Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиери на Детска театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“

2
Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен, винаги с голям интерес се очакват премиерите на Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ с ръководители Адриян Филипов и актрисата Ива Николова.

След „Спящата красавица“ зрителите се насладиха на комедията на Гогол –„Ревизор“. Сценичната версия и режисурата е на Ива Николова.

За да играят всички от Детската театрална студия, премиерите са две, обясни за "Рано в неделя" Ива Николова:

"Ние много държим всяко едно дете да има своята роля. Децата са много умни, рефлективни, те по нищо не отстъпват на професионалните актьори. Имат желанието да бъдат на сцена, нямат нашата рутина, а влагат страст да се покажат на сцената - играят с огромно желание и хъс!", допълни още за БНР Ива Николова.
Театър „Иван Радоев“
Вече порасналите млади актьори споделиха за БНР, че се познават и играят заедно отдавна, затова ролите и постановките се получават лесно. За тях е важно, че Ива Николова ги е научила на екипност.

Освен това театърът ги променя и като хора, да израстнат чрез изкуството, което им помага да разберат точно какво искат да правят, а още повече - да разбират, че животът е красив.

Догодина Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ имат амбицията да направят три представления сред които и "Снежната кралица" за Коледа, за да поздравят плевенската публика, допълни още Ива Николова.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Великият Гетсби

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през месец април, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и други..

обновено на 25.04.24 в 14:21

Илона Иванова – гласът на Алфира в Baldur's Gate 3

Музиката на българския композитор Борислав Славов към видео играта Baldur's Gate 3 спечели наградата на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/. По този повод специален гост в предаването за музикално-сценични изкуства “ Каста дива “ беше младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова,..

публикувано на 25.04.24 в 13:52
Марко Ганчев

Марко Ганчев: Сарказмът е дружески шарж към живота

"12 тома стихотворения - това е един най-обикновен отчет за изпълнението на един проект в областта на културата . Нали всичко на проекти върви сега." Това каза пред БНР Марко Ганчев - писател, поет, сатирик, който днес ще представи събрани най-добрите си произведения в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". "Трудна работа беше..

публикувано на 25.04.24 в 09:45
Библиотека под дърветата

"Библиотека под дърветата" събира любителите на книгата в Южния парк

От десет дни много софиянци са привлечени от  "Библиотека под дърветата", която се намира в Южния парк.  Ентусиасти превърнаха стара каравана в "Библиотека под дърветата" Един от инициаторите за създаването й е Михаил Нинов . Той вижда изхвърлени до кофата за боклук книги. Хрумва му, че може да се направи място, където те да бъдат..

публикувано на 24.04.24 в 19:49

Между миналото и бъдещето - арт инсталация на Красимир Терзиев на мястото на мавзолея

Инсталацията на визуалния артист Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било" вече е факт в Градската градина в София. Арт инсталацията е разположена на мястото на бившия мавзолей в центъра на столицата. Кризите, през които вървим, засилват усещането за миналото. Постоянно преиграваме моменти от..

публикувано на 24.04.24 в 11:31

Вокална група "Радиодеца" – част от световното шоу на Енчо Керязов "Нощ на звездите"

Вокалната група към Българското национално радио „Радиодеца“ тази година ще е част от световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“.  Формацията се „ражда“ през 1990 година с идеята да записва детски забавни песни за програмите и фонда на БНР. „Радиодецата“ са носители на специалната награда за изпълнение на радиоконкурса „Пей с мен“; участие в..

публикувано на 24.04.24 в 10:16