Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е мъжът, счупил пейка в центъра на Перник

Снимка: БГНЕС

Задържан е мъжът, счупил пейка в центъра на Перник. Вандалският акт е от нощта срещу 27 юни. Община Перник публикува кадри от камерите за видеонаблюдение и за пореден път предупреди, че ще показва публично всяко подобно действие.

Извършителят е установен и задържан след подаден сигнал от общината и предоставени записи от видеонаблюдението на града, казаха от полицията. Той е временно пребиваващ в Перник, на 39 години е и е  с постоянен адрес гр. Лом. Прехраната си в  миньорския град изкарва като строителен работник. До момента не е познат на полицията.

Мъжът е задържан с полицейска заповед за до 24 ч. Предстои материалите по случая да бъдат изпратени на Районна прокуратура – Перник за произнасяне по компетентност.

Община Перник разполага с над 370 камери за видеонаблюдение, които работят денонощно.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ники Хейли

Единен републикански фронт зад кандидатурата на Тръмп

В Милуоки, щата Уисконсин, продължава четиридневната национална конвенция на Републиканската партия, на която се очаква Доналд Тръмп да бъде официално номиниран като кандидат за Белия дом. Той беше приветстван от бивши съперници за президентската номинация на конгреса на Републиканската партия, която демонстрира единство преди изборите през..

публикувано на 17.07.24 в 08:21

Избрани са всички заместник-председатели на Европейския парламент

Евродепутатите избраха снощи и останалите 3-ма заместник-председатели на Европейския парламент. Двама от тях са от групата на Европейските консерватори и реформисти и един от Левицата.  На първи тур: Избраха 11 от общо 14 заместници на председателя на ЕП На практика извън заместник-председателските места останаха представителите от "Патриоти..

публикувано на 17.07.24 в 08:21

Дигитална платформа осигурява на младите в Кипър възможност за непрекъснат диалог с правителството

От днес в Кипър действа нова дигитална платформа, чрез която за първи път младите хора ще имат възможност за директна връзка и непрекъснат диалог с правителството, съобщи президентът Никос Христодулидис. Целта е да се чуе по-силно техният глас за управлението на страната. Иновативната онлайн платформа /EKFRACY- „Изразяване“/ е първата, която..

публикувано на 17.07.24 в 08:18
Илон Мъск

Мъск мести две свои компании в Тексас заради закон за трансджендър учениците в Калифорния

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите "СпейсЕкс" и Х (бивша Туитър) от Калифорния в Тексас, предаде АП. Той написа в социалната мрежа Х, че планира да премести "СпейсЕкс" от Хоторн, Калифорния, в "Старбейз", Тексас - мястото, откъдето компанията изстрелва ракетите си. Х ще се премести от Сан Франциско в Остин...

публикувано на 17.07.24 в 08:05
Ахмед Вранчев

Ахмед Вранчев: Още депутати ще напуснат групата на ДПС

"Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме техните проблеми. Не се чувствам предател . Не мисля, че съм предал Делян Пеевски. Просто съм се присъединил към призива на почетния председател Ахмед Доган. Политиката е колективна игра." Това каза в интервю за БНР Ахмед Вранчев, който напусна..

публикувано на 17.07.24 в 08:00
Опустошени сгради в град Газа.

50 души са загинали при израелски въздушни удари в Ивицата Газа

50 души са загинали при последните израелски въздушни удари в Ивицата Газа, предаде  Би Би Си. По-рано Ройтерс съобщи за 7 жертви в град Завайда в централната част на сектора. Агенцията отбелязва, че Израел, който не спазва резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за незабавно прекратяване на огъня, е обект на международно осъждане заради..

публикувано на 17.07.24 в 07:57

Теодор Славев за отстраняването на Андрей Гюров: Поставя се сянка върху интегритета на БНБ

"Предстои съдебна процедура, за да се изчисти случая с отстраняването заради несъвместимост на Андрей Гюров. Свидетели сме на една нова тактика - през такива твърдения за несъвместимост да се иска оставка на хора ".  Това коментира пред БНР Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи. По думите му случаят трябва да се развие..

публикувано на 17.07.24 в 07:56