Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е трафикът на ГКПП със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът на гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) - МВР на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин, посочва БТА.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход и на изход  за леки  автомобили на ГКПП "Калотина". Граничните проверки на граничния пункт се извършват на шест работни места за влизащи леки коли и на пет места за излизащи коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Те налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница - "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".

На границата с Румъния трафикът е интензивен  на ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопол" и ГКПП "Видин" за товарни автомобили на изход. Трафикът е интензивен на ГКПП "Русе "за леки автомобили в двете посоки. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на изход и вход за леки и товарни автомобили на ГКПП "Кулата". ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен граничните пунктове "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на вход и изход за леки и товарни автомобили на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иранският върховен лидер: "Хамас" ще надживее убития си лидер

Дрон е бил изстрелян по къща на израелския премиер Бенямин Нетаняху в северната част на страната. Иранският върховен лидер Аятолах Али Хаменей обяви, че групировката "Хамас" ще надживее убития си лидер Яхия Синуар.  Нетаняху не се е намирал в имота му в град Кесария, съобщи негов говорител. При инцидента няма ранени. По-рано израелските..

публикувано на 19.10.24 в 14:56
Снимката е илюстративна

Русия превзе още едно село в Украйна

Русия съобщи, че е превзела село Зоряне в Източна Украйна, което позволява на войските ѝ да се приближат до индустриалния център Курахово, предаде Франс прес. Курахово се намира западно от град Донецк, който вече е под руски контрол.  Русия концентрира настъплението си към Курахово, като войските на Москва са пред портите му, само на няколко километра..

публикувано на 19.10.24 в 14:27

Дейвид Лами изрази загриженост от подкрепата на Китай за Русия във войната срещу Украйна

Британският външен министър Дейвид Лами, който е на посещение в Пекин, изрази загриженост от подкрепата на Китай за Русия във войната ѝ срещу Украйна като призова китайския си колега Ван И да попречи на китайските фирми да правят доставки за руската армия.  Дейвид Лами направи коментарите при първото посещение на министър от кабинета в Китай, откакто..

публикувано на 19.10.24 в 14:01

Намериха труп на мъж на сметище в Добричко, арестуваха брат му

Полицията в Добрич задържа мъж за убийството на своя брат. Жители на село Безводица се натъкват на трупа на убития 50-годишен мъж на сметището край селото. Тялото е предадено в съдебна медицина за извършване на аутопсия. На този етап се предполага, че убийството е извършено преди около две седмици. Убиецът е ударил жертвата си с тъп..

публикувано на 19.10.24 в 13:45

2400 членове на СИК-ове в Монтанско

 2400 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана ще преминат обучение за изборите на 27 октомври. По график, от днес до 24 октомври, това ще стане на територията на всички общини. От Централната избирателна комисия са подготвили специални чек-листове, които да помогнат на членовете, ангажирани с изборите, поясни говорителят на..

публикувано на 19.10.24 в 13:40

В Гърция разследват псевдосвещеник, изнудвал вярващи за пари

В Гърция разследват псевдосвещеник, който изнудвал вярващи за пари. Анулирани са стотици бракосъчетания, извършени  от него. Митрополията на град Егалио, съвместно с полицията, води разследването срещу нелегитимен свещеник, който е извършил над 300 вече анулирани сватби. Младоженците трябва отново да се венчаят или да сключат граждански брак...

публикувано на 19.10.24 в 13:31
Димитър Главчев

Главчев: Няма проблем с подготовката за изборите

Премиерът Димитър Главчев заяви, че няма проблем с подготовката на предстоящите парламентарни избори. "Ние още повече - ако мога да използвам израза, го оттренирахме това на предишните избори. Видяхте, че те се случиха както трябва. Сега е малко по-сложно предвид някои обстоятелства, но мисля, че всичко към момента е наред, всичко е в срок...

публикувано на 19.10.24 в 13:29