Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море с убедителен успех срещу Етър в контрола

Черно море - Етър
Снимка: Официален сайт на Черно море

Черно море победи новия член на Първа лига Етър Велико Търново с 4:0 във втората си проверка от предсезонната подготовка на отбора за новия сезон, съобщава официалният сайт на варненския тим. Головете за победителите вкараха Атанас Илиев на два пъти, Даниел Димов и Исмаил Иса. Успехът е втори за „моряците“ след 5:0 срещу Спартак Плевен. И двата двубоя се играха в Тетевен, където варненският тим е на лагер.

Черно море стартира по-добре двубоя и още в 8-та минута успя да открие резултата. След грешка в половината на Етър, Васил Панайотов намери Матеус Машадо вдясно, който подаде към Атанас Илиев, а нападателят с левия крак не сгреши за 1:0. В 12-ата минута „моряците“ поведоха с 2:0. След центриране от фаул на Мазир Сула отляво и последвало разбъркване в наказателното поле на „болярите“, капитанът Даниел Димов реализира за 2:0. В 18-ата минута Атанас Илиев засече с глава топката след центриране отляво, но тя попадна право в ръцете на вратаря на Етър Вилем Фендрих. В 38-ата минута добра атака по левия фланг на "моряците" завърши с подаване към Атанас Илиев, който от малък ъгъл стреля, но вратаря Вилем Фендрих изби. В добавеното време на първата част Черно море получи право да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле на великотърновския тим, а Атанас Илиев я превърна в гол с удар под гредата.

На почивката Илиан Илиев направи три промени в състава на Черно море. Алекс Фернандес, Николай Златев и Едгар Пашеко заеха местата на Даниел Димов, Мазир Сула и Атанас Илиев. В 46-ата минута новопривлеченият вратар на Черно море Християн Славков изби опасен удар на Николай Янков. В 60-ата минута треньорът на Черно море Илиан Илиев извърши поредните рокади в състава. В игра влязоха Галин Григоров, Берк Бейхан, Георги Венциславов, Мартин Дичев, Арлинд Дакай, Исмаил Иса, Велислав Василев и Мишаел Алвес  и заеха местата на Християн Славков, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Матеус Машадо, Пабло Гарсия, Васил Панайотов и Александър Василев. В 67-та минута Исмаил Иса направи резултата 4:0. Велислав Василев получи топката отдясно, пусна към нападателя, който с премерен удар вкара четвърти гол за варненци. В 80-та минута Арлинд Дакай стреля опасно от воле от границата на наказателното поле, но топката се отби в тялото на бранител на Етър. В 85-та бяха извършени поредните смени в тима на Черно море. Николай Костадинов, Кристо Яначков, и Костадин Грахльов влязоха на местата на Алекс Фернандес, Николай Златев и Едгар Пашеко.

Последната проверка на Черно море по време на лагера в Тетевен е на 29 юни (четвъртък) срещу тима на Ботев Враца. След завръщането във Варна, играчите на Илиан Илиев имат планирани още три проверки. На 5 юли "моряците" ще играят две контроли - с Дунав Русе и Добруджа. Последната проверка е на 8 юли (събота) срещу Черноморец Балчик.

По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0  Локомотив Горна Оряховица - Струмска слава 4:0

публикувано на 25.08.24 в 22:03
Мохамед Салах

Ливърпул с рутинна победа срещу Брентфорд

Ливърпул победи Брентфорд с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Анфийлд". "Пчеличките" нямат успех на този стадион от 1937 година насам.  Домакините наложиха натиск от самото начало на сблъсъка. В 13-ата минута Луис Диас беше изведен на чиста голова позиция, като той навлезе в наказателното поле и стреля технично,..

публикувано на 25.08.24 в 21:32
ЦСКА 1948 - Славия

ЦСКА 1948 с първи успех в шампионата

ЦСКА 1948 постигна първа победа през новия сезон в Първа лига. "Червените", които участваха в Лигата на конференциите, се наложиха с 2:0 у дома срещу Славия. В 24-ата минута домакините организираха бърза атака, при която Евгений Сердюк напредна по десния фланг. Последва подаване към Талис и той шутира бързо от движение и не остави никакви шансове за..

публикувано на 25.08.24 в 21:29
Реал (Мадрид)

Реал с класическа победа срещу Валядолид

Реал (Мадрид) победи с класическото 3:0 у дома Валядолид в първи мач от неделната програма във втория кръг от първенството на Испания. Двубоят беше белязан от домакинския дебют на звездата на "белите" Килиан Мбапе. През първата част европейският клубен шампион не успя да създаде напрежение пред вратата на гостите, които се бранеха умело и не допуснаха..

публикувано на 25.08.24 в 20:47