Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лоши са атмосферните условия в планините

Снимка: Живко Иванов

Лоши са атмосферните условия в планините. Планинската спасителна служба не препоръчва излизане във високите части.

Температурите са спаднали значително в сравнение с вчера. Сутринта е регистрирана температура нула градуса във високите части на около 2000 метра, пише БТА.

Два инцидента с туристи е имало през изминалото денонощие. В района на връх Полежан в Пирин на турист с фрактура на долен крайник  е оказана помощ с военен хеликоптер. В района на хижа Синаница отрядите на планинските спасители от Благоевград и Банско са участвали в акция за свалянето на възрастна жена, която е била изтощена и не е можела да се движи.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марчела Абрашева

Марчела Абрашева: Въпросът не е в правителството, а в сформирането на мнозинство

Активността на избиратели може да ни изведе от изборната спирала, колкото и да е странно и да се налага тезата, че разочарованието трябва да доведе до негласуване, е точно обратно. Това коментира в интервю пред БНР Марчела Абрашева, регионален директор на Международната социологическа агенция "Кантар". "Колкото повече оставяме на други..

публикувано на 15.08.24 в 13:01

Затруднения при обработването на по-стари направления за мамография и ехография на млечна жлеза

Пациенти съобщават за затруднения при обработването на медицински направления за мамография и ехография на млечна жлеза, издадени преди повече от 30 дни.  От Здравната каса обясниха проблема с това, че една от компаниите, обслужващи поликлиниките и медицинските центрове, не е актуализирала софтуера си, след като валидността на направленията..

публикувано на 15.08.24 в 13:00

Промените в ръководството на БСП - отново в СГС

Съдебният казус с вписването на промените в ръководството на БСП след оставката на Корнелия Нинова в Регистъра на политическите партии отново е в Софийския градски съд. Върховният касационен съд върна делото с искане да бъдат представени доказателства, че жалбоподателят, посочен само като Крум Д., притежава юридическа правоспособност или за..

публикувано на 15.08.24 в 12:53
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева е поискала от МВР допълнителни справки, анализи и доклади

Номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева е поискала от МВР допълнителни справки, анализи и доклади. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Горица Грънчарова-Кожарева и Калин Стоянов са провели "професионален" разговор Горица Грънчарова – Кожарева се срещна с главния секретар на МВР и областните..

публикувано на 15.08.24 в 12:52
Горица Грънчарова–Кожарева

Новото служебно правителство: Бавят ли се преговорите? Кой ги бави?

Продължаващите разговори около състава на новото служебно правителство, водени от определената за премиер Горица Грънчарова - Кожарева, станаха повод за разнопосочни коментари в кулоарите на НС от страна на парламентарни формации.  Чуха се както твърдения, че процедурата се бави, така и призиви за прекратяване на взаимните нападки. По начина,..

публикувано на 15.08.24 в 12:35

Politico размишлява: Габриел или Шекеринска може да застане до Рюте в НАТО

Преди да започне работа като ръководител на НАТО, Марк Рюте вече е прегледал няколко автобиографии на кандидати за своя дясна ръка.  Очаква се сегашният му заместник Мирча Джоана, който заема поста от 2019 г., да се оттегли, за да участва в президентските избори в Румъния през ноември. Това съобщиха за Politico представители на НАТО...

публикувано на 15.08.24 в 12:31

Задържаха 22-годишен мъж с 22 пакетчета кокаин

Екипи на пето РПУ задържаха 22-годишен мъж с 22 пакетчета кокаин.  Той е бил спрян за проверка, докато шофирал, на столичния булевард "Сливница".  При претърсване в колата са открити общо 22 пакетчета с кокаин.  Мъжът е арестуван. Той е познат на полицията. По случая тече разследване. 

публикувано на 15.08.24 в 12:05