 10 000 лева.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две жертви на тежка катастрофа на АМ "Струма"

63-годишна жена и 8-годишно момиченце са загинали тази нощ при тежка катастрофа на магистрала „Струма“ край Бобошево. По непотвърдена  официално информация са се ударили микробус и  автомобил.  Четирима са били пострадалите, които са транспортирани към областната болница в Благоевград. Там е потвърдена смъртта на жената и осемгодишното..

публикувано на 22.07.24 в 09:31

Москва съобщи за свалянето на 75 дрона

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че през нощта системите за противовъздушна отбрана са унищожили над регионите на Русия 75 дрона, от които 47 над Ростовска област, 17 - над акваторията на Черно и Азовско море. Осем украински дрона са свалени близо до черноморското пристанище Туапсе, където има рафинерия, собственост на петролния..

публикувано на 22.07.24 в 09:01
Бородянка

Експерт: "Грийнпийс" работи за зеленото възстановяване на Украйна дори по време на война

Още от началото на войната "Грийнпийс" работи по зеленото възстановяване на Украйна . Това каза пред БНР Христо Панчев, енергиен експерт на екологичната организация, който се завръща от Киев и Кременчук. "Решението не е едно. Една технология не може да е решение – независимо дали е соларна енергия, вятърна енергия", изтъкна той относно..

публикувано на 22.07.24 в 08:52

Първа копка на нов корпус на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов"

Първа копка на нов корпус на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София ще се състои днес от 10 ч. На церемонията ще участва министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Към учебното заведение ще бъдат изградени нова 4-етажна учебна сграда, физкултурен салон и многофункционална зала.

публикувано на 22.07.24 в 08:40
Община Плевен

Среща с депутатите от Плевенско за развитието на общината

В Плевен председателят на Общинския съвет Иван Малкодански организира среща-разговор с народните представители от региона за развитието на общината. Осем са депутатите от Плевен, които ще чуят от ръководството основните проблеми и подготвените проекти. "Целта е народните избраници от областта заедно с кмета и областния управител да..

публикувано на 22.07.24 в 08:33
доц. Албена Танева

Доц. Албена Танева: Партийната криза е предпоставка за политическата

Партийната криза е предпоставка за политическата криза, с която се сблъскваме. Това мнение изрази пред БНР доц. д-р Албена Танева, ръководител на Катедрата по публична администрация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". " Твърде много хора в нашето общество започват да смятат, че решението на всички тези въпроси е кардинална..

публикувано на 22.07.24 в 08:27
Протест срещу туризма в Испания.

Хиляди на протест срещу прекомерния туризъм в Палма де Майорка

Хиляди хора протестираха в Палма де Майорка срещу прекомерния туризъм. Това е втората голяма демонстрация на Майорка след протеста в края на май, който събра 10 хиляди души в столицата на Балеарските острови. Участниците в демонстрацията в Палма са били 12 000 според полицията, 50 000 - по данни на организаторите. Те се обявиха срещу..

публикувано на 22.07.24 в 08:20