Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария на теснолинейката за Велинград провали частно пътуване за дипломати

Снимка: Ани Петрова

Авария на теснолинейката за Велинград провали частно пътуване за дипломати, организирано от предложената за премиер на ротационен принцип Мария Габриел.

При гара Цепина парният локомотив се разваля и това налага пътуването да бъде прекратено.

Освен делегацията от дипломати, Мария Габриел била и със съпруга и с детето си, споделят пътуващите с теснолинейката за Велинград. Те уточняват, че са се повредили и парната, и дизеловата машина. 

От Министерството на транспорта посочват, че се е наложило да изпратят друг локомотив.

Пътниците са превозени до Велинград с автобус, за да не се налага да чакат, уточняват от БДЖ.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнеборци спасиха от пожар бензиностанция и вили край Лом

Огнеборци спасиха от пожар бензиностанция и вили в местността Бахчите край Лом. Шест екипа са гасили пламъците. Междувременно в монтанския квартал "Кошарник" днес за пореден път възникна пожар. Пожарът в ломската вилна зона Бахчите е възникнал в 12:30 часа днес. Първоначално на място е изпратен един екип на пожарната от Лом. В последствие..

публикувано на 06.08.24 в 16:50

Ген. Итамар Яар: Да се надяваме, че напрежението между Израел и Иран няма да се превърне в регионален конфликт

Напрежението в Близкия изток не стихва. Причината – очакваният отговор от Иран след убийствата миналата седмица на лидерите на "Хамас" Исмаил Хания в Техеран и на "Хизбула" Фуад Шукр в Бейрут. Израел обяви, че е готов да се защити от евентуални ответни удари.  Пред БНР ситуацията коментира генерал Итамар Яар, бивш заместник-началник на Съвета..

публикувано на 06.08.24 в 16:27
Губернаторът на Минесота Тим Уолц (вляво) с губернатора на Мериленд Уес Мур (вдясно).

Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за свой кандидат-вицепрезидент

Кандидатът на демократите за президент на Съединените щати Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за вицепремиер, съобщиха световните агенции. Според първите коментари Уолц е прогресивен политик и "говорител на малките хора" от Средния Запад, с което демократите се надяват да спечелят повече гласове сред тази прослойка. Уолц..

публикувано на 06.08.24 в 16:11

Непълнолетни без придружител след 22 ч. в заведения в Радомир и Трън, съставени са актове

При полицейска акция в Трън и Радомир в заведения, където се продава алкохол, са установени шест  малолетни и непълнолетни лица без придружител след 22:00 часа.  Всички са предадени на родителите им, на които са съставени актове по Закона за закрила на детето. Актове са съставени и на собствениците на питейните заведения, съобщават от Областната..

публикувано на 06.08.24 в 16:08
Снимката е илюстративна, архив.

Шофьор блъсна дете с тротинетка на пешеходна пътека в Габрово и избяга

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Габрово и избяга. Детето няма сериозни наранявания, а полицията вече е установила кой е шофьорът на колата.  По първоначална информация от полицията в Габрово лек автомобил е блъснал преминаващо на зебрата дете с тротинетка. От дирекцията на МВР към момента не могат да уточнят дали детето е бутало тротинетката..

публикувано на 06.08.24 в 15:33
Система за противовъздушна отбрана IRIS-T.

Комисията по отбрана подкрепи проекта за зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Комисията по отбрана подкрепи предложението на правителството,  България да купи германски зенитно- ракетни комплекси IRIS-T. Стойността на първия етап, в който се предвижда страната ни да купи системите, е над 356 милиона лева.  Допълнително е предвидена възможност за закупуване на до пет броя от друга модификация на системата...

публикувано на 06.08.24 в 15:01

Областният управител на В. Търново иска от Общините подробна информация за ВиК мрежата

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков е изискал от 10-те Общини в региона да изготвят подробна информация за състоянието на водопреносната и канализационната мрежа. След това ще се проведат срещи с кметовете за поставяне на проблемите и търсене на решенията.  Втори ден протестна блокада на пътя Полски Тръмбеш - Свищов..

публикувано на 06.08.24 в 14:59