Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТИР блъсна микробус на АМ "Тракия", има загинал

Снимка: БГНЕС

Тежка катастрофа  е станала на 94 километър на АМ "Тракия" , в посока София. 

ТИР се е блъснал в микробус. Има един загинал. Движението се извършва в двете ленти, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

"По първоначални данни товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски водач, е блъснал намиращия се в аварийната лента микробус, като в резултат на тежкия удар е починал водачът на микробуса. Колегите на място установиха, че починалият шофьор е 33-годишен мъж, български гражданин. 

Водачът на турския ТИР е тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна. Това се случва в района на 94-ия километър на магистрала "Тракия". На мястото са изпратени екипи на сектор Пътна полиция, които обслужват автомагистралата, и аварийно-спасителен екип от Пловдив. На мястото ще бъде извършен оглед от дежурна група на Районното управление в Пазарджик. Уведомена е и прокуратурата", обясни пред БНР Стоянов. 


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Абитуриентите на Кюстендил ще минават по червен килим на площада

Абитуриентите на Кюстендил ще минават по червен килим, опънат централния площад "Велбъжд", което ще създаде допълнителна тържественост и дори асоциации с Холивуд и церемониите по Оскарите. На площада ще бъде издигната арка, през която ще преминават облечените в чудни тоалети момчета и момичета. А първи ще минат тази вечер завършващите..

публикувано на 23.05.24 в 09:21
Президентът на Иран Ебрахим Раиси

Иранският президент Ебрахим Раиси ще бъде погребан днес

Иранският президент Ебрахим Раиси, който загина в понеделник при катастрофа с хеликоптер, ще бъде погребан днес в родния си град Машхад. Погребението беше предшествано от двудневни траурни церемонии, на които присъстваха стотици хиляди хора. Ебрахим Раиси, който беше президент на Иран от 2021 година, загина на 63-годишна възраст на връщане от..

публикувано на 23.05.24 в 09:17
костенурки

Световен ден на костенурката - в България живеят само два вида

На 23 май ежегодно се отбелязва Световният ден на костенурката. Костенурките са най-застрашената група гръбначни животни в света. В момента съществуват 328 вида костенурки-сухоземни, сладководни и морски, като половината от тях  са застрашени от изчезване. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки. Въпреки че са столетници,..

публикувано на 23.05.24 в 09:14

Кандидатите на председател на ЕК на дебат в европарламента

В Европейския парламент в Брюксел днес ще се проведе дебат между водещите кандидати за председател на следващата Европейска комисия. Той е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия, част от който е БНР. В дебата ще участва настоящият председател на Комисията Урсула фон дер Лайен от Европейската народна партия, която се бори за..

публикувано на 23.05.24 в 09:07
Снимката е илюстративна

САЩ за държавата Палестина: До решение ще се стигне само с преговори

САЩ реагираха на предстоящото признаване от европейски страни на държавата Палестина, като напомниха американската позиция - до решението да се стигне по пътя на преговорите, а не с едностранни действия. Израелското министерство на външните работи обмисля допълнителни дипломатически стъпки срещу Норвегия, Испания и Ирландия, коитообявиха, че..

публикувано на 23.05.24 в 08:55

Шествие срещу беззаконието по пътищата

Сдружение "Ангели на пътя" ще проведе авто и пешеходно шествие срещу беззаконието по пътищата. То ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа в центъра на София. Крайна точка на протестното шествие е Столичната община. Шествията са надпартийни , уточни Нинела Върбанова, съпредседател на сдружението. Целта на събитието е отново да се привлече вниманието..

публикувано на 23.05.24 в 08:52

3080 свободни места за детските градини в София, днес е второто класиране

Днес ще бъде оповестено второто класиране за детски ясли и градини в София. Свободни са 3080 места. 11 193 деца бяха приети при първото класиране. София разполага със 198 общински детски градини, в които се полагат грижи за приблизително 44 000 деца. Самостоятелните общинки детски ясли са 24. Те се посещават от приблизително 2000 деца...

публикувано на 23.05.24 в 08:19