Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейнационалите ни до 21 години с бронз на СП в Бахрейн

Национален отбор (младежи)
Снимка: БФ Волейбол

Националният ни отбор по волейбол за мъже до 21 години спечели бронзов медал на световното първенство в Бахрейн. Възпитаниците на Андреа Буратини победиха в малкия финал с 3:0 гейма, в отделните части 25:22, 28:26, 25:19 точки, състава на Аржентина.

Българите започнаха отлично срещата и поведоха рано в резултата. Те взеха аванс от 12:7 точки и без проблеми затвориха гейма с 25:22 точки.

Във втората част националите поведоха още по-убедително при 15:9 и 17:11 точки, а при 23:19 точки бяха близо до това да поведат с 2:0 гейма, но не успяха. Аржентинците изравниха при 24:24, след което се игра точна за точка до 26:26 преди отборът на България да спечели две поредни изигравания и да се доближи на един гейм от победата.

В третата част националите доминираха, водеха убедително в резултата, а при 24:18 точки успяха да реализират първия си мачбол след сервис на Александър Николов.

Силен мач за българския тим изиграха Георги Татаров, който завърши с 18 точки, Александър Николов с 15 и Венислав Антов с 14 точки.

За Аржентина се отличи Фаусто Диас с 11 точки.

Срещата за златото между отборите на Италия и Иран е от 20.00 часа тази вечер.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на..

публикувано на 16.06.24 в 07:44
Дерой Дуарте

Лудогорец привлече нов полузащитник

Лудогорец си осигури услугите на още един полузащитник.  Това е халфът на нидерландския  Фортуна Ситард Дерой Дуарте.. Дуарте е национална Кабо Верде и пристига като свободен агент, след като договорът му с Фортуна изтече.  24-годишният футболист вече е преминал медицински прегледи, след което е парафирал за 4 години. Дуарте е сложил подписа си под..

публикувано на 16.06.24 в 06:21

Италия започна защитата на европейската си титла с победа срещу Албания

Отборът на Италия победи Албания с 2:1 във втората среща от втора група на европейското първенство по футбол. В Дортмунд, Албания поведе в резултата още в първата минута с попадението на Байрами. Италианските футболисти отвърнаха бързо и с два гола на Бастони в 11-тата и Барела в 16-тата минута обърна резултата. В първата среща в групата Испания -..

публикувано на 15.06.24 в 23:56
Испания-Хърватия 3:0

Испания стартира на Евро 2024 с убедителна победа срещу Хърватия

Отборът на Испания също стартира много силно на Евро 2024, като победи тима на Хърватия с 3:0 в дебюта си на Олимпийския стадион в Берлин пред близо 40 хиляди хървати на трибуните. Испанците вкараха всичките си попадения преди почивката, като точни бяха таранът Алваро Мората, халфът Фабиан Руис и защитникът Дани Карвахал в добавеното време. Хърватите..

публикувано на 15.06.24 в 21:28
Елвира Краснобаева

Титла за Елвира Краснобаева в многобоя на турнира Гран При в Бърно

Елвира Краснобаева спечели титлата в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Бърно (Чехия). След изключително силна игра въз питаничката на Светлана Юриевна доказа класата си като  извоюва златото с  актив от 135.800 точки. Състезателката  на варненския клуб "Грация" получи 34.500 точки за изпълнението си с  обръч, 35.200..

публикувано на 15.06.24 в 20:16
Григор Димитров

Специалист на трева ще бъде съперник на Григор Димитров на тенис турнира в Куинс

Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на българина Григор Димитров в първия кръг на турнира на трава в Куинс Клъб в Лондон, който главният подгряващ преди "Уимбълдън". Поставеният под номер 3 в схемата Димитров нямаше особен късмет при жребия, тъй като 35-годишният Манарино е тесен специалист в играта на трева, като две от петте му титли са..

публикувано на 15.06.24 в 16:46
Билал Бари

Стотици фенове на Левски засвидетелстваха обичта си към Билал Бари

От Левски се разделиха подобаващо с нападателя Билал Бари, който напусна отбора след края на сезона. Мароканецът с френски паспорт се контузи получи много тежка контузия преди повече от година и половина и така и не успя да се възстанови напълно след две операции. "Стотици фенове засвидетелстваха обичта си към Билал Бари! Нападателят не спря да раздава..

публикувано на 15.06.24 в 15:34