Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа трима мъже за отглеждане и производство на наркотични вещества в с. Малък извор

Снимка: БНР

Служители на полицията в Ябланица и Областната дирекция на МВР в Ловеч са задържали трима мъже за отглеждане и производство на наркотични вещества в частен дом в село Малък извор.

При проверката в частен дом в село Малък извор полицаите  са открили и иззели около 550 гр. суха тревиста маса отговаряща на канабис.

В момент на обработване на растенията на място са установени трима мъже, на възраст 22, 33 и 43 години. При извършения оглед от къщата са иззети  и множество торове и препарати, както и части за поливна система, използвани при отглеждането на растенията. В други два имота в селото са открити и иззети  близо 90 стръка растения от рода на конопа.

С постановление на наблюдаващ прокурор тримата мъже са задържани за срок до 72 ч., като ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

По случая е образувано досъдебно производство и разследването  продължава под ръководството на Районна прокуратурата - Ловеч.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
проф. Добромир Димитров

179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на МУ- Плевен получиха дипломите си

В Плевен тържествено връчиха дипломите на 179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на Медицинския университет. Те са граждани на 16 страни от цял свят. Средният успех на 21-вия пореден випуск чуждестранни лекари е много добър 4.90, с висок брой отличници - 24, които бяха наградени с плакет "Отличник", луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи. Всички..

публикувано на 17.05.24 в 19:40

Пожарната и полицията в Кюстендил с мерки за безопасността на абитуриентските балове

Екипи на  на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил провериха 11 обекта – ресторанти, училища, хотели, където ще се организират абитуриентски тържества, за спазването на правилата за пожарна безопасност. Наред с това в полицейските управления в Кюстендил, Дупница, Бобов дол  са  изготвени планове  и организация..

публикувано на 17.05.24 в 19:32

Руска рафинерия е преустановила работа след украинска атака с дронове

Рафинерията в руския пристанищен град Туапсе е преустановила работа в резултат на днешната украинска атака, съобщават източници на Ройтерс. Съоръжението на "Роснефт" е с капацитет за обработка на 12 милиона тона суров петрол. Произвежда нафта, дизел и други видове горива. Удари между Киев и Москва: Най-дългата атака от началото на войната, има..

публикувано на 17.05.24 в 19:11
Кметът на София Васил Терзиев

Терзиев: Ще обжалваме решението на съда за движението в центъра на София

Столичната община ще обжалва решението на Административния съд, с което се спира въвеждането на нова организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен". Това съобщи във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В публикацията той посочва, че е оптимист, че Върховният административен съд ще се произнесе също толкова..

публикувано на 17.05.24 в 19:01
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието. МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има допълнителна финансова..

публикувано на 17.05.24 в 18:22

Държавните университети ще затворят в понеделник врати в знак на протест

В понеделник, на 20 май, държавните университети в цялата страна ще затворят врати в знак на протест заради неизпълнени финансови ангажименти от страна на държавата. В университетите ще се извършват единствено дейности с неотложен характер.  МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Извънредно се събират ректорите да..

публикувано на 17.05.24 в 18:12

ЦИК определи местата и броя на секциите, които ще се разкрият в чужбина за вота на 9 юни

Общо 769 секции в 60 държави  ще се разкрият за изборите "две в едно“ на 9 ти юни.  ЦИК определи местата в чужбина и броят на секциите в тях. Най много секции ще има в Турция – 166, Във Великобритания те ще са 118, а в Германия - 103 секции. В съседна Гърция са определени 28 секции, включително в курортите в близост до границата с България..

публикувано на 17.05.24 в 17:58