Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настимир Ананиев от ПП и Христо Проданов от БСП в пререкания за наводненията

Настимир Ананиев
Снимка: БГНЕС

Спор в пленарната зала на парламента заради настояването на БСП представител на правителството да дойде в парламента и да обясни каква помощ е оказана до момента на пострадалите от наводненията и каква се предвижда. От левицата последователно предлагаха да дойде финансовият министър Асен Василев, заместник-финансов министър, министърът на вътрешните работи или премиерът, за да бъде обсъдено дали е необходимо НС да даде разрешение за целева помощ за засегнатите.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев обвини левицата, че опитва да извлече политически дивиденти от бедствието:

"Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши работата. Разбирам, че може би искате някакво политическо внимание, но мисля, че от няколко дена се вижда, че има такива наводнения.Берковица даже повече от седмица. Не сме днеска разбрали. Можехте да внесете едно искане за изслушване".

От БСП обаче смятат, че въпросът не търпи отлагане и насрочване на изслушване за следващата седмица, ще разочарова пострадалите.

Христо Проданов:

Христо Проданов

"Ето примерно кметът на Етрополе е в Гърция на почивка, на плажа. Държавата липсва, парламентът нехае, защото не желае да дойде никой от отговорните институции, за да поговорим какви са нуждите на хората и да помогнем и вие ни правите предложение следващата или по-следващата сряда да имаме изслушване. Това е изключително несериозно".

 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лични документи

Фалшиви български документи са открити при разбиването на мрежа за трафик на мигранти в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на нелегални имигранти. В центъра на Атина са задържани двама чужденци - на 28 и 46 години, които снабдявали нелегалните имигранти с чужди документи. Сред тях са открити и български лични карти, както и българска шофьорска книжка.  Част от намерените лични документи са фалшиви, а други са откраднати от реални..

публикувано на 27.04.24 в 20:40

Възстановяват опожарения храм във Вършец

Възстановяват опожарения храм "Свето Възнесение Господне" в квартал "Заножене" във Вършец, строен през 1872 година. Храмът изгоря в нощта преди Цветница през 2023 година. Възстановяването започна с 80 000 лева.  "В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения. Сумата бе удвоена от епархията", уточни Архимандрит Антим, протосингел на..

публикувано на 27.04.24 в 20:23

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз" и "Боташ" да работят по споразумението

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз“ и "Боташ" да работят върху споразумението между двете компании. Това става ясно от съобщение на енергийното министерство след среща в Истанбул между министрите на енергетиката на двете страни Владимир Малинов и Алпарслан Байрактар. България и Турция ще продължат съвместното си..

публикувано на 27.04.24 в 19:53
Сградата на Родопския драматичен театър.

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян"

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян". Той няма конкурсен характер и се проведе в сградата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов". Четири часа и половина продължи концертът на талантливи деца и ученици от целия град включени във формации към читалища, училища, хореографски групи. Фестивалът се превърна отново..

публикувано на 27.04.24 в 19:48

278 избирателни секции в Кюстендилско

Ще са гласува в 278 секции в Кюстендилския регион, като в комисиите ще бъдат ангажирани  2222 души, обявиха от Районната избирателна кочмисия. Броят на СИК-те се запазва и е почти един и същ на честите вотове последните години.  Възможни са малки промени в броя на секционните комисии до деня на вота, на това няма да затрудни организацията и..

публикувано на 27.04.24 в 19:41
Германският финансов министър Кристиан Линднер.

Германия: Ще продължим да подкрепяме Украйна, но е необходимо огромно увеличение на разходите

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА. „Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу..

публикувано на 27.04.24 в 19:31

Русия изпрати още военни в Очеретине

Русия изпрати още военни части в Очеретине в Източна Украйна, за да подсили офанзивата си в района, но украинската армия контролира по-голямата част от селото и очаква доставките на американски оръжия да обърнат ситуацията в полза на Киев, заявиха днес украинските въоръжени сили, цитирани от Ройтерс и БТА.  След като през февруари руските сили..

публикувано на 27.04.24 в 19:29