Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Каменова спечели квота за Олимпиадата в Париж

Светлана Каменова
Снимка: архив

След Станимира Петрова и Светлана Каменова спечели квота за летните олимпийски игри в Париж през 2024 година.

В боксовия турнир на Европейските игри в Краков /Полша/ , в кат. 57 кг. Светлана победи с пълно съдийско единодушие полякинята Юлия Шеремета.

Успехът класира Каменова за полуфиналите, което означаваше и виза за Олимпиадата в Париж.

По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Топката ес отбива в главата на Мансини от Рома за 1:2 и Леверкузен си върна инициативата.

Финалите в евротурнирите са Леверкузен - Аталанта и Олимпиакос - Фиорентина

Отборите на Байер Леверкузен и Аталанта ще спорят за трофея във футболния турнир Лига Европа. Финалът в надпреварата ще се играе на 22 май на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин (Република Ирландия). Германският шампион Байер Леверкузен отново не допусна първа загуба за сезона и направи равенство 2:2 при домакинството си на италианския Рома в реванша от..

публикувано на 10.05.24 в 00:32

Спартак (Плевен) изравни резултата в серията с Рилецо

Спартак Плевен изкова първи триумф в полуфиналната серия на мъжкото баскетболно първенство. . Селекцията на Любомир Минчев се наложи над Рилски спортист със 77:71 във втората среща, изиграна в „Арена Самоков“.  Спартаклии срещнаха немалко трудности в нападение през първото полувреме, но намериха печелившата формула през второто и обърнаха хода на..

публикувано на 09.05.24 в 21:17

Оставаме без полуфиналисти при мъжете на Световната купа по петобой

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени, която се провежда в София. Единствената надежда на страната за финал остава Ралица Митева след отличното представяне в квалификациите и влизане на полуфинал при жените. В квалификациите при мъжете днес нито един от националите не успя да се пребори за място..

публикувано на 09.05.24 в 19:48

Айк Мнацаканян е третият ни борец с олимпийска квота

Айк Мнацаканян стана третият български борец с квота за Олимпийските игри в Париж, след като националът в категория до 77 кг класически стил спечели три драматични победи на последния квалификационен турнир в Истанбул, Турция. Той последва Семьон Новиков и Биляна Дудова, които спечелиха квотите съответно на световните финали през септември и на първия..

публикувано на 09.05.24 в 19:16

Испански пробив в 6-тия етап на Джирото

Испанецът Пелайо Санчес от отбора на Мовистар спечели шестия етап от Обиколката на Италия. Той измина 180-километровата дистанция от Виареджо до Раполано Терме за точно 4 часа, 1 минута и 8 секунди. За 24-годишния Санчес това е първа етапна победа в кариерата в някоя от трите големи обиколки, както и най-големият успех сред професионалистите. За да..

публикувано на 09.05.24 в 18:35
Айк Мнацаканян

Айк Мнацаканян достигна до схватка за олимпийска квота

Българският национал Айк Мнацаканян се класира на полуфиналите в категория до 77 килограма класически стил от олимпийските квалификации в Истанбул, Турция, след като записа три минимални победи. Олимпиецът от Токио 2020 е само на още един успех от класиране за Париж 2024. Мнацаканян започна турнира с победа с 3:1 срещу испанеца Маркос Санчес-Силва,..

публикувано на 09.05.24 в 17:41
Ангел Кодинов

Ангел Кодинов остана последен във финала

Българинът Ангел Кодинов остана последен, девети във финала на 1000 метра едноместно кану на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк в Сегед (Унгария). Кодинов, който бе шести във втора серия с 4:14.54 минути и първи в първия поуфинал с време 3:58.54 минути, измина дистанцията от 1000 метра за 4:44.38 минути във финала. Победата с време..

публикувано на 09.05.24 в 17:39