Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бреговата охрана на САЩ разследва причината за трагичния инцидент с "Титан"

Снимка: Оушън Гейт

Бреговата охрана на САЩ съобщи, че е започнала разследване на причината за имплозията, която унищожи малката подводница "Титан", при което загинаха всичките петима души на борда по време на гмуркане до останките на "Титаник".

Американското разследване може да направи и препоръки за евентуално налагане на граждански или наказателни санкции, "ако е необходимо", заяви Джейсън Нойбауер, главен следовател.

"Титан" беше обявен за изчезнал миналата неделя.

Канада, която помогна в издирването на подводницата заяви, че провежда собствено проучване.

Плаващият под канадски флаг товарен кораб "Полар Принс" изтегли "Титан" в морето, но изгуби контакт с него около час и 45 минути, след като подводницата се спусна в океанските дълбини.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яхия Синуар

Външният министър на Израел призова за "бързо ликвидиране" на новия лидер на "Хамас"

Американският президент Джо Байдън е разговарял с лидерите на Катар и Египет въпроса за намаляване на напрежението в региона, както и за прекратяването на огъня в ивицата Газа. Русия също призова към сдържаност в Близкия изток. Руският външен министър Сергей Лавров е обсъдил напрежението в Близкия изток с йорданския външен министър..

публикувано на 07.08.24 в 07:53

Депутатите разглеждат Меморандума за презгранични операции за охрана на въздушното пространство с Турция

Депутатите ще разглеждат Меморандума за презгранични операции за охрана на въздушното пространство с Турция. Предложението е заложено в програмата на Народното събрание за тази седмица. България и Турция подписаха Меморандума за презграничните операции през февруари по време на редовния кабинет на Николай Денков. Документът определя основните..

публикувано на 07.08.24 в 07:46
Инспектори от РИОСВ-София извършват проверка на място в кв. „Ботунец

Представители на РИОСВ проверяват чипа на крокодила, открит в кв. "Ботунец"

Откритият вчера крокодил в столичния квартал "Ботунец" е останал там и през нощта, а днес предстои да бъде направена проверка на чипа му и дали отговаря на документите. Това обясниха представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, които са на мястото, където е животното, предаде БТА. Преди това представители..

публикувано на 07.08.24 в 07:37

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава потушаването на пожарите в различни райони на страната. В сила остава бедственото положение в общините Харманли и Тополовград, заради пожара в района на село Черепово в Сакар планина. Няма опасност за населени места в района. Голям пожар в с. Черепово, бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград Над 160..

публикувано на 07.08.24 в 07:36

МС приема проектопостановление за минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност

Министерският съвет ще приеме проект на Постановление за определяне на минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност. Очаква се да бъде решено и страната ни да отпусне близо 35 хиляди лева за възстановяване на разрушената телекомуникационна инфраструктура в Украйна. Това ще стане чрез предоставяне на доброволна вноска към..

публикувано на 07.08.24 в 07:29

Над 20 точки в предварителната програма на депутатите за тази седмица

21 точки фигурират в предварителната програма за работата на парламента през тази седмица. Окончателно тя ще бъде приета в пленарната зала. Сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене е този за въвеждане на еврото в България, предаде репортер на БНР. Като първа точка в проектопрограмата за тази седмица фигурира..

публикувано на 07.08.24 в 07:26
Камала Харис и Тим Уолц на митинг във Филаделфия, 6 август 2024 г.

Първи митинг на Камала Харис и Тим Уолц

На митинг във Филаделфия кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис представи своя кандидат-вицепрезидент и губернатор на щата Минесота Тим Уолц. Митингът, който се проведе в залата на местен университет пред публика, наброяваща според медиите около 10 000 души, беше първата съвместна изява на кандидатпрезидентската..

публикувано на 07.08.24 в 07:16