Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълчинов призна за жестокото убийство от шахтата в София: Съжалявам!

Снимка: БТА

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на Кристиан Пеев в центъра на София, но отрече да е нарязал тялото на своя приятел и обясни, че това е направил другият задържан по случая - Констатин Суботинов.

Намериха труп в шахта в центъра на София

Младият мъж каза това пред съда по време на разглеждане на мярката му за неотклонение, на която Софийският градски съд го задържа за постоянно в ареста. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Прокуратурата иска "постоянен арест" на мъжа, обвинен за убийство в центъра на София

Вълчинов добави, че иска по-лека присъда. Също така каза, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

"Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза Вълчинов и поиска по-лека мярка за неотклонение..

Ето как коментира поведението му прокурорът по делото Камен Господинов:

"Имаме самопризнания от лицето, но тези самопризнания не променят факта на толкова тежко извършеното престъпление. Мотивът най-лесно може да бъде изяснен от неговите обяснения. Пострадалият е бил бивш негов бизнес партньор и по повод на това партньорство е възникнал конфликт между тях".

Според съдия Вера Чочкова има опасност на свобода Веско Вълчинов да извърши друго престъпление и да се укрие и затова му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По думите на Вълчинов той не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

Адвокатът му Албена Асенова коментира, че той няма да се укрие или да извърши престъпление.

"В разговор с него и вчера и днес той се разкайва за извършеното престъпление и съжалява. Подзащитният ми се признава за виновен за това, че е извършил престъплението по член 116 за убийство. Но не се признава за виновен за това, че той е разчленил трупа. Трупът е разчленен от неговия приятел, който той е викнал след това в собствения си дом с цел да скрие трупа".

Арестуваният за убийството на мъж в София е задържан за 72 часа, не се признава за виновен

Софийският градски съд посочи, че са налице достатъчно убедителни доказателства за съпричастност на Вълчинов за извършването на убийството. Според съда има опасност да извърши престъпление и да се укрие, затова и го остави в ареста.

Припомняме ви, че жестокото убийство бе извършено на 8 срещу 9 август. Престъплението е извършено в апартамент, собственост на обвинения за извършител - Веско Вълчинов. Преди ден Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, който е с обвинение - лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но не е участвал в умъртвяването на жертвата.

СДВР с подробности за трупа от шахтата: Убитият – осъждан за опит за убийство


Вчера другия обвиняем по случая -  24-годишният Константин Суботинов, беше оставен за постоянно в ареста. Той се разследва за лично укривателство и според прокуратурата не е участвал в само убийството, а само в опита за заличаване на следите.



По публикацията работи: Златко Желев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сирия се провеждат парламентарни избори

В Сирия се провеждат парламентарни избори. Това е четвъртият подобен вот след масовите антиправителствени протести през 2011 г., преминали в гражданска война, която продължава и до днес, предава "Асошиейтед Прес". Изключени от изборите са северозападната част на Сирия, която е под контрола на бунтовниците, и североизточната част, където..

публикувано на 15.07.24 в 14:10

Десетки ниви и овощни градини са изгорели в землището на село Мененкьово край Белово

Десетки ниви и овощни градини са изгорели в землището на село Мененкьово край Белово. В овладяването   на огъня са участвали пожарникари от Септември и Белово, но гасенето е продължило с часове. Към този момент пожарът е напълно потушен, но остава под наблюдение. Причините за пожара се изясняват. Предполага се, че в основата е човешка..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Трети ден септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен...

публикувано на 15.07.24 в 13:58
Адина Вълян

Двама комисари напускат ЕК, за да станат евродепутати

Еврокомисарката по транспорта Адина Вълян и колегата ѝ, отговарящ за околната среда, океаните и рибарството, Виргиниюс Синкявичус са информирали председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен за решението си да подадат оставки, за да заемат местата си на евродепутати в новия Европарламент. За да се осигури приемственост в работата на Комисията, Фон..

публикувано на 15.07.24 в 13:44
Ръководителите на НАП Румен Спецов (вдясно) и на Агенция

НАП и Агенция "Митници" сливат кампаниите си, насочени към подрастващите

Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичн ата  зависимост, съобщиха от НАП. Двете приходни агенции сливат кампаниите си , насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов " Не сте сами" . Кампанията "Не сте сами" е с ъздадена..

публикувано на 15.07.24 в 13:44
Джевдет Чакъров

Д-р Джевдет Чакъров: Готови сме на диалог, нека видим програмата и целите на ПП-ДБ

Нека видим програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане“, „Величие“ вече няма. Това заяви в интервю пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на Движението. "Нека да видими ПП-ДБ с какви аргументи..

публикувано на 15.07.24 в 13:23

Откриха над 200 кг канабис край Сандански

Около 426 тревисти растения, реагиращи положително на канабис, с общо тегло над 211 килограма, са открити  в землищата на  селата  Долени и Яново, община Сандански.  Двете ниви са били установени при специализирана полицейска операция, реагиращи положително на канабис са открити в хода на проведена специализирана полицейска операция по линия..

публикувано на 15.07.24 в 13:22