Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маурисио Почетино ще поеме Челси

Снимка: архив БНР

Аржентинският специалист Маурисио Почетино ще бъде назначен за мениджър на Челси, съобщи италианският журналист Фабрицио Романо, цитиран от БТА.

Договорът на треньора e до 2026 година. Според източника Почетино ще започне работа следващата седмица. Помощник на Почетино ще бъде Хесус Перес.

Временно начело на Челси е Франк Лампард, който днес ще води отбора за последно в двубоя срещу Нюкасъл.

"Сините" са на 12-о място в класирането на Висшата лига с 43 точки от 37 мача.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Минесота - Денвър

Защитаващият титлата си в НБА Денвър изравни серията с Минесота

Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни полуфиналната серия в Западната конференция, след като постигна втора победа като гост над Минесота. Никола Йокич вкара 16 от всичките си 35 точки в четвъртата част, а Аарън Гордън добави 27, след като имаше успешни 11 от 12 стрелби от игрови ситуации. Така след 115:107, Нъгетс чакат петата..

публикувано на 13.05.24 в 10:09
Пари Сен Жермен

Домакинско поражение помрачи шампионското парти на Пари Сен Жермен

Новият шампион на Франция по футбол Пари Сен Жермен помрачи леко тържествата по спечелването на титлата, след като в последното си домакинство през сезона падна с 1:3 от Тулуза. Това е едва втора загуба за отбора на Луис Енрике, които през седмица трябваше да преглътнат и отпадане от Борусия (Дортмунд) на полуфинал в Шампионската лига. Тимът от..

публикувано на 13.05.24 в 09:21
Байер (Леверкузен)

Леверкузен: 5:0 за 50-ия си мач без загуба

Байер (Леверкузен) разгроми с 5:0 като гост Бохум в последния мач от 33-ия кръг в Първа Бундеслига в Германия.  След само четвърт час игра домакините останаха в намален състав заради червен картон на Феликс Паслаак, който задържа откъсващия се пред вратата Нейтън Тела.  Патрик Шик даде аванс за шампионите в 41-ата минута, а в допълнителното време на..

публикувано на 13.05.24 в 06:51
Аталанта

Аталанта изпревари Рома в битката за място в ШЛ

Аталанта победи Рома с 2:1 в пряк мач за място в Шампионската лига. Срещата бе от 36-ия кръг на италианската Серия А. Над всички за домакините от Бергамо беше Шарл де Кателаре, който отбеляза и двата гола през първото полувреме. След почивката „вълците“ успяха да върнат само един от головете чрез капитана си Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута...

публикувано на 13.05.24 в 06:14
Арсенал

Арсенал изпрати битката за титлата в последния кръг

Арсенал спази кандидат-шампионския си график и ще продължи да се бори за титлата с Манчестър Сити в Англия и в последния кръг идната неделя.  Във възловия мач от 37-ия кръг „артилеристите“ спечелиха с икономичното 1:0 при гостуването си на намиращия се в ужасяваща форма срещу Манчестър Юнайтед. Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Леандро..

публикувано на 13.05.24 в 06:06

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22