Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Давидович Фокина отстрани Рууд, Алкарас продължава напред в Торонто

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Алехандро Давидович Фокина победи със 7:6, 4:6 и 7:6 Каспер Рууд, в мач от третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада).

Испанецът спечели трудно първата част, а след това двубоят беше прекъснат за повече от 90 минути заради дъжд.

Поставеният под номер 3 в схемата норвежец беше на две точки от успеха в срещата, след като поведе с 5:3 и 30:0 в третия сет, но в крайна сметка загуби след още един тайбрек след над три часа на корта.

Давидович Фокина записа 58 печеливши удара и игра агресивно в последните етапи на третата част, класирайки се за четвърти път на четвъртфиналите на турнир от сериите "Мастърс 1000".

Заемащият 37-ма позиция в класацията на АТП испанец ще се изправи срещу Макензи Макдоналд в следващия кръг на турнира.

Представителят на САЩ победи с 6:3, 6:3 канадеца Милош Раонич за 71 минути.

28-годишният Макдоналд ще играе за дебютен път в кариерата си на четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс 1000".

Лидерът в световната ранглиста Карлос Алкарас също продължава напред.

Испанецът отстрани трудно Хуберт Хуркач с 3:6, 7:6 и 7:6.

В първия сет полякът проби още първото подаване на Алкарас, къето се оказа решаващо за успеха му.

Във втория и двамата загубиха първите си подавания, за да стигнат до тайбрек, спечелен от испанеца със 7:2.

В решаващата трета част и двамата допуснаха доста грешки и отново се стигна до тайбрек, където Алкарас отново победи, но този път със 7:3.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драма на Тура! Вингегор изпревари Погачар с фотофиниш

Йонас Вингегор от тима Висма-Лийз а байк спечели с фотофиниш срещу лидера Тадей Погачар единадесетия планински етап на колоездачната Обиколка на Франция между Ево-ле-Бен и Льо Лиоран, който бе 211 км. Датчанинът даде време от 4:58.00 часа и изпревари със сантиметри големия си съперник за титлата тази година. Погачар от тима на ОАЕ направи самостоятелна..

публикувано на 10.07.24 в 18:33

България е шампион на Балканите по естетическа гимнастика

Националният отбор на България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа групова гимнастика, която завърши в столичната "Асикс Арена", информира БТА. Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева бяха без..

публикувано на 10.07.24 в 17:48
Ламин Ямал

Ламин Ямал: Класирането на финала е сбъдната мечта

Испанският тинейджър Ламин Ямал опита да омаловажи вълнението си от страхотния гол, който реализира на полуфинала на Евро 2024 срещу Франция, но каза, че достигането до финала на Европейското първенство е сбъдната мечта за него и за майка му. 16-годишният Ямал бе избран за Играч на мача в Мюнхен, след като стана най-младият голмайстор в историята на..

публикувано на 10.07.24 в 11:21
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23