Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 победи Сепси с 3:1, Ботев (Враца) надигра Черно море

ЦСКА 1948 победи Сепси с 3:1
Снимка: Сайт на ЦСКА 1948

Отборът на ЦСКА 1948 постигна победа с 3:1 срещу носителя на купата на Румъния по футбол за 2023 г. – Сепси, в приятелски мач, игран в Австрия. Новите попълнения Том Рапнуи, Ерденис Гурища и Неделко Пишчевич започнаха като титуляри за "червените". В 18-ата минута Валентин Йосков беше фаулиран в наказателното поле на румънския тим и Георги Русев лесно реализира отсъдената дузпа.

Четвърт час след това Козмин Матей вкара изравнителен гол, но той беше отменен заради нарушение на румънеца срещу Стефан Цонков. Четири минути преди почивката Бирсент Карагарен с изстрел от дистанция удвои аванса за българския отбор. Секунди преди края на първата част Карагарен проби и подаде за Пишчевич, който отблизо реализира за 3:0. В 71-ата минута Марио Рондон с глава отбеляза почетен гол за Сепси, а вратарят на столичани Генадий Ганев на няколко пъти се намеси решително след опасности в наказателното поле на ЦСКА 1948. 

Успехът е първи за "червените" по време на лагера им в Австрия, след като те завършиха наравно 1:1 с Марибор на 26 юни.На 3 юли ЦСКА 1948 ще играе приятелски мач с Динамо Загреб. Сепси ще се изправи срещу ЦСКА-София във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите през юли.

Титулярен състав на ЦСКА: Даниел Наумов, Ерденис Гурища, Стефан Цонков, Елитон, Том Рапнуи, Бирсент Карагарен, Емил Ценов, Неделко Пишчевич, Стоян Стоичков, Георги Русев, Валентин Йосков

У нас Черно море загуби с 1:3 от Ботев Враца в третата си контролна среща от предсезонната подготовка на отбора. Срещата се игра на един от футболните терени в Правец, съобщи официалният сайт на варненския тим.

В 7-та минута Черно море създаде първата опасност пред вратата на Ботев Враца. Мазир Сула получи отдясно, финтира бранител и центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев, оставен непокрит, стреля, но топката отиде право в ръцете на вратаря. Тимът на Ботев имаше две положения, които обаче не успяха да затруднят стража на „моряците“. В 21-вата минута Ботев откри резултата след попадение на Момчил Цветанов. В 25-ата минута Сула отне вляво, пусна към Мишаел Алвес, който напредна по фланга, нахлу в наказателното поле и центрира по земя към Алекс Фернандес, който обаче от много добра позиция стреля в аут. В 30-ата минута Велислав Василев отстъпи мястото си на Мартин Мулушев. В 37-ата минута Даниел Димов засече с глава центриране, но не намери целта. Само минута по-късно Черно море изравни резултата. След добра контратака, Васил Панайотов пусна пас към Атанас Илиев, който стреля, но вратаря изби. Топката попадна в Мартин Милушев, който на празна врата реализира за 1:1. В края на първата част Мазир Сула изведе Атанас Илиев в добра позиция, но стражът на Ботев спаси.

На почивката Илиан Илиев направи 9 промени, като единствените, които останаха на терена от първата част бяха вратарят Християн Славков и Мартин Милушев. В 55-ата минута Мартин Кавдански засече с глава центриране от фаул и реализира втори гол за Ботев Враца. Веднага след подновяването на играта „моряците“ създадоха добра атака, но не успяха да я завършат по най-добрия начин. В 60-ата минута Мартин Милушев отстъпи мястото си на Николай Златев. В 66-ата минута Александър Василев стреля от пряк свободен удар, но топката премина над напречната греда. В 71-та минута Жан Пиер да Силва излезе сам срещу вратаря на Черно море, но Християн Славков успя да спаси. В 75-та минута Исмаил Иса стреля с глава, но не затрудни вратаря на тима от Враца. В 80-та минута Николай Костадинов зае мястото на Георги Венциславов. Минута по-късно Матеус Машадо нахлу в наказателното поле, подаде остър пас към Исмаил Иса, който обаче не успя да нанесе добър удар. В 85-та минута Черно море пропусна много чиста ситуация да изравни резултата. След центриране от корнер, топката попадна в краката на Живко Атанасов, който от близо стреля над вратата. Веднага след това Едгар Пашеко и Пабло Гарсия отстъпиха местата си на младите Костадин Грахльов и Кристо Яначков. В 88-ата минута Арлинд Дакай проби отдясно и центрира в наказателното поле, а Александър Василев опита удар от воле, но топката премина встрани от вратата. В последната минута Ботев Враца вкара трети гол, с който оформи и крайния резултат.

Съставът на Черно море:

Първо полувреме: Християн Славков, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Мартин Дичев, Васил Панайотов, Мазир Сула, Мишаел Алвес, Мартин Милушев, Алекс Фернандес, Атанас Илиев

Второ полувреме: Християн Славков, Живко Атанасов, Георги Венциславов, Александър Василев, Берк Бейхан, Пабло Гарсия, Арлинд Дакай, Едгар Пашеко, Николай Златев, Исмаил Иса, Матеус Машадо.

Тази проверка бе последната за „моряците“ по време на подготовката им на лагера в Тетевен. В първите си две контроли момчетата на треньора Илиан Илиев постигнаха убедителни победи над Спартак (Плевен) с 5:0 и Етър с 4:0.

След завръщането във Варна, играчите на Илиан Илиев имат планирани още три проверки. На 5 юли "моряците" ще играят две контроли - с Дунав Русе и Добруджа. Последната проверка е на 8 юли (събота) срещу Черноморец Балчик.

В първия кръг от новия сезон на efbet Лигата Черно море гостува на Арда в Кърджали на 14 юли (петък) от 21:00 часа, докато Ботев Враца гостува на Локомотив София на 17 юли в понеделник от 18:30 часа.
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Три финала за Стилияна Николова и Боряна Калейн в Будапеща

Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха участие на три финала на отделните уреди след квалификациите на обръч и на топка на 40-то Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. България заема временно трета позиция в отборната надпревара при жените след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките..

публикувано на 23.05.24 в 20:20
ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев (Пд)

ЦСКА 1948 обърна Ботев (Пд) с два гола в края

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи много голяма крачка към участие в баража за Лигата на конференциите. У дома в Бистрица "червените" стигнаха до успеха след голове на влезлия като резерва Неделко Пишчевич в последните десет минути. Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на Ботев..

публикувано на 23.05.24 в 20:18
Александър Томаш

Локомотив (Пд) се раздели с Александър Томаш

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш повече няма да води “черно-белите”, съобщиха в официално изявление от футболния клуб. В момента тека заключително разговори за разтрогването на договора на наставника. “Уважаеми локомотивци, днес се проведе среща между собственика на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителния директор..

публикувано на 23.05.24 в 18:42

Новак Джокович отпразнува рождения си ден с победа

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след комфортна победа в два сета срещу Яник Ханфман. Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри. Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на турнира в Швейцария, след като спаси девет от 10-те точки за..

публикувано на 23.05.24 в 05:44
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха във футболната история след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с хеттрик във финал на турнира Лига Европа, както и за неговия предшественик Купата на УЕФА. Загубата е..

публикувано на 23.05.24 в 00:27
Александър Томаш

Александър Томаш: Клубът сериозно трябва да се замисли какво иска

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, след поражението с 0:3 от Лудогорец в 34-ия кръг на Първа лига: "Вече казах, че в тези мачове, които останаха даваме шанс на абсолютно всички, за да видим кой заслужава от лятото да носи екипа на Локомотив. Лошо начало, дефакто ние сами си отбелязахме два гола. Това показва нивото..

публикувано на 22.05.24 в 23:08
Гергана Топалова

Топалова преодоля втория кръг на турнир в Словения

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира в Оточец (Словения) след победа над представителката на домакините Нина Поточник. Топалова се справи със словенката с 4:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 25 минути игра и в третия етап ще срещне грузинката Екатерине Горгоридзе. Също днес Горгоридзе..

публикувано на 22.05.24 в 21:41