Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

42 са опасните водоеми в Хасковска област

Снимка: БНР

42 са водоемите в Хасковска област, които застрашават с наводнения населени места. Списъкът им е изпратен до Министерския съвет още преди месец, за да бъдат предвидени приоритетно за ремонт. Само обследването и изготвянето на проектите за ремонт ще струва 2 353 000 лв., съобщи областният управител в оставка Красимир Ангелов.

Вчера премиерът Николай Денков изиска от всички областни управители да вземат спешни мерки срещу евентуални наводнения. От областната администрация в Хасково са  изпратили указания до кметовете да направят огледи на реките в населените места и да ги почистят.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земеделски производители протестират в Брюксел срещу политиките в околната среда и земеделието

Земеделски производители от няколко европейски страни пристигнаха с трактори в Брюксел, за да протестират срещу политиките на Европейския съюз в областта на околната среда и земеделието. Акцията обаче не беше подкрепена от основните земеделски браншови организации в ЕС, които заявиха, че тя не отразява проблемите на техните членове. Фермерският протест..

публикувано на 04.06.24 в 18:30

Кметът на Босилеград е избран за седми пореден мандат

Владимир Захариев, който е кмет на Босилеград от 2001 година, е избран за седми породен мандат, сочат окончателните резултати от проведените през уикенда местни избори в Сърбия.  За Захариев и оглавяваната от него листа са гласували почти 93% от избирателите. Предстои свикване на общинската скупщина и полагане на клетва на избрания за нов..

публикувано на 04.06.24 в 18:23

Украйна иска още системи Patriot от съюзниците

Русия атакува с крилати ракети град Днипро в Централна Украйна. Местните власти твърдят, че ракетите "Искандер-К" са били прехванати, но фрагменти от тях все пак са поразили жилищен район, предават "Ройтерс" и АФП. Ранени са били осем мирни жители, сред тях едномесечно бебе. Десетки жилища са с избити прозорци и други щети. Късно вчера..

публикувано на 04.06.24 в 17:57
Росен Йорданов

Росен Йорданов: Ефектът от говоренето на президента е талибанизиране на обществото

Човек, който системно толерира разделението в обществото, е трудно да бъде квалифициран като държавен глава . ... Когато говориш по този начин, настройваш емоционално една група от обществото срещу друга. Обществото се талибанизира, Това е ефектът - настройване на хората един срещу друг . Коментара направи пред БНР психологът Росен Йорданов, който..

публикувано на 04.06.24 в 17:38

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум"

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум", съобщиха от Министерството на икономиката.  Съставът на Съвета на директорите вече е вписан в Търговския регистър. През миналата седмица министър Петко Николов поиска оставката на директора и директорския борд заради напрежение в предприятието и искане на работниците за 30-процентно..

публикувано на 04.06.24 в 17:21

В Хасково няма задържани за купуване на гласове

В Хасково няма задържани за купуване на гласове при провеждащата се днес операция, но има арестувани шестима за държане на наркотици.  От началото на предизборната кампания в ОД МВР - Хасково са получени два сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите, докладвани са на прокуратурата, но са се оказали неоснователни...

публикувано на 04.06.24 в 17:12

Даниел Стефанов: Посланията на Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания

Посланията на президента Румен Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания . Това каза пред БНР политологът и експерт по изборни системи Даниел Стефанов, преподавател в НБУ: "Държавният глава по дефиниция трябва да обединява нацията. ... Той злоупотребява с тема, която е свързана с абсолютно легитимни опасения на хората, за..

публикувано на 04.06.24 в 16:45