Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Нефтохимик започва със Струмица в квалификациите за ШЛ

ВК Нефтохимик
Снимка: ВК Нефтохимик

Нефтохимик 2010 ще играе срещу Струмица в първия си мач от квалификационния турнир за Шампионската лига по волейбол. Двубоят трябва да се проведе на 27 октомври в зала "Младост" в Бургас. 

На следващия ден шампионите ще се изправят срещу унгарския Фино Капошвар, докато на 29 октомври бургазлии се изправят срещу Будва от Черна гора.

Мачовете на Нефтохимик 2010 ще бъдат късните за деня. Началните часове ще станат известни оповестени по-късно, както и цените на билетите. Форматът на квалификациите за Шампионската лига тази година е нов - на турнири, в които се играе по системата "всеки срещу всеки".

Първите два тима от всеки поток в първата квалификационна фаза се класират за следващата фаза - втори кръг. Осемте отбора се разпределят в нови две групи (с по 4 отбора), мачовете в които пак ще се изиграят на турнирен принцип. Домакини на тези два турнира ще бъдат двата отбора от осемте останали в надпреварата, които са с най-високо класиране в ранглистата на континенталната конфедерация.

Победителите от двата турнира от втория кръг, както и тимът с по-добри показатели от заелите вторите позиции, се класират директно в групите на Шампионската лига, защото трети кръг на практика няма да има. Груповата фаза на ШЛ за сезон 2023-2024 се води четвърти кръг.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец загуби в Батуми, но продължава напред

Лудогорец загуби с 0:1 при гостуването на Динамо Батуми, но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Отборът на Георги Дерменджиев спечели първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бе фаворит за реванша, но срещна неочаквано голяма съпротива от шампиона на Грузия на "Батуми Арена".  Във..

публикувано на 17.07.24 в 22:06

Душан Керкез: Нямаш шанс срещу Марибор, ако мислиш само за защита

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез е категоричен, че неговият отбор трябва да отбележи гол в реванша срещу Марибор, за да отстрани словенския тим в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди втория сблъсък между двата тима утре. След първата среща в Пловдив..

публикувано на 17.07.24 в 21:19

Първи български финал на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите.  9 български лодки ще търсят..

публикувано на 17.07.24 в 20:56

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13

Красимир Дунев: Тази Олимпиада ще е много трудна

"Валентина имаше една много силна година. Кевин е изчистил съчетанията си. И двамата за първи път са на олимпиада, нормално е да се притесняват. Не остана много, подготовката и на двамата беше успешна. Сега трябва да издържат психически и покажат какво могат, както винаги са го правили. Пожелавам им успех и да бъде едно незабравимо преживяване",..

публикувано на 17.07.24 в 14:55
Кевин Пенев

Кевин и Еди Пеневи: Целта на Олимпиадата са два финала

10 дни преди началото на олимпийските игри в Париж представителят ни в спортната гимнастика Кевин Пенев вече е в България и продължава тренировките си за най-големия спортен форум. Плътно до него в подготовката е брат му Еди, който заради контузия в рамото и пропусна шанса да спечели квота за Олимпиадата. „Тренировките в Америка вървяха..

публикувано на 17.07.24 в 12:39
Димитър Папазов

Ботев (Пловдив) обяви трансфера на Димитър Папазов в Болоня

18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб.  Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, научи БТА от близки до играча, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се Папазов да..

публикувано на 17.07.24 в 11:33