Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ратифицира гаранционно споразумение между ЕИБ и ББР за заем от 175 млн. евро

Снимка: БТА

Парламентът ратифицира гаранционно споразумение за договора между Европейската инвестиционна банка и Българската банка за развитие за заем в размер на 175 милиона евро.

Целта му е да се финансират малките и средни предприятия. Точката беше включена извънредно в дневния ред на парламента.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Ако ни поканят, ще участваме в разговор за правителство с третия мандат

Председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров заяви, че напусналите парламентарната група на партията ще участват в разговор за съставяне на кабинет с третия мандат, съобщават от пресцентъра на движението. "Вече изразихме позиция, че сме готови, ако бъдем поканени, да участваме в разговор за възможностите за съставяне на правителство с третия..

публикувано на 22.07.24 в 15:44
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Има сериозни противоречия в Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

"След оттеглянето на Джо Байдън върви дилемата кой ще бъде кандидатът на Демократическата партия. Виждаме някои сериозни противоречия вътре в самата Демократическа партия ".  Това коментира пред БНР международният анализатор Димитър Гърдев - бивш председател на Комисията по външна политика в 46-ото НС.  "Виждаме, че имаме две фракции в..

публикувано на 22.07.24 в 15:27

Петима убити в дом за възрастни хора в Хърватия

Най-малко петима души са били убити по време на стрелба в дом за възрастни хора в източна Хърватия, съобщава Франс прес, като цитира държавни медии и отбелязва, че това е рядък случай на насилие с оръжие в балканската страна. Хърватската държавна телевизия съобщи, че неидентифициран въоръжен мъж е влязъл в старчески дом в Дарувар - на около..

публикувано на 22.07.24 в 15:26

Инж. Венцислав Станков: МВР не може да осигури защитните средства на служителите на ГДПБЗН

Най-големият проблем е, че МВР не може да осигури защитните средства на служителите на ГДПБЗН. Това заяви инж. Венцислав Станков, президент на синдикат „Огнеборец“ в интервю пред БНР. „През годините структурата ни системно е недофинансирана. Всяка година, когато започва да се прави бюджетът постоянно сме в преговори с ръководството на МВР,..

публикувано на 22.07.24 в 15:15
Снимката е илюстративна

Украински дронове предизвикаха пожар в руска черноморска петролна рафинерия

Атака с украински дронове е предизвикала пожар през нощта в руска петролна рафинерия в черноморския град Туапсе в Краснодарския регион, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс. Източник от украинския отбранителен сектор съобщи, че дронове, свързани с разузнаването, стоят зад атаката над петролната рафинерия. Съоръжението е..

публикувано на 22.07.24 в 15:13

Сигнал за ударени от мълния в района на връх Купена в Стара планина

Сигнал за ударени от мълния в района на връх Купена в Стара планина е получен в Планинската спасителна служба, потвърдиха за БТА от службата. От областната дирекция на МВР посочиха, че сигналът е получен в 13:35 часа. Съобщено е за пострадали от мълния мъж и дете, на височина над 2000 метра. От планинската спасител служба в Троян казаха още, че..

публикувано на 22.07.24 в 15:12

Владислав Ванков: Виното е уникална реклама за България

В двора на Археологическия във Варна музей се проведе един от най-разпознаваемите винени фестивали у нас. Сред инициаторите са братята Георги и Владислав Ванкови, които създават свой винен проект – изба, която да развива местната винена култура от района на Северното Черноморие. Издали са карта на избите на Североизтока и на..

публикувано на 22.07.24 в 14:38