Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на Георги Младенов пожелал да бъде освободен от националния тим по баскетбол

Национален отбор по баскетбол
Снимка: Българска федерация по баскетбол

Баскетболистът Борислав Младенов е поискал да бъде освободен от националния тим на България по баскетбол след победата над Норвегия снощи в Ботевград. Той е съобщил решението си непосредствено след срещата и е напуснал лагера на отбора.

"Дойде след мача и пожела да бъде освободен, тъй като не може да даде на отбора това, което иска", заяви селекционерът Росен Барчовски пред специализираното издание bgbasket.com и добави: "Имал е голямо желание, но не се чувства комфортно. Беше доста убеден, настояваше. Аз съм против това нещо. Казах му, че не искам, но не мога да спирам никого, така че с отбора за Австрия ще пътува Александър Стоименов."

За българския тим предстои решително гостуване на Австрия в сряда (2 август) в предварителните квалификации за Евробаскет 2025, като само победа ще гарантира класиране за същинския етап на пресявките.

"Твърде голяма му е амбицията. Смятам, че не можа да осъзнае, че това е национален отбор, който играе за победа, а той е дебютант", продължи Барчовски по повод сина на легендата на българския баскетбол Георги Младенов.

"Амбициозен млад играч е, талантлив, зз лично го харесвам много, но не можа да преодолее факта, че според него не е играл достатъчно. Според мен всеки е играл, колкото трябва. Моята работа е отборът да побеждава и да се класираме поне в този етап, за да може след това същите тези млади играчи да бъдат в основните квалификации и да имат повече игрово време. Това беше разговорът ни. Не мисля, че това ще се отрази на атмосферата в отбора. Толкова много хора не са в него. Казал съм отдавна – няма незаменими играчи. За мен той е много талантлив, но за да израства, трябва да успее да се пребори. Изглежда амбицията му е огромна в личен план, а аз съм треньор и гледам не как да израства един или друг играч, а отборът да побеждава. Това въобще не значи, че няма да го викам отново. Никога не съм имал такова поведение. Той е млад човек. Според мен расте още, още има нестабилна психика, така че е изключено да кажа такова нещо", каза още Росен Барчовски.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за втория кръг на "Ролан Гарос"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция. Десетият поставен Димитров преодоля първия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем след трисетов успех над американеца Александър Ковачевич с 6:4, 6:3, 6:4. Срещата, която бе първа между двамата тенисисти, продължи час и 58 минути...

публикувано на 26.05.24 в 16:45
Националният отбор по естетическа групова гимнастика на България - със златото на СК в Будапеща

Злато и бронз за България и от СК по естетическа гимнастика в Будапеща

Невероятният уикенд за българския спорт и особено за гимнастическите ни спортове продължи и с успехите на националните ни отбори по естетическа групова гимнастика, които донесоха на България златни медали при жените и бронзови при девойките от Световната купа. Щастливото място, също, както и за художествената гимнастика, се оказа Будапеща. Отново в..

публикувано на 26.05.24 в 16:24
Елвира Краснобаева

И Елвира Краснобаева с медал от финалите на ЕП по художествена гимнастика в Будапеща

Елвира Краснобаева спечели бронзов медал, а Стилияна Николова завърши четвърта на финала на лента на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Краснобаева, която е дебютантка на такъв форум, получи за изпълнението си 33.700 точки и се класира трета. Николова пък беше оценена с 33.500 точки (16.6 трудност,..

публикувано на 26.05.24 в 14:34
Боряна Калейн

Боряна Калейн с бронз във финала с бухалки на ЕП в Будапеща

Боряна Калейн спечели бронзов медал във финала на бухалки на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 допусна неточност в края на изпълнението си и беше оценена с 32.900 точки, от които 16.6 за трудност, 8.000 за изпълнение и 8.300 за артистичност. За нея това е..

публикувано на 26.05.24 в 13:44

Златен и бронзов медал за България от СК по спортна аеробика в Токио

Българските състезатели спечелиха златен и бронзов медал на финалите на Световната купа по спортна аеробика "Suzuki World Cup 2024" в японската столица Токио. Тройката в състав Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова завоюва титлата с оценка 20.033 точки. Смесената двойка  Борислава Иванова и Христо Манолов завърши на трето място с 19.450..

публикувано на 26.05.24 в 12:03
Боряна Калейн

Боряна Калейн с титлата, Стилияна Николова взе сребро във финала с обръч на ЕП в Будапеща

Боряна Калейн спечели титлата, а Стилияна Николова взе сребърното отличие на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Калейн изигра отлично композицията си и получи оценка от 35.250 точки (18.5 трудност, 8.300 изпълнение, 8.500 артистичност, 0.050..

публикувано на 26.05.24 в 12:00

Локомотив Пловдив - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Мачовете от последния 35-ти кръг в първата шестица на елитното ни футболно първенство предстоят тази вечер.  От 18 часа на стадион Георги Аспарухов, Левски приема Лудогорец.  Половин час по-късно във Варна, Черно море е домакин на Крумовград. От 20.30 часа е срещата Локомотив Пловдив -  ЦСКА София, която ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт"..

публикувано на 26.05.24 в 09:16