Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върнаха откраднатите скъпи коли на популярни футболисти във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската полиция върна обратно скъпите автомобили на двама популярни футболисти в английската Висша лига. Колите бяха откраднати, но полицията ги откри сред много други откраднати превозни средства и резервни части на обща стойност 16 милиона паунда.

Плячката на крадците е била открита натоварена в контейнери, готови да бъдат транспортирани до Дубай от пристанището Търок в устието на Темза, графство Есекс.

Полицията съобщи за повече от 515 коли и части, за които крадците са се надявали да получат три пъти повече пари от стойността им. Ferrari и Range Rover са колите на футболистите и един от тях, без да се посочват имена, незабавно е отишъл да си вземе автомобила.

Полицай заяви шеговито пред Скай нюз, че макар и той да играе в отбор, който е най-големият съперник на тима, който той подкрепя, е бил щастлив да му помогне, виждайки колко привързан е към превозното си средство. Полицията заяви, че с издирването на крадени автомобили трябва да се действа бързо, защото крадците също много бързо могат да ги прехвърлят от едно място на друго, дори ако са под пазарната им стойност, да ги разфасоват на части или да ги продадат в чужбина, като умело изготвят фалшиви документи за нищо неподозиращите купувачи.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания. На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци.  Няма опасност за населените места и хората в районите, в които е обявено частично..

публикувано на 19.07.24 в 14:21
Министерство на образованието и науката

Публикувано е второто класиране от приема за гимназии след 7 клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7 клас.  Проверката става чрез интернет-платформата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли.

публикувано на 19.07.24 в 14:18
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Кабинетът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е буквално "изтърбушен"

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров заедно с депутати и активисти, лоялни на почетния председател на партията, влязоха в сградата на партията.  Пред журналисти Чакъров обясни, че от кабинетите  липсват документи.  "Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално..

публикувано на 19.07.24 в 14:12

Фермери от Източните Родопи в критична ситуация с изхранването на животните

Фермери от Източните Родопи съобщиха за критична ситуация с изхранването на животните.  Заради горещото време площите за паша са силно намалели, а водата е недостатъчна.  Според Бойко Синапов, председател на Сдружението "Обединени български животновъди" разходите на стопаните са в пъти повече и много от тях са на път да се откажат от стадата си:..

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на Crowdstrike, блокирала устройства с Windows

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на компанията за киберсигурност, наречена Crowdstrike, която обаче е довела до блокиране на устройствата с Windows. Проблемът е идентифициран, изолиран и вече се работи по отстраняването му, съобщиха от компанията. Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на..

публикувано на 19.07.24 в 13:42

Лоялните към Доган лепят плакати по стените на централата на ДПС

Депутатите и активистите на ДПС, лоялни на Ахмед Доган, обявиха на среща, че застават зад призива на почетния председател за оставка на съпредседателя на партията Делян Пеевски.  Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София След срещата те тръгнаха на шествие към централата на ДПС.  Тя обаче е затворена..

публикувано на 19.07.24 в 13:28

Глобиха ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия

Хигиенната инспекция в Монтана наложи глоба на ВиК - Берковица заради замърсена с ешерихия коли вода в село Бързия. Пробите от централното водоснабдяване показали и наличието на колиформи.  Две от изследваните проби, взети от централното водоснабдяване на селото, от хранителен магазин и от чешма в центъра на населеното място, показали наличието..

публикувано на 19.07.24 в 13:19