Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поли Хубавенска за етномузиката и българския фолклор

Снимката е илюстративна
Снимка: Проект Таратанци

Light Оf Тhe Sun е песен на български и английски език, като в нея са преплетени и родните фолклорни мотиви.

Песента преодолява граници и дава път на мечтите, казва младата изпълнителка Поли Хубавенска.

Припомняме, че дебют в своята музикална кариера Поли прави с известния DJ Стан Колев, а песента, която записват Mantra е толкова успешна, че се нарежда в Бийтпорт Топ 40 класацията на Progressive House музика.

Интересът ѝ към българските традиции и култура не намалява, макар да дели времето си между София и Лондон, където е заминала „по любов“.

Тя обаче не изключва възможността един ден да се върне и да заживее в България за постоянно.

Песните на Поли с нейните етно вокали се радват на голям интерес в България и по света.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Добромир Банев

Добромир Банев: "Всички дни ще се казват неделя" е по-мъдра от другите ми книги

Един от най-популярните съвременни български автори Добромир Банев ще представи в Царево на 14-и август своята нова книга с поезия "Всички дни ще се казват неделя". Тогава ще бъде и официалното представяне на съвместен проект, реализиран от Община Царево - на крайбрежната алея в Ахтопол са разположени пейки, които са във формата на книги..

публикувано на 07.08.24 в 16:53
Надя Тончева

Надя Тончева с концерт на 7- ми септември в кино Кабана в столицата

Много музиканти наричат музиката свой дом. Тя дава свободата да комуникираш лесно с толкова много хора и места по света. Прави общуването свободно, не го ограничава в рамки, лесно намира приятели, създава връзки, отваря нови пътища. Музиката е вариабилна – стилово, жанрова, вкусово . Музиката се развива и обогатява. Превръща се в приятна компания и..

публикувано на 07.08.24 в 11:06

"Инициатива за връщане в България" организира изложба "Градът през твоите очи"

"Инициатива за връщане в България" организира и зложбата "Градът през твоите очи". В реализирането на събитието се включват и от "Колектива". То има за цел да вдъхнови хората да видят красотата и потенциала на градовете си. Анна – Мария Андреева разказа пред БНР, че мисията на "Инициатива за връщане в България" е да улесни процеса по завръщане на..

публикувано на 06.08.24 в 14:25

"Джаз до морето" в Езерец, където природа и музика се сливат в едно

За шеста поредна година тази събота - 10.08,  в село Езерец ще се проведе традиционният фестивал на джаз музиката, известен под името "Джезерец" . Музикалното събитие се организира от  пианистката Павлета Проданова , чието вдъхновение е съчетанието на прекрасна музика и уникална дива природа по Северното Черноморие. "Джаз до морето" ще..

публикувано на 06.08.24 в 14:10
Пламен Тотев

Пламен Тотев: Древните митове стоят в основата на световната литература

"Митове за сътворението" е новата книга на Пламен Тотев . Художник на илюстрациите е Николай Пашалийски. Произведението описва старогръцките богове Зевс, Имир и Один, разказва за сътворението на света и човека според Библията, за египетските богове Ра, Озирис и Изида, за индийските Брахма, Вишну и Шива.  Книгата включва още..

публикувано на 06.08.24 в 11:07

12-о издание на Биенале на малките форми в Плевен

В Плевен подготвят 12-о издание на Биеналето на малките форми. Жури одобри за участие 229 автори. От тази седмица започна приемането на одобрените за участие творби. Комисия по селекцията в състав: председател Богомил Живков (скулптура), и членове: Никола Енев (живопис) и Стефан Гаджовски (графика), разгледа постъпилите копия и одобри за..

публикувано на 06.08.24 в 10:49

Спомен за старите гайдари и учители в НУФИ "Широка лъка''

Предаването "Пътувай с "Хоризонт" ни връща към спомена за старите гайдари и магията на тяхното изкуство. Дафо Трендафилов, Михал Калфов, Манол Ташков са изпълнители от Гела, които поставят начало на гайдарското надсвирване. Те са и първите учители в музикалното училище в Широка лъка по каба гайда, разказа Щильон Неделчев, който преподава..

публикувано на 05.08.24 в 18:06