Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на Георги Младенов пожелал да бъде освободен от националния тим по баскетбол

Национален отбор по баскетбол
Снимка: Българска федерация по баскетбол

Баскетболистът Борислав Младенов е поискал да бъде освободен от националния тим на България по баскетбол след победата над Норвегия снощи в Ботевград. Той е съобщил решението си непосредствено след срещата и е напуснал лагера на отбора.

"Дойде след мача и пожела да бъде освободен, тъй като не може да даде на отбора това, което иска", заяви селекционерът Росен Барчовски пред специализираното издание bgbasket.com и добави: "Имал е голямо желание, но не се чувства комфортно. Беше доста убеден, настояваше. Аз съм против това нещо. Казах му, че не искам, но не мога да спирам никого, така че с отбора за Австрия ще пътува Александър Стоименов."

За българския тим предстои решително гостуване на Австрия в сряда (2 август) в предварителните квалификации за Евробаскет 2025, като само победа ще гарантира класиране за същинския етап на пресявките.

"Твърде голяма му е амбицията. Смятам, че не можа да осъзнае, че това е национален отбор, който играе за победа, а той е дебютант", продължи Барчовски по повод сина на легендата на българския баскетбол Георги Младенов.

"Амбициозен млад играч е, талантлив, зз лично го харесвам много, но не можа да преодолее факта, че според него не е играл достатъчно. Според мен всеки е играл, колкото трябва. Моята работа е отборът да побеждава и да се класираме поне в този етап, за да може след това същите тези млади играчи да бъдат в основните квалификации и да имат повече игрово време. Това беше разговорът ни. Не мисля, че това ще се отрази на атмосферата в отбора. Толкова много хора не са в него. Казал съм отдавна – няма незаменими играчи. За мен той е много талантлив, но за да израства, трябва да успее да се пребори. Изглежда амбицията му е огромна в личен план, а аз съм треньор и гледам не как да израства един или друг играч, а отборът да побеждава. Това въобще не значи, че няма да го викам отново. Никога не съм имал такова поведение. Той е млад човек. Според мен расте още, още има нестабилна психика, така че е изключено да кажа такова нещо", каза още Росен Барчовски.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драган Йович води европейски медалисти в таекуондото на кампа в Ботевград

Европейският вицешампион по таекуондо за тази година в категория 58 килограма и участник на олимпийските игри в Париж 2024 Лев Корнеев и бронзовият медалист от първенството на Стария континент през 2018 година в категория 80 килограма Рустам Одинаев ще бъдат след участниците в лагера, организиран от легендарния треньор Драган Йович в Ботевград от 12 до..

публикувано на 11.09.24 в 08:05
Парагвай победи Бразилия с 1:0

Парагвай нанесе четвърта загуба на Бразилия

Отборът на Парагвай нанесе четвъртата загуба на Бразилия от началото на световните футболни квалификации в зона "Южна Америка". В мач от 8-ия кръг парагвайците спечелиха с 1:0 след гол на Диего Гомес в 20-ата минута. Това бе първи успех на Парагвай над Бразилия от 2008 година насам. Колумбия спря победния ход на Аржентина, след като..

публикувано на 11.09.24 в 07:23

Резултати от турнира Лига на нациите

Резултати от срещи от 2-ия кръг на ф утболния турнир Лига на нациите: Лига "А" Нидерландия - Германия 2:2 Унгария - Босна и Херцеговина 0:0 Лига "B" Албания - Грузия 0:1 Англия - Финландия 2:0 Ирландия - Гърция 0:2 Чехия - Украйна 3:2 Лига "C" Латвия - Фарьорски острови 1:1 Северна Македония - Армения 2:0..

публикувано на 11.09.24 в 07:21
Нидерландия и Германия завършиха 2:2

Нидерландия и Германия не се победиха

Съставите на Нидерландия и Германия завършиха 2:2 на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам, в мач от футболния турнир Лига на нациите. Играчът на Милан Тижани Райндерс откри резултата за домакините още във 2-ата минута. До края на полувремето обаче германците обърнаха нещата в своя полза. Дениз Ундав изравни в 38-ата, а Кимих вкара..

публикувано на 11.09.24 в 07:07
Хари Кейн вкара и двата гола срещу Финландия

Хари Кейн с два гола в 100-тния си мач за Англия

Националният отбор на Англия победи Финландия с 2:0 в мач от 2-ия кръг на футболния турнир Лигата на нациите и записа втори пореден успех. И двата гола отбеляза Хари Кейн, който преди срещата на "Уембли" беше награден за мач номер 100 с екипа на английския тим. Домакините доминираха през цялата среща и пропуснаха много положения. В..

публикувано на 11.09.24 в 07:05
Младежки национален отбор на България

Младежите ни загубиха от Полша и пропиляха шансовете си за класиране

Младежкият национален отбор на България отстъпи с 1:3 на Полша в среща от група D на квалификациите за Европейско първенство и пропиля шансовете да се класира на 2-о място. Българите остават с 12 точки в потока два кръга преди края, докато поляците с 18 си гарантираха минимум тази позиция и ще се борят до края с Германия за 1-ата. Първият отбор в крайното..

публикувано на 10.09.24 в 21:17
Ивайло Стоянов

Футболният съдия Ивайло Стоянов с решаваща намеса при автомобилна катастрофа

Българският футболен съдия Ивайло Стоянов отново се притече на помощ на сериозно пострадали хора при автомобилна катастрофа. Стоянов се оказа първи на инцидента, който се е случил на 240-ия километър на автомагистрала "Тракия", съобщиха очевидци за БТА. Опитният рефер видял, че автомобил се е забил в мантинелата и веднага отбил в аварийното платно...

публикувано на 10.09.24 в 20:04