Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на туристически автобус на "Тракия", 14 души са пострадали

Снимка: Даниела Костадинова

Около 17:17 ч. днес е получено съобщение за самостоятелен пътен инцидент с туристически автобус, осъществен в района на км 356 от автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, при който вероятно поради заспиване на 45-годишния водач, автобусът първоначално се блъска в билборд, а после се обръща в крайпътната канавка.


С него се придвижвали 17 пътника, връщащи се от екскурзия във Виена. По последни данни са пострадали 14 души.

Една жена е настанена за лечение в Университетската болница "Дева Мария“, а други 13 от пострадалите се намират в областната болница, каза директорът на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

Всички пострадали са в съзнание. Двама са в по-тежко състояние -  с черепно-мозъчна и гръдна травма. На жената, която е настанена в болница "Дева Мария", в момента правят изследване със скенер, след това ще има повече яснота какво е състоянието ѝ, уточниха от лечебното заведение.

Междувременно пред областната болница в Бургас дойдоха роднини на пострадалите, които са научили от своите близки за инцидента и чакат да чуят от лекарите в Спешния център официална информация. Те разказаха, че екскурзията до Будапеща и Виена  е била организирана от бургаска фирма, на 22 май групата е заминала,  

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол - пробата е била отрицателна.

Към момента за движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата.

По публикацията работиха: Георги Даскалов, Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водородът като задвижваща сила на бъдещето

"Водородът като нов енергиен източник" - това е темата на събитие , организирано преди дни от Ройтерс в Амстердам. Идеята е да се повиши успеваемостта на различни проекти, свързани с развитието на водорода като ключова задвижваща сила на бъдещето. Едва 4% от проектите към днешна дата достигат фаза на осъществяване. Събития като това в..

публикувано на 23.04.24 в 09:21
Марая Цветкова

Марая Цветкова: Възможността за спад на активността беше туширана с изборите 2 в 1

Възможността още повече хора да не отидат да гласуват, беше туширана с изборите да бъдат 2 в 1. Тази позиция изрази пред БНР политологът Марая Цветкова. Това според нея е "най-доброто решение, което можеше да бъде взето". " Става все по-трудно за политолозите , не за анализаторите, на които им се пълнят главите с опорки от сутрин до..

публикувано на 23.04.24 в 08:31

Столтенберг и Сунак на посещение във Варшава, срещат се с Туск

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и британският премиер Риши Сунак ще посетят Варшава. Предвидени са срещи с полския министър-председател Доналд Туск. Риши Сунак ще обяви  отпускането на военна помощ за Украйна от 500 млн. британски лири и доставката на още боеприпаси, посочиха от  канцеларията на британския лидер, предаде БТА...

публикувано на 23.04.24 в 08:26

Разрастват се студентските протести в САЩ в подкрепа на палестинците

Студентските протести в Съединените щати в защита на палестинците се разрастват. Някои от университетите отмениха присъствените занятия, в други има арестувани. След ареста на  повече от 100 участника  от "Лагера за солидарност в Газа",който се беше разположил на тревните площи пред сградата на  Колумбийския унивесрситет  последваха..

публикувано на 23.04.24 в 08:06
Даниел Вълчев

"Юридически барометър" - 22 брой представят днес

От Центъра за правни инициативи съобщиха, че днес ще бъде представен 22-и брой на „Юридически барометър" . Това е  е гражданска инициатива за периодично наблюдение и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България. Тя е ръководена от проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет, съобщава БТА. Тема на..

публикувано на 23.04.24 в 08:02

Имаме перфектната буря – растящо недоверие и в политиците, и в изборите

В най-добрия сценарий не би трябвало да се съмняваме в честността на изборите. От години обаче има нарастващо недоверие в политиците, както и нарастващо недоверие в технологията на провеждане на избори – тази година тези процеси ще имат своята съвместна кулминация. Това мнение изрази пред БНР Жоро Пенчев от Обединението за честни избори..

публикувано на 23.04.24 в 07:57
Единственият в България паметник на Екзарх Йосиф I е в Ловеч. Скулптурната творба е дело на Сейфетин Шекеров-Сефо

Дни на четенето в Ловеч

По повод международния ден на книгата и авторското право, който се отбелязва на 23 април Народното читалище „Изкуство 2022 г.“в Ловеч организира инициативата Дни на четенето. Инициативата на най-новото ловешко читалище е под наслова „Днешният читател е утрешният лидер“. Секретарят на читалището Наталия Георгиева призова младите хора да се..

публикувано на 23.04.24 в 07:57