Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима плувци ще ни представят на световното във Фукуока

Йосиф Миладинов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима български плувци ще участват на световното първенство по водни спортове в японския град Фукуока. Планетарният шампионат ще се състои от 14 до 30 юли.

Йосиф Миладинов ще стартира на 50 и 100 метра бътерфлай, Любомир Епитропов ще плува на 50, 100 и 200 метра бруст, а Габриела Георгиева на 100 и 200 метра гръб. В българската делегация ще бъдат още старши треньорът на националния отбор Кристиян Минковски и кинезитерапевтът Марий Иванов.

Състезанията по плуване във Фукуока започват на 23 юли, като в първия ден Йосиф Миладинов ще участва в сериите на 50 метра бътерфлай, а Любомир Епитропов на 100 метра бруст. Първият старт за Габриела Георгиева ще бъде на 24 юли в сериите на 100 метра гръб.


По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов стигна четвъртфиналите в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 в схемата Кузманов победи Егор Агафонов (Русия) с 4:6, 6:4, 7:6(5), за 2:35 часа. Двубоят беше прекъсван два пъти,..

публикувано на 18.07.24 в 18:06
Лудогорец ще играе в Унгария срещу динамо (Минск)

Тежки съперници за Лудогорец, ако преодолее Динамо (Минск)

Българският първенец Лудогорец ще бъде сред непоставените отбори в жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В понеделник в Нион ще бъде изтеглен евентуалния съперник на „орлите“, ако те преодолеят преди това Динамо (Минск) от Беларус във втория кръг. Ако това се случи Лудогорец ще играе с някой от победителите от двойките:..

публикувано на 18.07.24 в 18:05

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

МОК разреши участието на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет даде зелена светлина за участието на Йоана Георгиева в олимпийските състезания по кану-каяк на Игрите в Париж. Така Георгиева заменя Памела Иванова в състава на българската делегация, обявиха от БОК. Българският олимпийски комитет още преди няколко дни задейства необходимите процедури, за да осигури участието на Йоана..

публикувано на 18.07.24 в 13:19

Състезателите ни по плуване може да са изненадата на ОИ в Париж

Българските плувци заминават за Олимпиадата в Париж с амбиции да подобрят личните си постижения и да се представят достойно на най-големия спортен форум. Плувците с покрити олимпийски нормативи Любимир Епитропов, Петър Мицин и Габриела Георгиева пътуват в петък, 19 юли, рано сутринта с директен полет FB 431 за Париж и са сред първите, които ще влязат в..

публикувано на 18.07.24 в 12:37
Георги Иванов

Президентът на БФС Георги Иванов: Няма да спрем да търсим решения за доброто на клубовете

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде специално интервю за БТА дни преди началото на новото първенство. Лидерът на българския футбол говори по всички актуални теми - завършилото наскоро Евро 2024, евентуалното увеличаване на парите от телевизионни права, вниманието към ветераните, първите 100 дни на управлението му. Той се..

публикувано на 18.07.24 в 12:22
Габриела Георгиева

Духът на Париж присъства в официалните облекла на българските спортисти за ОИ

Спортният дух на Олимпиадата в Париж ще бъде част от облеклото на българите по време на дефилето на нациите при официалното откриване на Игрите следващия петък. Родните спортисти и треньори ще са със спортно-елегантна визия, в актуални материи и цветове, съобразени с трибагреника. Екип от професионалисти от фирмата "Вико Трейдинг" разработи тоалетите..

публикувано на 18.07.24 в 12:16