Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна и НСА спечелиха плажния хандбал в Несебър

Националният отбор на Украйна до 17 години и тимът на Национаолна спортна академия "Васил Левски"  спечелиха петото издание на турнира "Nesebar Beach Cup", който завърши  в Слънчев бряг и е част от веригата на европейската федерация по този спорт.


При дамите украинките спечелиха надпреварата като изпревариха тима от град Бяла, Русенско, "Люлин" (София), и домакините от Несебър. При мъжете след НСА се наредиха домакините, тимът от село Труд, Пловдивско, "Академик-ТУ" (Пловдив) и СПГЕ (София).

Организатор на турнира бе хандбален клуб "Петър Бобев" от Несебър с председател Цветан Стойков, а помогнаха общината в курортния град, федерация по хаднбал, Кико бийч бар и евроцентралата по хандбал.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двубоят на Кубрат Пулев с Чар е планиран за 7 декември в София

Кубрат Пулев ще се боксира с Махмуд Чар, носител на т. нар. "регулярна" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация. Двубоят ще бъде на 7 декември в София - това съобщава подкастът Fight Freaks Unite на специализираният журналист Дан Рафаел.  Срещата първоначално трябваше да се състои на 30 март също в българската столица, но..

публикувано на 25.09.24 в 15:41
Дарий Дановски.

Федерацията по водна топка отвърна на мнозинството от недоволни клубове

Председателят на федерацията по водна топка Дарий Дановски и нейното ръководство отвърнаха на обвиненията на мнозинството от клубовете към него в еднолично управление и решения, нарушаващи устава, включително липса на финансова прозрачност.  Вчера представители на тези клубове обявиха на пресконференция, че готвят протест срещу ръководството в негово..

публикувано на 25.09.24 в 15:34

Реал остава без Мбапе

Нападателят на Реал Мадрид Килиан Мбапе ще пропусне следващите три мача на отбора заради контузия на бедрото. 25-годишният французин ще бъде извън терените 2-3 седмици и няма да играе в мачовете с Атлетико Мадрид и Виляреал в Ла Лига, както и двубоя от Шампионската лига срещу Лил, съобщиха испанските медии. Мбапе се контузи в мача от 7-ия кръг на..

публикувано на 25.09.24 в 15:15

Григор Димитров стартира срещу испанец в Пекин

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще играе срещу испанския квалификант Роберто Баутиста-Агут в първия кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е номер 10 в световната ранглиста на АТП. Той има четири победи в пет срещу срещу испанеца, но за последно са игрили през 2021..

публикувано на 25.09.24 в 15:13
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27