Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралиецът Кейдън Гроувс спечели четвъртия етап от обиколката на Испания

Кейдън Гроувс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският състезател Кейдън Гроувс спечели четвъртия етап от колоездачната обиколка на Испания от Андора ла Вея до Тарагона с дължина 184.6 километра.

Гроувс финишира за 4:05.41 часа, а със същото време завършиха още 50 участници, сред които и лидерът в генералното класиране белгиецът Ремко Евенепул.

Втори в етапа е колумбиецът Хуан Молано, а трети - Едуард Тьонс от Белгия.

Гроувс, който и миналата година спечели етап от "Вуелтата", бе в отлична позиция в последния километър и със силен финален спринт удържа атаката на Хуан Молано и Юлиус ван ден Берг атакуваха. Ван ден Берг катастрофира в предпазните мантинели, а Молино остана втори, въпреки мощната атака в последните 350 метра. 

В генералното класиране начело остава защитаващият титлата си Евенепул с общо време 12:48.52 часа, следван от испанеца Енрик Мас на 0.05 секунди, Лени Мартинес от Франция на 0.11 и др.

Утрешният пети етап е от Морея до Буриана с дължина 186.5 км.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Везенков

Везенков е приел офертата от Олимпиакос и иска да напусне НБА

Александър Везенков е приел личните условия от гръцкия баскетболен клуб Олимпиакос и е информирал Торонто Раптърс, че иска да напусне Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада, съобщава fosonline.gr. Българският национал не е свободен агент, а Раптърс все още не са обявили публично намеренията си спрямо него. Според..

публикувано на 13.07.24 в 10:43
Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българките са четвъртфиналистки на плажен хандбал

Българският национален отбор за жени се класира за четвъртфиналите на европейските квалификации по плажен хандбал във Варна. В последния си мач от група "А" на турнира момичетата на старши треньорa Виктория Жосан победиха с 2:1 части (22:16, 18:19, 5:4) Турция. Националките взеха първата част, загубиха втората след "златен гол" на Турция, но..

публикувано на 13.07.24 в 10:40
Джейдън Санчо

Джейдън Санчо и Ерик Тен Хаг вече не са във война

Джейдън Санчо е провел първа тренировка с английския футболен клуб Манчестър Юнайтед от десет месеца насам, след като е разрешил проблемите си с мениджъра Ерик тен Хаг, пише агенция Ройтерс, позовавайки се на източник от клуба. Двамата са се срещнали на базата в Карингтън. Санчо, на 24 години, изигра само три мача за Юнайтед през миналия..

публикувано на 13.07.24 в 09:46
Якоб Ингебригтсен

Норвежец постигна рекордно време за сезона на 1500 м

Норвежецът Якоб Ингебригтсен свали три секунди от рекордното време за сезона в бягането на 1500 метра за мъже и спечели първото място на кръга от турнира по лека атлетика Диамантена лига в Монако. Джамел Седжати на 800 метра и Куинси Хол на 400 метра също записаха рекордни постижения за сезона. Ингебригтсен пробяга финалните 400 метра с..

публикувано на 13.07.24 в 09:31
Оли Уоткинс вкара гол за 2:1 в полуфинала с Нидерландия

Англичанинът Оли Уоткинс: Испания е фаворит на финала

Националният отбор на Испания заслужава да бъде считан за фаворит в неделния финал на европейското първенство по футбол, но англичаните са напълно способни да се противопоставят на шампионите от 2008 и 2012. Това заяви нападателят Оли Уоткинс, цитиран от агенция Ройтерс. Уоткинс е новият голям герой за сребърните медалисти от 2021, след като..

публикувано на 13.07.24 в 09:24
Мариян Михалев и Марияна Макулова

Михалев/Димитров и Сарафова/Узунова с титли в синхронните скокове на ДП по скокове на батут

Националните състезатели Мариян Михалев и Мартин Димитров спечелиха титлата в синхронните скокове при мъжете на държавното първенство по скокове на батут, което се провежда в габровската зала “Орловец“. Възпитаниците на старозагорския клуб “Добри Костин“ с треньор Мариана Макулова се окичиха със златото след като получих за изпълнението си оценка..

публикувано на 13.07.24 в 08:10
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт: Англия е в „различен момент“ срещу Испания

Мениджърът Гарет Саутгейт е сигурен, че воденият от него английски национален отбор е в "различен момент" в сравнение с този от Евро 2020, когато "трите лъва" загубиха след изпълнение на дузпи във финала в Лондон срещу Италия. Специалистът сега се чувства "малко по-нормално" отново да бъде на този етап от голям турнир. Победата с 2:1 срещу..

публикувано на 13.07.24 в 06:38