Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф на Лудогорец: Само от нас зависи да станем и шампиони

Георги Караманджуков
Снимка: Сайт на Лудогорец

Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, говори пред журналистите след спечелената купа на България, която е трета за 11-кратните шампиони. Разградчани победиха ЦСКА 1948 с 3:1, а двата отбора ще имат още една среща в неделя, когато излизат на стадиона в Бистрица в среща от 33-ия кръг на първенството в Първа лига.

Роденият в Смолян ръководител не скри задоволството си от спечеления трофей, оправда отбора с умората. Но също така се спря и на треньорската смяна на Анте Шимунджа с Ивайло Петев, както и говори за евентуалния трансфер на нападателя Игор Тиаго във все още неразкрит за медиите белгийски клуб.

"Това е 55-и официален мач за нас за сезона. Нашите футболисти са доста по-уморени, но пък с доста повече опит в такива битка. Мисля, че през първото полувреме категорично надиграхме отбора на ЦСКА 1948, които ги поздравявам. Все пак изключително коректно играха, спортсменски. Имаше по един отменен гол и за двата отбора. Смятам, че заслужено спечелихме купата. 16 мача имаме само в Европа. Но отборът страда и от доста контузени и други проблеми, но това е футболът", започна Караманджуков.

След това той посрещна с иронична усмивка предположението, че отборът му ще пести сили в мачовете за Купата за сметка на фокус в шампионата.

"Аз досега не съм чувал в някой мач Лудогорец да не е играл на 100 процента. Да, дадохме на някои футболисти почивка като Пиотровски и Клод Гонсалвеш. Но това е преценка на треньорите. Все пак накрая на сезона сме, остават още три финала. Тази година ЦСКА-София направи един отбор, но в трите мача с нас са спечелили само една точка. Явно когато ние бяхме в Европа, и загубихме доста точки тук, другите отбори са си печелили мачовете. Не се оправдавам. Ние си имаме вина. Ако не станем шампиони, не че ЦСКА са били по-добри, ние ще сме си виновни. Но нашата програма е по-тежка от тази на ЦСКА-София до края на първенството. Няма да се предадем до последно, само от нас си зависи да станем шампиони".

Но Лудогорец увеличи скоростта след напускането на Анте Шимунджа и поемането на треньорския пост от Ивайло Петев. Предвид този факт, може би е закъсняла треньорската смяна. Но Караманджуков отговори: "Аз още при представянето на Ивайло Петев казах, че не е била треньорската смяна на дневен ред. Но не само загубите, но и самата игра, а и някои други неща, които са си вътрешна тайна, доведоха до тази смяна. Винаги треньорската смяна влияе положително. И лека полека Лудогорец си връща стила. Пак казвам – ние в момента имаме само двама здрави крайни защитници. Като се има предвид състоянието на Антон Недялков, на Дани Групер, който е със скъсани кръстни връзки, и с този тежък ритъм сряда-събота, ни е доста трудно".

В последните дни се появиха информации в два белгийски вестника, че Лудогорец е пред подписване на договор за продажбата на Игор Тиаго с местния Брюж. Друго издание твърди, че интерес има от Генк, но "синьо-черните" вече едва ли не са сигурни нови собственици на бразилския нападател на разградчани. На въпрос на БТА каква е истината, шефът на разградския клуб беше доста уклончив.

"Да, има интерес. Лудогорец не продава на всяка цена. Бъдете сигурни, че ако се стигне до сделка за Тиаго, тя ще бъде може би рекордна за българския пазар. Все пак той е много млад, виждаме изключително негово израстване през последните 3-4 месеца. Много хора ни обвиняваха, че се разделихме с Пиерос Сотириу преди 5-6 месеца. Но това беше решение на спортно-техническото ръководство и лично мое решение да дадем шанс на Тиаго и момчето си го грабна. И дори по-бързо от очакваното направи изключително силни мачове не само в България, но и в Европа".

"Няколко белгийски отбора са с интеpес за него. Но ние не само финансово гледаме на офертите. Важно е клуба, в който отиде, да бъде достатъчно класен. И все пак той да играе на голямо ниво. Дали е Генк? Още малко търпение и ще разберете. Нямаме намерение да го спираме. Все пак когато един футболист знае за интерес към него, и е наясно, че ще получава в пъти по-голяма заплата от тази в България, нормално е да му се понижи мотивация и да не е полезен, ако не се стигне до трансфер", завърши той.
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика в София

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59
Испания победи с 2:1 Франция

Испания победи Франция и е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата. В 21-ата минута..

публикувано на 09.07.24 в 23:55
Филип Кръстев

Филип Кръстев пред трансфер в Нант

Националът Филип Кръстев е пред трансфер в Лига 1 на Франция, съобщава L‘Equipe. Според информацията халфът ще премине в Нант, като трансферът е считан за сигурен. 22-годишният Кръстев ще играе под наем при "канарчетата", а клубът ще има възможност да го откупи през следващото лято от Ломел и Сити Футбол Груп.  Сделката трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 23:08
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си

Защитаващият титлата си Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Третият поставен Алкарас загуби сет, но преодоля американеца Томи Пол с 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 за 3:11 часа. В трети пореден мач испанецът беше подложена на сериозен тест от опонента му, но 21-годишният тенисист запази..

публикувано на 09.07.24 в 21:40
Даниил Медведев

Даниил Медведев елиминира лидера в световната ранглиста

Руснакът Даниил Медведев елиминира номер 1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца. В..

публикувано на 09.07.24 в 20:22