Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен спечели първата тренировка на "Силвърстоун", Брат Пит снима филм между сесиите

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Устремилият се към трета поредна световна титла във Формула 1 Макс Верстапен даде най-добро време в първата тренировка преди неделното Гран при на Великобритания, десети кръг за сезона.

На пистата "Силвърстоун" пилотът на Ред Бул, който спечели спечели седем от първите девет състезания, включително всяко от последните пет, завъртя най-бърза обиколка за 1:28.600 минути и бе единственият, който слезе под границата от 1:29 минути.

Втори се нареди съотборникът му Серхио Перес. Мексиканецът обаче беше по-бавен с 0.448 секунди.

Изненадващо трето време в квалификацията даде Александър Албон с Уилямс. Тайландецът приключи на 0.489 секунди от Верстапен и бе единственият пилот извън тима на Ред Бул, който се доближи на по-малко от шест десети от секундата от нидерландеца.

Четвърто време записа двукратният световен шампион Фернандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин, като неговото изоставане бе почти седем десети от секундата. 

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер (Монако) и Карлос Сайнс-младши (Испания) са съответно пети и седми, а между двамата се вклини французинът Естебан Окон с Алпин.

От британските пилоти най-преден резултат постигна Ландо Норис с МакЛарън, който е осми, а състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са съответно 12-и и 14-и.

По-късно днес е втората тренировка, а преди тя да започне зрителите на "Силвърстоун" ще видят заснемането на част от холивудски филм, в който Брад Пит играе ролята на пилот във Формула 1. Пит кара за фикционалния отбор на Апекс, който обаче има реален бокс, който се намира между тези на Мерцедес и Ферари. Американският актьор управлява моделиран болид от Формула 2, а един от продуцентите на филма е Люис Хамилтън.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НСА с 16 олимпийци на Игрите в Париж

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще има 16 олимпийци на предстоящите летни игри в Париж. Откриването е на 26 юли, а България изпраща 46 състезатели в 16 спорта. Така една трета от елитните спортисти, от които очакваме добро представяне и медали на олимпиадата, са възпитаници на НСА. Някои от тях са дипломирани специалисти, други са в..

публикувано на 15.07.24 в 14:27
Килиан Мбапе

80 000 ще приветстват Мбапе в Реал (Мадрид)

Всички билети за представянето на нападателя на френския национален отбор Килиан Мбапе в Реал (Мадрид) вече са разпродадени, съобщава вестник АС. Събитието утре на стадион "Сантиаго Бернабеу". Капацитетът на съоръжението е 80 хиляди зрители. В първия ден от продажбите, 12 юли, запалянковците изкупиха 85 процента от входните талони. В неделя вечерта, 14..

публикувано на 15.07.24 в 13:33
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54