Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиери на Детска театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“

2
Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен, винаги с голям интерес се очакват премиерите на Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ с ръководители Адриян Филипов и актрисата Ива Николова.

След „Спящата красавица“ зрителите се насладиха на комедията на Гогол –„Ревизор“. Сценичната версия и режисурата е на Ива Николова.

За да играят всички от Детската театрална студия, премиерите са две, обясни за "Рано в неделя" Ива Николова:

"Ние много държим всяко едно дете да има своята роля. Децата са много умни, рефлективни, те по нищо не отстъпват на професионалните актьори. Имат желанието да бъдат на сцена, нямат нашата рутина, а влагат страст да се покажат на сцената - играят с огромно желание и хъс!", допълни още за БНР Ива Николова.
Театър „Иван Радоев“
Вече порасналите млади актьори споделиха за БНР, че се познават и играят заедно отдавна, затова ролите и постановките се получават лесно. За тях е важно, че Ива Николова ги е научила на екипност.

Освен това театърът ги променя и като хора, да израстнат чрез изкуството, което им помага да разберат точно какво искат да правят, а още повече - да разбират, че животът е красив.

Догодина Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ имат амбицията да направят три представления сред които и "Снежната кралица" за Коледа, за да поздравят плевенската публика, допълни още Ива Николова.

Още по темата в звуковия файл.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Куман Жеков и 16 годишната Мира

Топла усмивка и глина при майсторите от Северозападната задруга във Враца

През ваканцията много деца проявяват интерес към работата на занаятчиите от Северозападната задруга на майсторите във Враца.  Някои децата наблюдават какво правят занаятчиите, а други се учат на занаят. Като 16 годишното момиче Мира, което срещаме в грънчарското ателие на майстор Куман Жеков: "Тук съм, за да открия глина и топлата усмивка на..

публикувано на 29.07.24 в 15:06

Броени дни до джаз фестивала "Д-р Емил Илиев" в Боровец

В Банско се остави много добре разработена система от всякаква гледна точка. Този фестивал просто продължава с нова дестинация и с всичко отначало . Това каза пред БНР Елиана Захариева, един от организаторите на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Тази година предстои трето издание на фестивала. Николай Захариев:..

публикувано на 29.07.24 в 10:28

Заради опасност от мълнии отлагат с два дни фестивала SOFIA LIGHTS. Билетите важат

С два дни се отлага началото на фестивала за имерсивни арт инсталации SOFIA LIGHTS, който ще се проведе в парк-музей "Врана". Това съобщи пред БНР Ясен Гешев от организаторите на събитието. Фестивалът трябваше да започне днес, но заради метеорологичните условия и опасността от падането на мълнии ще започне в събота сутрин и ще продължи..

публикувано на 25.07.24 в 11:18

Николай Захариев: Д-р Илиев искаше духът на джаз фестивала да се доближи до този в Монтрьо

Идеята на д-р Илиев беше фестивалът в Банско (сега в Боровец) като дух да се доближава до този в Монтрьо. Това е много висока топка . Това каза пред БНР Николай Захариев, музикален директор на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Вече трета година фестивалът се провежда в планинския курорт Боровец. Захариев е дългогодишен музикален..

публикувано на 22.07.24 в 10:00

Виктория Бешлийска: "Нишка" е роман за изследването на женската сила

Сила.  Това е думата, която обединява седемте героини в новия роман на Виктория Бешлийска – "Нишка" . Женската сила като совалка на стан свързва съдбите на Скарлада, Ана, Зорка, Дана, Ружа, Мария и Йова. Няколко смели български жени, които принадлежат на различни времеви периоди.  Седем жени – дъщери, съпруги, майки, носещи отговорност..

публикувано на 22.07.24 в 09:10

Изключителен успех и престижни награди от 31-я Международен конкурс на ЮНЕСКО във Франция за деца от арт школа „Колорит“

Броени дни остават до откриването на Олимпийските игри в Париж. Но преди да бъде запален олимпийския огън в Париж на 26 юли, 4 500 деца и младежи от цял свят участваха в конкурса на  ЮНЕСКО на тема „Олимпийските игри от древна Гърция до съвременните игри. Спортни таланти със споделени ценности“. Изключителен успех и престижни награди заслужиха  деца..

публикувано на 21.07.24 в 05:33
Людмила Данова

Доброто винаги тържествува в разказите на Людмила Данова

"Вещица беше Виола" е един много интересен и полезен сборник с разкази на писателката Людмила Данова. Разказите в преобладаващата част не са необичайни, не са езотерика, но са почерпени от действителни случаи и събрани в образа на Виола - гадателка, лечителка, билкарка, която има мисията да помага на хората и иска, и Бог й дава шанса да остави..

публикувано на 21.07.24 в 04:38